Aug 26

La materialul de ieri, de pe site-ul Jurnalului, intitulat „Codrii de Aramă” cu fost ciuntiţi de lăcomia feţelor bisericeşti” au fost postate şi o serie de comentarii pe care administratorul nu le-a validat, considerându-le ca fiind contrare regulamentului.
Multe dintre aceste comentarii, probabil postate de către oameni în sutană, au sunat a ameninţare, a blestem, mi s-a stabilit loc de veşnicie în Iad şi multe altele. Sunt obişnuit cu ameninţări mai dure, de gen că mi se va lua gâtul, voi fi bătut crunt sau că voi sfârşi sub roţile unei maşini etc. Chiar alaltăieri un personaj în uniformă militară mi-a trimis două mesaje de ameninţare cu moartea. Îi ştiu numele şi am să mă răfuiesc cu el separat. Mai ales că, deşi militar într-un serviciu special de informaţii, s-a demascat ca cel mai mare nătărău de pe Pământ.
Revenind la comentariile celor în sutană sau fără, un comentariu m-a frapat. Autorul pur şi simplu doreşte reînfiinţarea Inchiziţiei în sânul Bisericii, pentru ca păcătoşi ca mine „să fie pedepsiţi exemplar în pieţele publice”, adică arşi pe rug. Desigur, secolul întunecat al Evului Mediu în care Marele Inchizitor spaniol Torqemado hotăra arderea pe rug a tuturor celor care aprecia el că sunt duşmanii Bisericii nu mai este posibil să se repete în acelaşi mod primitiv şi sângeros.
Dar se poate repeta sub o altă formă, căci slujitorii Bisericii sunt cei care au inventat cele mai uimitoare, dureroase şi sângeroase unelte de schingiuit fiinţa umană.
Însăşi istoria Bisericii creştine este una extrem de sângeroasă. Să ne amintim de cruciadele organizate în numele creştinătăţii în care au murit zeci de mii de copii.
Perioada Inchiziţiei a fost una extrem de sângeroasă şi mulţi oameni de ştiinţă şi cultură au fost arşi pe rug.
În numele creştinătăţii au fost exterminate civilizaţii întregi, precum cea a aztecilor, toltecilor, olmecilor, au fost exterminate popoare precum cele indiene din America de Nord.
Biserica creştină a generat şi continuă să genereze războaie între credincioşi, acte de violenţă şi terorism internaţional. Moralitatea din interiorul Bisericii este iarăşi una îndoielnică şi plină de perversiuni sexuale. Biserica Catolică este plină de preoţi homosexuali ca şi mănăstirile Bisericii Ortodoxe Române. Oamenii Bisericii sunt călăuziţi de principii total contradictorii eticii şi moralei creştine, principii precum lăcomia, dorinţa de îmbogăţire, făţărnicia, viclenia etc.
După bănci, în lume şi în România Biserica este cea mai bogată instituţie. În România BOR are o avere colosală, practică activităţi comerciale şi de producţie, unele cu exclusivitate prin lege, fără ca veniturile sale să fie impozitate, aşa cum se întâmplă peste tot în lume cu organizaţiile religioase.
În nici o altă ţară europeană Biserica nu are voie să se imploice politic şi în structurile puterii statului sau în actul de educaţie şi învăţământ finanţat de stat. La noi da!
BOR deţine zeci de mii de hectare de păduri, terenuri arabile, păşune, livezi şi vii, controlează comerţul cu lumânări şi odoare bisericeşti, deţine monopolul turismului ecumenic, practică servicii religioase la tarife aberante. Nu ştiu să mai existe prin Europa vreo ţară care să aibă atâtea biserici, mănăstiri, schituri şi altele în construcţie aşa cum are România. N-avem şcoli şi grădiniţe, dar avem biserici şi case de rugăciune, unele sfidător de luxoase.
Guvernul Boc a produs românilor mai mult rău decât a produs toate guvernele postdecembriste luate la un loc, dar românii nu s-au solidarizat să iasă în stradă şi să măture de la putere acest guvern ticălos. În schimb, BOR susţine din toate puterile sale Guvernul Boc, iar preoţii, deşi să mănâncă între ei ca rău ca şi câinii vagabonzi, când sunt judecaţi din afară sunt deosebit de uniţi în a-şi apăra privilegiile şi nelegiuirile.
Nu sunt în societatea românească, în momentul de faţă, şarlatani mai mari ca preoţii. Ei vor să reînvie Inchiziţia, ca să-i elimine fizic, să-i extermine pe toţi cei ca mine, care le demască mârşăviile şi interesele oculte.
Eu îmi doresc un Vlad Ţepeş sau un Cuza. A sosit momentul istoric să chemăm Biserica la ordin, s-o supunem administrativ puterii statului şi celei sociale, altfel vom deveni noi robii ei, dacă nu cumva suntem! Să nu confundăm credinţa adevărată, care ne aparţine, cu oamenii Bisericii care nu mai au demult credinţă. Cu sau fără sutană, oamenii Bisericii tot nemernici rămân.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Cu sau fără sutană, tot nemernici rămân”

 1. 1. QQQ Says:

  Corect ! Prin Constituţie România este un stat laic. Ar trebui, ca în virtutea liberului acces la informaţiile cu caracter public, Ministerul de Finanţe să ne spună şi nouă cuantumul impozitelor şi taxelor plătite pe proprietăţi şi pe alte venituri de către BOR, precum şi valoarea totală a acestor proprietăţi. Şi ca să fie completă informaţia poate ne dau şi valoarea fondului total de salarii plătit din din bugetul statului. Şi ar mai trebui şi declaraţiile lor de avere. Poate cereţi dvs ca jurnalist acest lucru.

  Din informaţiile mele, în 2008, Patriarhia şi-a propus să aibă cheltuieli privind activităţile fără scop patrimonial de 31.740.475 lei. Cum suma primita a fost mai mare decat asteptarile, Patriarhia si-a permis sa creasca si cheltuielile. Astfel, acum doi ani, cheltuielile pentru activitatile fara scop patrimonial fiind de 45.483.754 lei.

  In 2009, sumele de bani cheltuite la nivelul Patriarhiei Romane pentru sustinerea activitatilor social-filantropice, s-au ridicat la cifra de 44.949.833,29 lei:
  - 16.170.221,78 lei pentru intretinerea si administrarea asezamintelor sociale;
  - 8.685.090,7 lei cheltuieli organizatorice, de personal si pentru dezvoltarea programelor;
  - 4.303.957,6 lei pentru ajutoare financiare;
  - 9.612.398,61 lei pentru ajutoare materiale;
  - 815.614,5 lei pentru sprijinirea unor persoane si institutii aflate in situatii de urgenta.

  Sumele provin din:
  - 19.852.076,59 lei din Fondul „Filantropia” (colecta de la credinciosi) si fonduri proprii ale eparhiilor;
  - 7.303.548,37 lei din finantari externe;
  - 11.292.039,68 lei din finantari publice;
  - 6.502.168,65 lei din sponsorizari, donatii si campania „2%”.

  Eparhiile au raportat lucrari de reconstructie, consolidare si restaurare la un numar de 263 de monumente in 2009. Valoarea totala a fondurilor a fost de 43.796.581,40 lei si 50.000 euro.

 2. 2. adeor Says:

  Cu siguranta ca cel care a solicitat reinventarea Inchizitiei, e vreun dezaxat plin de wiski dar sa nu aruncam cojocul pe foc, pentru doi, trei paduchi. Priviti cu totii la Istoria Acestui Neam si o sa vedeti simbioza frumoasa intre Popor si Biserica in toare clipele de suferinta si pribegie comuna. Omul la nervi spune multe, domnule Rotundu dar sa nu fim totusi tendentiosi la culme. Nu spun ca unii preoti fac de ras Biserica, dar ei nu o reprezinta. Intelegeti? Ati vorbit atat de frumos despre Manastirea Cosula si parintele staret Calinic si de multi alti preoti. Dincolo de un statut poate de multe ori privilegiat al multor preoti, haideti sa vedem totusi ce face Biserica pentru economia Romaniei. Cata parafina, faina, ulei, zahar, prosoape, lumanari de botez si nunta, haine de copii pt. botezuri, cat vin si bauturi spirtoase, carne, legume, dulciuri, flori, haine etc se cumpara pentru nunti, botezuri, praznice, motorina, benzina pentru procesiunile de inmormantare, cat curent, gaz, apa se consuma in biserici si casele sociale aferente platite din fondurile proprii???????? CAte mii de firme nu traiesc de pe urma traditiilor frumoase ale romanilor exprimate prin Biserica???? CAtering, constructii, prestari servicii,flori si rochii pentru nunti, pompe funebre, articole de tot felul-colportaj, turnatorii de clopote si policandre, vesminte si alte bdoare bisericesti? Si lista poate continua lunga de tot. Haideti sa fim mai ponderati!!!!
  Sper sa nu va suparati si pe mine! Sunt unul dintre cei care zic eu, ca-si fac treaba cu onoare! Sa ma iertati de indrazneala!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia