Sep 23

Ieri am avut o dispută pe seama faptului că viceprimarul PDL Cătălin Alerxa se află pe locul doi în topul politicienilor botoşăneni. Partenerul de dialog s-a arătat nedumerit de locul ocupat de acesta şi că Alexa nu poate fi considerat politician. Mai mult, la dezbaterea de luni de pe TV SOMAX, pe nedrept Alexa a primit două puncte în clasament, susţinea interlocutorul meu. Pe nedrept pentru că în calitatea sa de viceprimar Alexa ar fi trebuit să-i amendeze pe toţi locatarii de la bloc care şi-au izolat apartamentul cu lucrători la negru şi fără a avea autorizaţie de la primărie.
Dialogul cu contestatarul lui Alexa n-a avut o finalitate, el fiind nevoit să plece înainte de a-mi exprima şi eu punctul de vedere. O fac aici, pe blogul meu. În primul rând că poziţia din topul politicienilor Alexa a ocupat-o datorită punctajului primit de la toţi cei care au participat la întocmirea clasamentului, şi au fost destul de mulţi. Dacă botoşănenii aşa îl percep, nu pot eu o altă persoană să schimb o situaţie de fapt stabilită de o majoritate? Nu pot, iar dacă aş putea aş face-o într-un mod nedrept.
Cătălin Alşexa este un politician, dar nu unul adept al scandalurilor politice, unul care face declaraţii inconştiente prin conferinţele de presă ale partidului pentru a-şi vedea a doua zi numele în presă sau a se admira la televizor cât de deştept a vorbit el.
Îmi aduc aminte că în campania alegerilor locale  din 2004 Cătălin Alexa era membru de vază PNL şi l-a susţinut la primărie pe Cătălin Flutur, împotriva voinţei preşedintelui de atunci al PNL care era Mihai Ţâbuleac. A făcut-o discret dar eficient, iar Flutur a ieşit primar. Iată de cel între Alexa şi Flutur există o anumită relaţie de prietenie politică. Iată de ce în urma alegerilor locale din 2008, Flutur care şi-a reînnoit mandatul de primar l-a susţinut pe Alexa la funcţia de viceprimar.
Ca viceprimarAlexa n-a fost implicat în nici un scandal public iar numele său nu a fost niciodată legat de vreun act de corupţie. Faptul că a luat apărarea locatarilor de la bloc care şi-au anvelopat apartamentul cu lucrători la negru şi nu cu firmele agreate politic şi lacome, demonstrează că Alexa este un politician de fineţe şi un membru al Executivului Primăriei Botoşani cu capul pe umeri.
O firmă de construcţii anvelopează apartamentul cu sume între 89 – 100 milioane lei, pe deasupra lucrând şi prost. Lucrătorii la negru cer 40 – 50 milioane lei şi lucrează mult mai atent. Nu este treaba viceprimarului să-i urmărească pe cei care lucrează la negru sau sunt neautorizaţi. Pentru aceasta există Inspecţia teritorială de Muncă.
Să mai clarific şi problema autorizaţiei de anvelopare a apartamentului. Ca să dau cu var în apartament sau pe afară, nu este necesară autorizaţia primăriei pentru că nu modific formatul construcţiei. Nici la anvelopare nu trebuie autorizaţie. Legea are două moduri de aplicare, moduri care sunt complementare. Litera legii şi spiritul acesteia. Poate că litera ia-r fi permis viceprimarului Alexa să dea amenzi, dar spiritul l-a oprit. Nu poţi amenda pe omul necăjit, când legea este zilnic încălcată începând de la preşedintele ţării, la parlamentari, procurori, judecători şi tot ce înseamnă reprezentant al puterii în stat. Alexa a gândit în spiritul legii şi pentru asta i-am dat două puncte la clasament. Am făcută în direct, în faţa a zeci de mii de telespectatori şi mi-am explicat decizia. Consider că am procedat corect.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Dispută pe seama viceprimarului Alexa”

  1. 1. Astra Says:

    Alexa a gândit corect că nu i-a sancţionat pe cei care şi-au izolat aparttamentul lucrând cu cei mai ieftini.

  2. 2. Doua puncte Says:

    … in plus si de la mine, pentru faptul ca numele lui nu este legat de scandaluri politice si afaceri discutabile. Cate pot sa-i dau in plus pentru ca a gandit ca un om normal cu anveloparea?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia