Sep 17

De mai mult timp în mediul politic botoşănean pluteşte enigma motivului pentru care Cătălin Flutur s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al PDL Botoşani. Enigma devenise cu atât mai incitantă cu cât Flutur n-a dorit niciodată să dezvăluie public adevăratele motive pentru care s-a autosuspendat din funcţia politică.
Era şi normal să fiu interesat în dezlegarea acestei enigme, aşa că din momentul în care Flutur a declarat public că a renunţat la funcţia de preşedinte al PDL am tot făcut fel de fel de investigaţii pentru a ajunge cât mai aproape de adevăr. Numai că tot timpul m-am lovit de o atmosferă conspirativă, nimeni din PDL nevoind să discute pe marginea acestui subiect.
Cu toate acestea, cred că am reuşi să dezleg şarada. O enigmă generată de convergenţa a doi factori politici extrem de importanţi. Informaţia de bază şi care m-a condus la descifrarea mecanismului care a dus la autosuspendarea lui Flutur am cules-o din presa arădeană.
Vă mai amintiţi de trimisul special al lui Băsescu la Botoşani ? Este vorba de finul său Gheorghe Falcă, primarul de Arad. Falcă a fost delegat la Botoşani să analizeze cauzele pentru care la alegerile prezidenţiale botoşănenii au votat majoritar cu Geoană şi nu cu Băsescu. Deşi faţă de alegerile prezidenţiale din 2004, la alegerile din 2009 Băsescu a primit cu 7% mai multe voturi, totuşi numărul lor a situat PDL Botoşani sub media pe ţară primită de Băsescu.
De ce a fost trimis Falcă? Adevăratul motiv nu trebuie căutat la Botoşani ci în interiorul PDL de la Bucureşti. Cătălin Flutur este vărul lui Gheorghe Flutur, vicepreşedinte al PDL. Şi Gheorghe Flutur şi Gheorghe Falcă luptă pentru funcţia de prim-vicepreşedinte în PDL. Când Falcă a fost trimis să facă ordine la Botoşani, tocmai se anunţaseră alegeri în PDL. Socoteala lui falcă era simplă. Îl înlătura pe Cătălin Flutur şi odată cu el voturile care urmau să meargă la Gheorghe Flutur.
Cătălin Flutur, deşi nu vrea să vorbească despre acest subiect, a simţit încotro bate Falcă şi a demisionat, nedându-i satisfacţie acestuia de a-l demite şi numi o conducere interimară. Mai ales că alegerile din PDL se amânaseră.
Falcă nu numai că urmărea demiterea lui Cătălinb Flutur, dar avea şi înlocuitor pregătit. Să ne amintim că în perioada când Falcă era trimis să facă ordine la Botoşani, şeful PNL, deputatul Florin Ţurcanu se lăuda că a trecut la PDL şi că va fi viitorul preşedinte al organizaţiei de la Botoşani.
Da, Ţurcanu avea promisiunea lui Falcă, finul lui Băsescu, că dacă trece la PDL va fi ajutat să devină preşedintele partidului. Ţurcanu mai era în înţelegere şi cu veşnic răzvrătitul Mihai Ţâbuleac. Practic, între Falcă, Ţurcanu şi Ţâbuleac intervenise următoarea înţelegere: Ţurcanu vine în PDL şi va primi preşedinţia partidului, Ţâbuleac se întoarce în PNL şi preia funcţia lui Ţşurcanu iar împreună să stăpânească în bună înţelegere Consiliul Judeţean Botoşani.
Cum a aflat Flutur de acest puci, nu ştiu, dar ştiu că a luat cea mai înţeleaptă decizire: a demisionat şi le-a încurcat socotelile. Alegerile din PDL fiind amânate, toată înţelegerea dintre Ţurcanu, Lâbuleac şi Falcă a intrat în stand by.
Continuă lupta între Gheorghe Flutur şi Gheorghe Falcă pentru funcţia numărul doi în partid. Pentru că Elena Udrea este de partea lui Gheorghe Flutur, cred că Falcă a şi pierdut lupta, iar odată cu el au pierdut lupta Ţurcanu şi cu Ţâbuleac la Botoşani. Dar cum în politică orice este posibil, nimic nu este bătut în cuie.
 

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Cum a dejugat Flutur puciul lui Ţâbuleac şI Ţuurcanu”

  1. 1. Bulişor Says:

    Şi aşa Tabuleac si Turcanu sunt stapanii CJ. Cei doi sunt doi oportunisti politici care vor szferi la greu cand nu vor mai fi ce sunt.

  2. 2. Lindy Says:

    Ţâbuleac este periculos pentru că are o anumită pregătire- Ţurcanu este periculkor pentru că n-are cultură şi acţionează imprevizibil. Aşa că s-a adunat un bou şi o belea care stau pe capul nostru.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia