Sep 16

Luni, săptămâna aceasta, s-a deschis anul şcolar. N-a fost şcoală scăpată din ghearele celor de la IŞJ Botoşani spre a nu fi desfiinţată în care să nu fi avut loc şi o slujbă religioasă. La Şcoala nr. 11 Botoşani, spre exemplu, slujba era ţipată în megaoaie, că locatarii de la blocurile din spatele şi lateralele şcolii în loc de cruce adresau înjurături.
Şi în mediul rural preoţii şi-au îmbrăcat sutanele şi s-au dus prin clase pentru a-i binecuvânta pe elevi şi a sfinţi noul an şcolar. Unii preoţi au sfinţit şi şcolile neautorizate sanitar, contrar dorinţei ministrului Funeriu care şi le-ar fi dorit închise. Pentru că ziua de luni am petrecut-o în cea mai mare parte prin judeţ, am avut ocazia de a discuta cu mai mulţi învăţători şi profesori. Toţi, dar absolut toţi, şi-au exprimat nemulţumirea pentru lefurile dijmuite de Guvernul Boc, dar cel mai mult pentru măsurile abuzive ale celor de la IŞJ Botoşani care au desfiinţat şcoli fără nici un fel de justificare socială, punând copii de grădiniţă şi clasele primare să meargă zilnic pe jos mulţi kilometri.
În tot acest periplu al meu prin judeţ, am dat peste un preot tânăr, şi el nemulţumit de ciuntirea lefurilor de către Guvernul Boc. Părintele tocmai ieşea într-o clasă, când am dat nas în nas. Pentru că ne cunoşteam, l-am întrebat cum i-a mers şfetania. Mi-a răspuns, cu destulă seriozitate, că a ţinut o slujbă de exorcizare a portocaliilor pătrunşi în şcoli pe diferite căi.
A recunoscut că nu este uşor să scapi de diavolii portocalii, care nu se lasă exorcizaţi chiar aşa uşor.
În acelaşi tom i-am răspuns şi eu că exorcizarea ar fi trebuit s-o înceapă cu sediul IŞJ Botoşani. Stafiile roşii, vopsite acum portocalii, acolo îşi au sălaşul şi de acolo pornesc să bântuie judeţul. Numai că, pentru a le putea fugări, este nevoie de slujba unui sobor de preoţi care au ţinut un post lung şi şi-au curăţat trupul şi sufletul de propriile păcate.
Am râs amândoi, dar exorcizarea sediului IŞJ şi a şcolilor de lichelele portocalii trebuie luată în serios. O astfel de exorcizare nu se poate realiza prin slujbe popeşti, ci prin solidaritate socială la grevă şi alte forme de protest care să ducă la înlăturarea de la putere a Guvernului Boc. Părerea mea!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Exorcizarea şcolilor de portocalii”

  1. 1. Martor Says:

    Domn’ Rotundu, deoarece nu am gasit o sectiune de contact pe blog va las un mesaj aici:
    La Dorohoi, unde era mare valva cand au inceput lucrarile la casele sinistratilor de catre ONG-ul acela (nu mai stiu cum ii zice), erau sute de voluntari care se dadeau cap in cap si nu mai zoreau cu treaba (venea doamna Udrea). Mergeti acum sa vedeti ca va ajung degetele de la o mana ca sa-i numarati. Iar lucrarile sunt mult in urma privatilor care fac case tot in aceeas zona… “sapati” un pic la salariul “voluntarilor”.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia