Aug 25

Tot mai mulţi sunt cei care văzându-l în ultima perioadă pe deputatul Florin Ţurcanu nu le vine a crede ochilor cât de slab arată. Firesc, unii se întreabă dacă nu cumva suferă de vreo boală sau că are probleme în familie.
Eu cred că şi una şi alta sunt cauzele slăbirii sale, slăbire care dintr-un flăcău durduliu şi îmbujorat la faţă al-a făcut de atârnă hainele pe el de parcă ar fi de împrumut.
Ţurcanu este bolnav! Are boala puterii. O boală care-l macină adânc atât prin interior cât şi prin exterior. În PNL n-a reuşit să-i îndepărteze pe toţi cei care l-ar putea concura la funcţia de preşedinte. Dimpotrivă, apar noi pretendenţi la şefia PNL. Cu şeful de la Bucureşti, preşedintele Crin Antonescu, are o mare problemă. N-a plătit contribuţia de 20.000 lei (două sute milioane lei vechi) şi s-ar putea ca într-o zi, pierzându-şi răbdarea, Crin să-l destituie de la conducerea partidului.
Şi pentru că veni vorba de datorii, din acest punct de vedere Ţurcanu se confruntă cu mari probleme. Firma sa are datorii la stat iar producţia de pâine la negru nu mai merge cum mergea. Are datorii neachitate din perioada alegerilor locale şi parlamentare ale anului 2008. Nici cu vila de la Hudum nu-i prea clară problema., Primarul Viţel susţine că vila nu este intabulată pe numele lui Ţurcanu pentru că n-ar fi achitat-o integral Cei de la DNA au ţinut să-l cunoască şi au găsit drept pretext nişte CEC-uri semnate fără acoperire în bancă.
La Dracşani şi-a lăsat nevasta, pe Maura, cu trei copii ce au vârstă de gimnaziu şio liceu şi care îşi cer drepturile. Roxana, amanta cu care vrea să se căsătorească este extrem de costisitoare. Mai costisitoare ca amanta postelnicului Tuzluc din romanul Ciocoii vechi şi noi, care l-a sărăci pe boier prin pretenţiile sale pline de lux. Cum Roxana umblă îmbrăcată după ultimul răcnet al modei, obrazul subţire cu cheltuială mare se ţine. Numai leafa de deputat şi ce mai pârlăceşte de la stat prin pâinea produsă la negru nu sunt bani suficienţi pentzru o familie de aşa rang.
La toate acestea să mai adăugăm că Ţurcanu şi-a lăsat nevasta şi a luat-o de amasntă pe Ropxana pentru că a descoperit în ea iubirea vieţii sale. Aşa că marea sa dragoste i-a cam ars caloriile adunate de pe urma laptelui de oaie şi a caşului consumate de la stâna familiei. Aşa se explică subţirimea sa la trup.
Numai că Ţurcanu trebuie să fie extrem de atent. Slăbind, virilitatea sa celebră de ciobănaş nu mai este ca cea de acum doi ani, aşa că Roxana s-ar putea să înceapă a strâmba din nas. Datoriile ţinându-l în corzi, nici aceste fenomen financiar s-ar prea să nu-i place Roxanei. Iar de va pierde preşedinţia partidului, nu va mai fi de nasul Roxanei.
Deja ceva scârţâie. Iar acest scârţâit s-a făcut auzit de la preşedintele Ţâbuleac, care a renunţat să-l mai cunune pe Ţurcanu cu Roxana. Ca răzbunare, Florin a spus despre Ţâbuleac că-i „de-o perversitate maximă”.
Îi recomand lui Florin să citească romanul Ciocoii vechi şi noi a lui Nicolae Filimon şi să ia bine seama cum a ajuns falit postelnicul Tuzluc şi mai ales cum a sfârşit. Istoria se repetă şi în cazul eroilor din literatură, iar Ţufrcanu riscă să devină un personaj de roman cu ciocoii postdecembrişti, categorie socială pe care o reprezintă în toată plenitudinea ei.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia