Aug 20

Ministrul Udrea Elena (M.U.E) a fost ieri ]n municipiul Dorohoi. Încă de miercuri seară m-a sunat cineva din apropierea sa să mă roage ca să fiu prezent la Dorohoi, pentru a mediatiza un eveniment aparte. M.U.E. venea pentru a promova imaginea unei fundaţii care s-a angajat să construiască gratuit mai multe locuinţe pentru sinistraţi.
Bineînţeles că am profitat de oportunitate şi i-am cerut cunoştinţei să-mi faciliteze posibilitatea de a filma  cu Udrea o secvenţă pentru emisiunea Lumea lu’ Rotundu. Mai ales că mi-am propus să realizeze un reportaj cu sinistraţii dorohoieni, aşa că o secvenţă cu celebra de acum Elena mi-ar fi căzut la ţanc. Înţelegerea fiind perfectată, ieri am sunat adunarea cameramanului şi m-am dus glonţ la Dorohoi, ţinând permanent legătura cu intermediarul bucureştean Bogdan.
Ca să fiu sigur că nu ratez întâlnirea cu madam Udrea, cum am ajuns la Dorohoi m-am şi informat despre locul unde aceasta va susţine conferinţa de presă. Iar locul de dialog cu presa a fost stabilit în aula „Dimitrie Pompei” .a Colegiului dorohoian „Grigore Ghica Voievod”. Pila mea m-a informat că pot să mă instalez din timp în sală, cameramanul să-şi amplaseze camera, astfel ca totul să fie beton, el urmând să mă anunţe când Udrea se va îndrepta spre aulă.
Aşa am şi făcut. Cameramanul Popică şi-a instalat ustensilele de filmat iar eu m-am aşezat comod pe un scaun făcându-mi planul cum să o abordez pe ministresă. Aveam în intenţie s-o întreb dacă ea crede cu adevărat că sinistraţii dorohoieni vor petrece iarna în casă nouă şi nu prin containerele în care locuiesc acum. Mai voiam s-o pun în cunoştinţă de cauză cum s-au furat materialele pentru sinistraţi şi cât de prost s-a lucrat la casele acestora în Baranca şi Rădăuţi Prut şi dacă a luat suficiente măsuri ca situaţia să nu se repete şi la Dorohoi.
Mă pregătisem să-i înmânez un DVD cu reportajul „Un botoşănean în Ţara Moţilor”, cu rugămintea ca să-l vizioneze şi să facă ceva pentru această frumoasă şi cu emoţională încărcătură istorică zonă a Munţilor Apuseni.â Totodată îmi propusesem să închei dialogul nostru cu urarea:
- Drum scurt spre preşedinţia PDL, doamnă ministru. Dar atenţie la trandafiri, că înţeapă extrem de dureros!
Cameramanul Popică era pregătit să filmeze toate aceste secvenţe, considerate de noi ca merituoase de a fi introduse în Lumea lu’ Rotundu.
Numai că socoteala de acasă iar nu s-a potrivit cu cea din târg. Tocmai când ne pregăteam s-o întâmpinăm pe ministresă, apropiindu-se ora 14.00, ora sorocită conferinţei de presă, am fost sunat că madam Udrea a anulat conferinţa, considerând că nu mai este cazul de vreme ce jurnaliştii au urmărit-o pas cu pas pe întreg traseul.
Aşa că, ieri, la Dorohoi am luat o mare „plasă oltenească”. Oltenii folosesc prescurtarea din titlu. Iată ce înseamnă ca la pomul lăudat să te duci cu sacul!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “M.U.E. la Dorohoi”

  1. 1. Lindy Says:

    Venind M:U:E: la Dorohoi s-au înghesuit cu toţii să cuvânteze. Chiar şi eunucul de Ţâbuleac a ţinut o cuvântare. Numai că Băsescu i-a lăsat cu ochii în soare. A trimis elicopterul s-o ia pe M.U.E aşa că au luat şi ei mue.Lindy

  2. 2. Ioan Rotundu Says:

    Am fost acolo, pe şantier. Dar ce voiiam eu să filmez nu era acolo locul potrivit cu nevoile mele pentru un viitor reportaj. Apoi discursurile oficialilor prea erau parole italiene şi nu mă interesau. Pentru aşa ceva sde faţă un reporter.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia