Oct 04

Dărăbănenii vorbesc tot mai urât la adresa senatorului Liviu Câmpanu, Cu cât senatorul vrea să promoveze mai mult noul partid la care a migrat de la liberali, UNPR, cu atât mai multe vorbe urâte se rostesc la adresa sa.
Sâmbătă am dat o nouă raită prin Darabani. Printre cei cu care am stat de vorbă s-a aflat şi un domn Mesler, din câte am înţeles angajat al Inspecţiei Teritoriale de Muncă pe post de inspector. Domnul Mesler are un fiu medic, care fiu şi-a deschis cabinet în Darabani.
Nimic rău până aici, numai că tânărul medic a găsit de cuviinţă să respecte programul, să trateze pacienţii cu toată seriozitatea, să-i viziteze la domiciliu şi să le vorbească aşa cum trebuie să vorbeşti cu un om bolnav aflat la necaz. Toate aceste calităţi i-au dus veste medicului Mesler, ceea ce a făcut ca la uşa cabinetului său să se creeze aglomeraţie.
Soţia senatorului Câmpanu, şi ea posesoare a unui cabinet medical şi a unui spital privat amenajat la un parter de bloc s-a trezit că tânărul medic îi „fură” pacienţii. Aşa că, în loc să fie prezentă la program ziu şi noapte, cum stă bine unui medic, ea şi-a pus soţul senator s-o scape de concurenţă, adică să-i facă papucii din Darabani medicului Mesler.
Iar senatorul a apelat la gestapovista de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Botoşani, medicul portocaliu Rodica Huţuleac care a declanşat un întreg arsenal terorist asupra tânărului medic, cu speranţa că acesta va ceda şi va pleca de bună voie. Chiar gestapovista în persoană s-a deplasat la Dsarabani şi l-a controlat pe medic. N-a găsit nimic care să-i dea posibilitatea de a-l îndepărta de dărăbăneni, aşa că s-a întors la Botoşani cu coada între picioare. Dar atacurile asupra lui Mesler continuă, spre nemulţumirea locuitorilor din zonăp, bucuroşi că în sfârşit au şi ei un medic care se ocupă de nevoile lor medicale şi poate fi găsit oricând la program.
În Hudeşti se rostesc alte vorbe urâte la adresa domnului senator. Se spune că senatorul Câmpanu ar fi primit de la un olandez câteva mii de euro ca să amenajeze o farmacie în spaţiul dispensarului din Hudeşti, aflat în clădirea vechiului conac boieresc. Spun hudiştenii că olandezul a, luat ţeapă. Câmpanu a pus mâna pe bani, dar nevasta acestuia n-a mai amenajat farmacia.
Unii, poate cu răutate, spun că banii olandezului se pot găsi în vila pe care Câmpanu a cumpărat-o în cartierul Alfa Land al Botoşanilor. Poate că este adevărat, poate că nu, dar de vorbit se vorbeşte, iar pe la noi stăruie zicala că nu iese fum fără a nu fi fost făcut focul..
Cu puţin timp în urmă, senatorul a lansat o serie de atacuri dure la adresa deputatului de Darabani Stelică Strugaru. Deşi UNPR sprijină din toate puterile sale Guvernul Boc, la Darabani nu există colaborare între cei doi parlamentari.
M;ărul discordiei pare să-l constituie Strugaru. Deputatul s-a cam implicat prin zonă şi a adus de la guvern nişte bani pe la primării, bani cu care s-au mai astupat din nevoile comunelor.
Câmpanu nu numai că n-a sprijinit primăriile din Colegiu, dar nici nu mai apare prin zonă decât foarte rar. Aşa că în Colegiul Darabani deputatul Strugaru creşte în popularitate iar senatorul Câmpanu scade.
Am discutat şi cu deputatul Strugaru. Acesta nu este îngrijorat de atacurile senatorului. El crede că este bine să-şi vadă de treburile ssale de a ajuta primăriile şi că oamenii din zonă îl vor judeca după fapte şi nu după vorbele senatorului Câmpanu.
Spre deosebire de Câmpanu, Stzrugaru nu vrea să iasă în presă şi nici pe la televizor. El crede că sunt suficienţi politicieni mincinoşi pe la televizor, aşa că unul mai puţin nu strică. Preferă să tacă şi să facă, decât să se laude la televizor c-a ouat o mărgică. Este şi acesta un mod de-a privi lucrurile!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia