Aug 21

Joi, la Dorohoi, autorităţile judeţului şi cele dorohoiene s-au înghesuit să fie văzute de madam ministru Udrea, venită să vadă cum o mai duc sinistraţii de pe urma inundaţiilor.
Pe un tăpşan situat ceva mai jos de unitatea de pompieri şi locul unde s-a organizat tabăra de adăpostire a sinistraţilor s-a deschis şantier de construcţie a noilor case pentru aceşti nefericiţi ai soartei.
Printre cei care vor construi aceste case şe află şi o fundaţie de pe la Bucureşti, care s-a angajat să finanţeze construcţia a vreo zece noi locuinţe. Nu ştiu ce hram poartă această fundaţie, dar su siguranţă nu este una oarecare. Fac această afirmaţie având în vedere că ministrul Udrea a fost prezentă joi la Dorohoi pentru a-i face publicitate. Deci ceva interese ale fundaţiei cu ceva interese guvernamentale se împletesc. Mai mute nu pot spune. Deocamdată.
Cert este că la locul unde era aşteptată Udrea s-a amenajat un cadru special de unde oficialităţile să poată cuvânta. Iar cadrul consta în panouri publicitare ale fundaţiei aşezate cu multă ştiinţă managerială, ca să fie filmate şi fotografiate de jurnalişti din toate unghiurile.
Iar oficialităţile s-au înghesuit la cuvântări, fiecare şef căutând a se face remarcat în ochii Lenuţei Udrea, fiecare având motzivul său. Iar Lenuţa îi privea cu interes, dezgust sau plictiseală.
Prefectul Roman a vorbit despre umanismul Guvernului Boc, de grija acestuia pentru sinistraţi. Lenuţa îl privea mai mult ca bărbat, probabil analizându-l în raport cu Băsescu şi Cocoş al ei.
Ţâbuleac s-a strecurat spre locul de cuvântare cu mişcări feminizate, vorbind vorbe, ceea ce a făcut-o pe Lenuţa să-l ignore din toate punctele de vedere. Ignorat a fost şi primarul dorohoian Alexandrescu, care n-a trebuit să se străduiască prea mult pentru a vorbi ca un secretar de partid de pe vremuri.
Nici la el n-a luat seamă Lenuţa.
Au cuvântat şi cei de la fundaţie, că doar ei erau motivul pentru care s-a deplasat Lenuţa până la Dorohoi. Una peste alta s-a vorbit mai bine de-o oră. Aşa că audienţa formată din vreo sută de localnici gură cască sau curioşi şi jurnalişti începuse a se plictisi de moarte.
Toată suflarea s-a înviorat când pe cer a apărut elicopterul trimis de preşedintele Băsescu s-o ridice pe Lenuţa în slava cerului, acolo unde-i place ei mai mul să ajungă când o cuprind poftele carnale ale lui Cocoş şi ale celor aflaţi în graţiile sale.
Gaşca de gură cască s-a spart şi fiecare s-a dus la ale sale. Au rămas pe tăpşan muncitorii aduşi să facă figuraţie ministerială. După puţin timp auz plecat şi ei spre nu se ştie unde.
Ministra a bifat o activitate ministerială, fundaţia şi-a făcut numărul iar autorităţile locale s-au retras împăcate în suflet că i-au văzut trimisa lui Zeus şi, cine ştie, le va prinde bine în vro împrejurare.
Doar sinistraţii, aflaţi mai la deal cu o sută de metri, făceau rând la popotă să-şi umple gamelele cu zeama oferită drept masă de prânz. Apoi peste Dorohoi s-a aşternut acea linişte socială care-l domină din decembrie 1989 încoace.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “S-au înghesuit să-i vadă Udrea”

  1. 1. Andrei Says:

    Dna Udrea cred ca este un om admirabil.

  2. 2. locuitor Says:

    Cgiar este, este supeeeeeeeeeer! Arata bine, de invidiat, are bani, aduce bani lak altii….DEci e clar!

  3. 3. Marinescu Miruna Says:

    rar mai gasesti o persoana ca Udrea

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia