Aug 24

Preşedintele Ţâbuleac n-a fost mulţumit să colaboreze în activitate cu vicepreşedintele Cristian Achiţei, care nu numai că era priceput în problemele cu care se confruntă Consiliul Judeţean Botoşani dar îi era şi coleg de partid. Deci de încredere.
N-a fost mulţumit şi s-a asociat cu şeful liberalilor, deputatul Florin Ţurcanu, pentru a-l schimba din funcţie. Mai ales că avea de partea sa şi voturile consilierilor social-democraţi. Numai că Ţurcanu, deşi considerat un ciobănaş de Dracşani lipsit de experienţă politică, l-a tradus pe Ţâbuleac. Adică i-a făcut jocul, a acceptat să voteze schimbarea lui Achiţei, dar cu condiţia ca vicepreşedinte să fie aleasă Cătălina Lupaşcu, o educatoare de grădiniţă dominată de dorinţa de mărire, în care scop s-a folosit şi cu exteriorul şi cu interiorul.
Ţâbuleac a acceptat condiţia lui Ţurcanu, dar habar nu avea atunci că-l primeşte pe dracul în casă. A început să afle după ce Cătălina s-a văzut instalată vicepreşedinte. Repartizându-i sectorul cultură, Ţâbuleac a crezut că a rezolvat două lucruri: i-a dat ceva de joacă şi totodată a îndepărtat-o de jocurile sale de interese. Amarnic s-a înşelat.
Pusă şefă peste cultură, Cătălina i-a chemat pe toţi la ordin şi le-a spus pe şleau că soarta lor de ea depinde şi nu de Ţâbuleac. Le-a mai spus Cătălina că doi ani de acum înainte ea le este şefă, iar Ţâbuleac face ce-i spune ea şi nu invers.
Cei din cultură au înţeles că noua lor şefă nu glumeşte, aşa că s-au îndepărtat de Ţâbuleac şi s-au pus sub ascultarea ei. Primul, şi cel mai zelos ascultător, s-a dovedit a fi Miluţă Jijie, cel pus de Ţâbuleac şef pe Memorialul Ipoteşti.
De când Lupaşcu s-a dus pe la Ipoteşti şi le-a spus că în afară de ea nimeni altcineva n-are putere de viaţă şi moarte asupra lor, Miluţă nu-i mai iese din ascultare.
Aşa se face că atunci când a trebuit organizat examenul pentru postul de contabil şef, Miluţă l-a trădat pe Ţâbuleac şi a susţinut-o pe Pârlog, protejata Cătălinei. Deoarece Pârlog habar n-are de contabilitate şi a pierdut examenul într-un mod ruşinos, la indicaţia Cătălinei, Miluţă a pus-o pe Pârlog interimară, până când va fi titularizată. Nu contează că la contabilitate îi bâtă. Acum Miluţă nu se mai prezintă la ordinul lui Ţâbuleac. Mai mult îi subminează autoritatea prin clădirea Memorialului, întărind-o pe cea a Cătălinei.
Iar de când Cătălina tot face ordine prin Memorial, cineva hâtru, văzând-o durdulie şi puternic parfumată, văzând-o cum se dă jos din maşină, a exclamat:
- Vine „Gogoşica parfumată”!
Şi aşa i-a rămas numele. Nu ştiu cine-i hâtrul, dar recunosc că a nimerit-o cu porecla.
De când Lupaşcu a fost unsă de Ţâbuleac şefă peste Cultura botoşăneană, prin aceste instituţii atmosfera este una tensionată. Fiecare se fereşte de celălalt şi se reclamă reciproc.
La Memorial Miluţă pândeşte cine nu semnează condica de prezenţă, îi pândeşte pe cei care-i simte că nu-l recunosc de şef. Având la dreapta şi la stânga sa doi îngeri păzitori cu fuste, pe Pârlog cea tămâie la contabilitate şi Plopeanu cea promovată referent fără organizarea legală de concurs, beneficiind de ochii vigilenţei ai muzeografei Geanina, căreia nu-i scapă nici un prilej de a-şi turna colegii la şef, Miluţă stă călare pe cai mari. În faţa lui Ţâbuleac, că în faţa Cătălinei stă îndoit din şale şi cu o mutră de milog, că nu ştii dacă să râzi sau să-i plângi de milă.
La Memorialul Ipoteşti atmosfera nu mai este una culturală ci una a dihoniei umane. Vinovatul moral este preşedintele Ţâbuleac, care l-a pus acolo şef pe un specialist în producţia de tractoraşe şi motoraşe format în mediul muncitoresc de la Mecanex.
Recent. Şeful liberalilor a afirmat despre Ţâbuleac că este de-o perversitate maximă. Asta după ce a aflat că Ţâbuleac nu mai vrea să-l cunune cu amanta sa Roxana. Dacă aş fi în locul lui Ţâbuleac, m-aş asocia din nou cu cei din PDL şi PSD şi aş trimite-o pe „Gogoşica parfumată” înapoi la grădiniţă. Iar pe nerecunoscătorul Miluţă l-aş expedia cu un şut în cur, asemenea unei mâţe căcăcioase dată afară din casă şi l-aş trimite să facă rând la şomaj, că de angajat nu-l va mai angaja nici dracul.
După care l-aş suna pe Ţurcanu şi i-aş spune că acesta-i numai începutul maximului perversităţii.
Auzi vorbă la Miluţă?! Cică fiind director la Memorial, omul şi-a asigurat un loc în istoria culturii botoşănene. În dobitocia sa muncitorească habar n-are ce loc şi-a asigurat! O să-l blesteme nepoţii şi strănepoţii când vor citi ce fel de unchi au avut!

written by Ioan Rotundu


10 Responses to “„Gogoşica parfumată” îl sfidează pe Ţâbuleac”

 1. 1. gheorghita Says:

  de ce nu va duceti la memorial ipotesti sa vedeti ce casiera au aia doar cu 8 clase venita de pe izlazul comunei si angajata ca muncitor necalificat si pusa peste noapte casiera ?

 2. 2. vizitator Says:

  mai exista acolo niste cazuri care merita mentionate: casiera cu studii 8 clase; la resurse umane : o doamna “mare” inginer textilist, pielarie si incaltaminte, fost angajata a intreprinderii INTEGRATA, colega de fabrica cu doamna Georgescu , dar fara a avea vreo calificare pe resurse umane sau ceva de genul asta; e greu de inteles daca locul unui inginer textilist este intr-o institutie de cultura de rang national, fie chiar si la resurse umane, unde oricum taie si spinzura cum vor muschii ei, iar de respect fata de angajati(colegi) cind ajung la la ea cu vreo problema de personal nici nu mai poate fi vorba; mai este si o muzeografa nou promovata de pe functia de referant, promovare facuta exact in aceeasi zi si in acelasi mod ca si doamna Plopeanu, cu atuu-ul ca este neam cu inginera de la resurse umane si era si normal sa promoveze; si uite asa povestea poate continua, cu multe multe alte capitole…ah nu mai vorbim despre sefa de sectie muzeografie care acum o saptamina, fiind si muzeograf de serviciu era in stare de ebrietate si tipa cit o tinea gura pe holuri si in birou la colegii ei de la biroul administratie, ca “ea este sefa de sectie”, lucru pe care il stie toata lumea, dar probabil aburii palincii de zeci de grade( vreo 70-80), cu temperatura de vreo 33 de grade afara au facut-o sa isi aduca aminte ca este sefa si s-a pus pe tipat,pe jignit, ca boierul pe mosie, doar ca a uita ca acolo nu mai e mosia cumnatului ei, ci institutie publica condusa de un manager in toata puterea cuvintului,deci nimeni nu e sclavul nimanui, si nu lurcreaza nimeni de frica sefei in stare de ebrietate, ci din respect si nevoia de a cistiga niste bani pentru o munca cinstita.
  Si povestea poate continua…..

 3. 3. fundulea Says:

  domnule rotundu, oare de ce va strofocati sa comentati in stilul dv. toate porcariile pe care le primiti sub forma de informatii de la prietenul dv. cosereanu valentin si de la alti angajati ai memorialului tinuti cindva in brate de cosereanu si fosta contabila. Acum e altceva la ipotest si nu va mai fi niciodata cum a fost. actualul director Miluta Jijie e un om deosebit care niciodata nu va face porcariile pe care le-a facut cosereanu, florescu , musat, georgescu. cei la care dv. va coboriti si-i ascultati si apoi comentati pe blog sunt acum angajati ca toti ceilalti si le este greu sa accepte acest lucru, dar de se mai schimba vremurile, dar le vine greu sa accepte, cine mai era ca ei……..nu-l mai criticati pe domnul jijie ca nici macar nu-l cunoasteti………este un bun manager…….punct……va vad destul de firav domnule rotundu pe strada si chiar ma intreb daca nu va face rau la sanatate sa fiti tot mereu pornit pe domnul jijie. comentariile dv. domnule rotundu nu cumva urmaresc ca la ipotesti sa nu fie liniste…..cred ca asta urmariti si dv. si cei pe care ii ascultati……e cazul sa lasati memorialul in pace si poate va face si dv. bine la sanatate ca bolnavicios mai pareti…..

 4. 4. Ioan Rotundu Says:

  Pt. Fundulea
  Mulţumesc pentru grija faţă de sănătatea mea dar sunt sănătos tun şi mă simt excelent, motiv pentru care scriu, realizez reportaje la Somax, particip la dezbateri publice, cutreier judeţul în lung şi-n lat, pregătesc pentru tipar un nou volum de proză etc. Poţi arăta voinic pe dinafară şi boşter pe dinăuntru. Mulţumesc lui Dumnezeu, sunt într-o formă fizică excelentă!
  Nu stau la taifas cu cei enumeraţi în comentariu şi nici nu fac parte din breasla cuiva de la Ipoteşti. Ştiu că am dreptate în ceea ce scriu şi voi continua să dezvălui mizeria morală cuibărită în acest Memorial. Ca jurnalist ar fi trebuit să vezi dincolo de aparenţe şi în interesul valorilor culturale ale acestui judeţ, dacă te mai simţi botoşănean.
  Mai precizeze că nu mă aflu în solda nimănui, motiv pentru care scriu liber şi fără teama că voi fi apostrofat de vreun stăpân.
  Mă bucur că eşti un cititor consecvent al blogului meu. Mă simt onorat.
  Succes!

 5. 5. cetatean Says:

  Suntem o tara libera, democrata, cu drept de comentat. Pe dl Rotundu il inteleg ca face articole de acest gen ptr ca este un ziarist, nu se ascunde sub alt nume. Pe cei de la comentarii nu-i inteleg si consider ca reprezinta mizeria umana ce ne trage in jos. E f urat sa-ti vorbesti colegii in asa fel….si poate pe marea majoritatea a cititorilor nici nu-i intereseaza aceste persoane…Cum spuneam suntem o tara libera si asta e parerea unui cetatean liber.

 6. 6. Toamna Says:

  Doamne da cat curaj sa comentati sigur o fac cei care sunt foarte patati de acolo, casiera de pe izlaz asa cum e da macar e cinstita ( celalata a bagat banutu in buzunar, ar fi trebuit o plangere la parchet….), cat despre referentu de la personal care este angajat pe post de supraveghetor oare stie sa faca mai multe, cat despre recentu examen care a fost o adevarta lupta pentru o biata nota de trecere si nu a reusit sa o obtina ce sa mai spunem????????? Dar toate se invata in viata asta, si invatam cat traim ca nimeni nu s-a nascut de cat cu rautatea asta genetica care acu a devenit cronica.
  Sa ia piatra sa arunce cel care este curat!!!!

 7. 7. magda Says:

  Referentul de la personal este absolvent cu licenta al facultatii de drept si este mult mai potrivita la personal decit inginera tifnoasa si cu gura mare iar casiera de pe ‘izlaz” este cinstita si este in ultimul an la liceu.

 8. 8. cine stie... Says:

  Fiecare are cate un ghimpe impotriva cuiva….,,:dar oare ,de ce? Nu cumva invidia este prea mare? Lupta pentru putere va macina crunt .Parerea mea este ca fiecare angajat ar trebui sa-si vada de treaba pe care o are de facut,si sa se gandeasca ca statul nu o sa-l plateasca ca sa stea la povesti la serviciu si sa comenteze articolele din ziar si comentariile care pana la urma tot de ei sunt scrise.
  Oare nu va este jena ca ati ajuns la varste destul de mature si va purtati ca niste copii de gradinita?Ar trebui sa plecati de la Memorial daca nu va convine regimul,dati-va demisia ca niste oameni adevarati si lasati-i pe ceilalti sa munceasca.Va este frica de noul manager ,va pus frana la mizeriile pe care le faceati sau pe care intentionati sa le faceti si va este ciuda. Nu prea v-a iesit ce v-ati propus . Sunteti veriga slaba.
  Plecati acasa ,plecati de unde ati venit dar de fapt cine va mai primeste? Cred ca si-au facut cruce cand ati plecat cu desteptaciunea pe care o emanati. Noua celorlalti ne-ar fi foarte bine fara unii dintre voi ne descurcam cum am mai facut-o si fara voi.Nu vedeti ca sunteti in plus?Chiar nu va simtiti prost? Daca vi se pare normal inseamna ca ar trebui sa consultati un medic specialist .

 9. 9. pt toamna Says:

  Multe mai stii tu …
  Mai bine ai povesti si despre alte examene de anul acesta … ce zici…ca ar fi interesant…

 10. 10. carmen Says:

  Doamnelor si domnilor de la memorialul Ipotesti ,nu va mai certati si nu va mai birfiti ,aveti acolo un manager perfect impreuna cu sefa contabila , jurista si muzeografa relatii cu publicul, faceti o echipa si puneti lumea la treaba .

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia