Aug 31

Ieri, pe la amiază, mergeam spre casă. La poarta Şcolii nr. 11 Botoşani se află un chioşc de legume şi fructe, loc de unde obişnuiesc să-.mi cumpăr fructe,. Pentru că mai tot timpul sunt proaspete. Şi de aceasdtă dată am intrat în chioşc săcumpăr nişte nectarine.
În faţa mea se afla o femeie între două vârste, îmbrăcată sărăcocios. Femeia s-a scociorât prin mai toate buzunarele pe care le avea şi a adunat monede în sumă de 2,50 leri. A cerut de toţi banii cartofi. În tot acest timp privea la castraveţii din lădiţa de pe tejghea. După ce-a primit punga cu cartofi, i-a spus gestionarei că este bolnavă cu ficatul şi că ar fi avut poftă să facă o salată de castraveţi dar nu mai are nici un ban.
A luat punga cu cartofi întinsă de gestionară, a mai poricvit odată la castreveţi, a oftat cu multă durere în suflet şi a ieşit.. Atunci s-a produs minunea. Probabil înduioşată de oftatul adânmc al femeii, gestionara a chemată din stradă. I-a pus într.o poungă câţiva castraveţi şi câîteva roşii şiu i-a dăruit punga, să-şi facă o salată.
Femeia a izbucnit în lacrimi şi a început să-i sărute gestionarei mâinile. Vîdit jenată de scenă, gestionara căuta să-şi ferească mâinile: Nu ştiu prea multe despre această gestionară, doar că este din satul Zlătunoaia, comunas Lunca.
Cumpăr frecvent de la ea pentru că vorbeşte frumos cu clienţii şi te serveşte cu multă amabilitate.
Iată că prin gestrul său a demonjstrat că are şi un suflet mare, ceea ce m-a impresionat profund. Am ieşit din chioşc cumva ruşinat. Mie nu mi-a treecvut prin cap, văzând-o pe răsmana femeie cum a oftat, să-i cumpăr doi castraveţi şi două roşii. A făcut-o ea, gestionara, cu multă modestie şi simplitate.
Mi-aş dori din toată inima ca la o astfel de scenă să asiste preşedintele Băsescu sau premierul Boc. Să vadăp şi ei în ce hal a ajuns poporul pe care susţin că-l reprezintă şi conduc după deviza loor politică „Să trăiţi bine!”.
 

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Un gest care m-a emoţionat profund”

 1. 1. locuitor Says:

  Nici nu va dati seama, domnul Rotundu, de cate ori ati facut astfel de gesturi si poate si mai mari, care nu au fost atat de evidente…In ce il priveste pe presedintele Basescu si pe restul o sa crape mere padurete. Vin alegerile!

 2. 2. costy Says:

  gest frumos la gestionara si la dvs. pentru ca-l faceti public.

 3. 3. mircea Says:

  Is bune nectarinele macar? ca m-as duce sa iau…

 4. 4. catalin Says:

  Domnule Rotundu va rog frumos cu proxima editie a jurnalului sa ii publicati numele acelei gestionare si locul unde se afla chioscul dumneaei sa stiu si eu de unde imi voi cumpara legume si fructe.Promit ca de acum incolo voi face acest lucru ca urmare a gestului facut de distinsa doamna.In ce ii priveste pe basescu si boc sa speram ca vor avea soarta lui CEAUSESCU.Cu multa consideratie, Catalin

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia