Sep 11

Joi seară, pe TV SOMAX, la emisiunea Chestiuni de lămurit, jurnalistul Dorin Bejenaru i-a avut ca invitaţi pe tinerii social-democraţi Aura Simion – preşedintele OTPSD municipiul Botoşani şi Răzvan Rotarz – preşedintele ORPSD la nivel de judeţ. Despre Aura Simion nu ştiu mai nimic, pentru că încă aparţine sferei politice anonime.
M-a şocat faptul că deşi s-a recomandat a fi avocată, n-are limbaj juridic, cultură juridică şi ce este mai grav nici prea profunde cunoştinţe profesionale. Cel puţin aceasta este concluzia la care am ajuns urmărind emisiunea. La un moment dat moderatorul a întrebat-o la câţi ani de puşcărie este condamnat ă o persoană care a dat mită şi n-a ştiut, lucru care se învaţă în facultate în anul III.
Apoi, şi cu prescripţia faptelor penale s-a făcut de râs, necunoscând principiul de bază după care se calculează prescripţia unei fapte penale şi când operează aceasta asupra făptuitorului.
Cât despre cunoştinţele sale politice, dau dreptate unui moşneag hâtru de la ţară care mi-a spus că femeia care nu se pricepe la cratiţă nu-i bună nici la pat şi nici în politică. Nu ştiu dacă respectivul moş o fi urmărit emisiunea, dar dacă a urmărit-o, atunci ştiu verdictul său: fata asta nu se pricepe la cratiţă.
S-o las pe Aura în anonimatul ei politic, că-i stă bine acolo, şi să mă concentrez asupra mai vechii noastre cunoştinţe Răzvan Rotaru. Tinerelul are o mapă profesională de invidiat. Mai întâi a plecat prin Europa. Unii zic că pe post de „peşte” alţii pentru a ţine de „şase”. Asupra acestui episod al vieţii sale Răzvan preferă politica struţului. Însă a recunoscut public că a intrat într-o combinaţie cu nişte italieni. Cu italienii la braţ s-a dus la Stânca – Ştefăneşti să cumpere o fermă. Iar ca ferma să fie a şa şi a italienilor, nu s-a sfiit să dea mită 5000 euro unei persoane suspuse de la Finanţe. Nu i-a rostit numele, dar ca nu cumva să credem că el n-a dat banii, a invocat ca om de legătură între el şi cel de la Finanţe pe Chiribuţă, actualul viceprimar de Truşeşti.
Aşadar, tinerelul nostru, ajuns şef peste OTPSD, şi-a început cariera politică cu o infracţiune: dare de mită. A mai comis şi altele, că întotdeauna greu îi începutul, apoi tot mai uşor.
De exemplu, cu o nonşalanţă greu de imaginat, Răzvan a declarat pe post că el primeşte sponsorizări de la seniorii PSD, bani pe care-i cheltuie cum crede de cuviinţă şi fără a-i trece prin trezoreria partidului cum spune legea.
Interesant este şi cum şi-a început cariera poilitică. A vândut partea lui de fermă italienilor cu 50 mii de euro. Din aceşti bani, cu suma de 250 milioane a sponsorizat campania actualului său protector, deputatul Macaleţi. Şi, apropo, domn deputat este acuzat că l-ar avea pe Răzvan drept fecior natural, făcut mai la tinereţe. Nici acest episod cei doi nu l-au clarificat piublic. Sunt bârfe sau ceva sâmburi de adevăr?!
Tot din banii primiţi de la italieni, Răzvan îşi ridică o mândreţe de vilă. Dacă punem para peste para banii cheltuiţi cu vila, cu campania lui Macaleţi şi cu a sa vedem uşor că cei 50 mii de euro au făcut pui la greu. Cum? Răzvan n-a suflat o vorbă. Dar a fost şef la Garda de Mediu, ce-i drept o perioadă scurtă, dar a fost!
Din sondajul public efectuat s-a putut lesne pricepe că popularitatea politică a lui Răzvan îi şubredă. Dar Răzvan a promis că se va face cunoscut.
Pentru început l-a atacat dur pe primarul Flutur, acuzându-l de fapte pe care şi prostul târgului nu i le-ar pune în cârcă, ştiind că nu le putea comite. Dacă avem în vedere că Răzvan este jurist, ca şi subalterna sa Aura, acuzaţiile aduse lui Flutur fiind făcute printr-un mijloc public de informare, dacă nu le va aproba va fi vai şi amar de cariera sa politică. Pentru că primarul a sunat şi i-a promis că-i va da posibilitatea să-şi folosească cunoştinţele juridice în faţa judecătorului.
Eu l-aş sfătui pe Flutur să nu-l cheme în judecată. Te judeci cu cineva care are valoare socială, nu cu valorile sociale de ghenă, pentru că rişti să fii confundat cu astfel de valori. Şi apoi i-ar împlini lui Răzvan visul, l-ar face celebru, ceea ce şi urmăreşte.
Ar fi multe de comentat pe seama lui Răzvan dar îînchei cu următoarea concluzie: Şeful cel mare al PSD, senatorul Marcu, este suspectat de colaboraţionism cu fosta Securitate: susţinătorul său şi protectorul lui Răzvan, deputatul Macaleţi, are dosar blocat la DNA din perioada când era prefect de Botoşani. La aşa seniori în PSD, tinerelul Răzvan este cel mai nimerit să preia ştafeta.
Reportajul televizat i9ntitulat „Blestemul pământului” l-am încheiat cu „Mare-i grădina  Ta, Doamne, dar nici Lumea lu’ Rotundu nu-i mică!” Îmi menţin opinia.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Infractor tupeist şi social-democrat pur sânge”

  1. 1. catalin Says:

    Domnule Rotundu, am citit cu stupoare si uimire cum ca Razvan Rotaru ar fi “fecior natural al domnului Macaleti” .Vreau sa va spun ca eu sunt verisorul lui si este o minciuna gogonata aceasta afirmatie a dvs. Nu vreau sa il apar pe Razvan dar inainte de a face unele afirmatii e bine sa va documentati si apoi sa iesiti cu tot felul de minciuni.In ce priveste activitatea politica a lui Razvan pe mine unul nu ma intereseaza dar, e grav si dureros sa aflu ca dvs. , un jurnalist cu experienta puteti lansa astfel de ineptii.

  2. 2. rusu Says:

    domnule Rotundu,nu e fiul lui kkleti deoarece seamana destul de bine cu francezu (fratele lui chinezu).probabilitate prea mica sa fie kkleti tatal amandoura.

  3. 3. dumitrescu Says:

    oare o fi fiul lui…..oare nu o fi? a dat de gandit o vb spusa de cineva in timp ce razvan isi vede de treaba lui, silitor colo la partid, bravo lui! chiar imi place! bafta

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia