Oct 18

Presa naţională n-a prea mediatizat faptul că în zilele de 15 – 17 octombrie Bucureştiul a fost centrul Masoneriei mondiale. Ori întrunirea s-a organizat cu multă discreţie, cum fac masonii, ori presa noastră nu prea ştie cu ce se ocupă Comisia Trilaterală. Căci în aceste zile la Bucureşti s-au desfăşurat lucrările Comisiei trilaterale, considerat al treilea organism de lucru în Masoneria mondială, după Consiliul pentru Relaţii Externe, cel care conduce de fapt SUA şi ultrasecretul Club Bilderberg.
Pentru necunoscători, Consiliul pentru Relaţii Externe, organismul care ia cele mai importante decizii la nivel de SUA şi care este format numai din personalităţi masonice de prim rang ;i cu mare putere în finanţele şi politica lumii, a apărut după Primul Război Mondial, ca o necesitate în armonizarea economică şi nu numai dintre Anglia şi SUA.
Prin 1970, David Rockefeller, care deţinea preşedinţia Consiliului pentru Relaţii Externe, adept al globalizării şi susţinător al teoriilor conspiraţiei mondiale, a considerat că, pentru ca globaliuzarea economică să avanseze, se impunea un organism care să adune în interiorul său ţările puternic dezvoltate. Aşa a apărut ideea unei Comisii trilaterale din care să facă parte SUA, Japonia şi ţările Europei de Vest. Comisia trilaterală a primit botezul în 1972, în orăşelul belgian la Knokke-Heist, de la cel mai înalt for masonic mondial Clubul Bilderberg.
Comisia Trilaterală a suferit modificări în momentul în care comunismul a suferit o înfrângere pe plan mondial, Germania s-a unificat iar Rusia şi-a pierdut din puterea militară în favoarea SUA şi NATO. Porţile Comisiei s-au deschis şi pentru restul ţărilor din Uniunea Europeană, aşa că între membrii săi au pătruns şi personalităţi române. Desigur, masoni adevăraţi şi cu mare putere în a influenţa economia ţării. Iar cei doi membri, masoni aflaţi sub protecţie specială, sunt Mugur Isărescu – guvernatorul BNR şi Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor şi acum reprezentantul României la FMI, alt organism controlat de Consiliul pentru Relaţii Externe şi Comisia trilaterală, adică de Masoneria Mondială.
Firesc, se ridică întrebarea ce anume a determinat Comisia trilaterală de a se întruni la Bucureşti? Mai multe aspecte, în majoritatea lor necunoscute nouă. Putem deduce din cuvântul preşedintelui Traian Băsescu, care nu este mason, dar care în calitate de şef de stat a putut participa şi rosti un cuvânt. Din discursul preşedintelui se înţelege că Marea Neagră a intrat în atenţia politicii financiare de vârf ale principalelor organisme mondiale şi că Rusia a început să prezinte un interes aparte, mai ales că actuala criză economică n-a prea afectat economia rusă în profunzimea ei.
Mai putem deduce că o problemă mai veche a globalizării, aceea ca moneda mondială să devină dolarul, este în impas datorită monedei euro. Iar moneda euro, după întrunirea de anul trecut de la Atena a Clubului Bilderberg a suferit o grea lovitură. S-a dezvăluit public, fapte cunoscute numai de cine trebuia, că economia Greciei este una şubredă şi odată cu ea moneda euro. Prin Greciua, mai exact prin economia ei, Clubul Bildeberg a dat semnalul de atac asupra monedei euro şi cale liberă dolarului să devină moneda mondială.
Cine nu crede în aceste decizii mondiale n-are decât să urmărească evoluţia dolarului faţă de euro, începând cu luna mai 2009, adică după lucrările Clubului Bilderberg de la Atena.
Anul acesta Clubul Bilderberg s-a întrunit în iunie Spania. La această întrunire pare să fi participat şi un înalt mason englez, Robert Sillet, care din Spania a venit în România şi special pentru Simpozionul Naţional de Istorie Masonică carte are loc îanual n luna iunie la Botoşani. Interesant este că acest Sillet a venit şi în 2009 la Botoşani, dar de la Atena, imediat după întrunirea Ckubuui Biderberg. Mă opresc aici bcu supoziţiile mele pentru a nu intra în atenţia cui nu trebuie.
Cert este că întrunirea Comisiei trilaterale la Bucureşti este un semnal pozitiv pentru România, mai ales pentru cei care promovează politica de dreapta.
Cine are suficiente cunoştinţe politice, poate lesne să facă legătura între depărtarea PNL de PSD şi lipsa de reacţie a Uniunii Europene la mişcările sindicale din România, considerate lupte politice ale PSD, stânga politică nemaifiind la modă în politica UE şi cea Mondială.
Este de aşteptat  ca după întrunirea de la Bucureşti relaţiile României cu Rusia să sufere modificări importante. Dealtfel preşedintele Băsescu a şi declarat că UE trebuie să-şi apropie relaţiile de Rusia şi Turcia, două ţări riverane Mării Negre.
Iar Rusia, chiar înainte de întrunirea Comisiei, şi-a trimis la Bucureşti un important reprezentant din lumea petrolului care a şocat Bucureştiul prin a declara că susţine trecerea celei mai principale conducte de petrol prin teritoriul României.
Iată, dar, că suntem în faţa unor evenimente de politică zonală care cu certitudine sunt verigi intermediare în acţiunea de globalizare.
Are Masoneria română vreo contribuţie la toate acestea? Iată un subiect interesant de abordat, dar nu-i acum momentul, căci Marea Lojă Naţională a României este sub zodia alegerii unui nou Mare  Maestru.

written by Ioan Rotundu


8 Responses to “Masoni de prim rang mondial în România”

 1. 1. costy Says:

  Botosani?…………..de ce?…..dati-ne un indiciu,domnule Rotundu!

 2. 2. admin Says:

  Indiciul îl găsiţi în cartea mea Masoneria nbotoşăneană.

 3. 3. ciolanosu Says:

  SA fim seriosi! Sunt deja ei insisi niste sclavi ai banului si ai puterii! CAt despre preaputernicie!!! sunt niste simple hoituri ca toti ceilalti. CAre dintre ei a mostenit pana acum pamantul pana la vreo 150-200 de ani???? :)

 4. 4. Fane Says:

  unde putem gasi cartea ?

 5. 5. Lindy Says:

  Ar fi bine sa publicati acest articol si in Jurnalul ca sa fie citit si de cei interesati.

 6. 6. SURMELIS ARGENTINA PUSA Says:

  Cum este posibil ca televiziunea particulara, REALITATEA TV a lui SORIN OVIDIU VANTU , sa nu faca un subiect non-stop a acestei IMPORTANTE intalniri a MASONERIEI MONDIALE in capitala Romaniei in urma cu o luna si ceva ???

 7. 7. SURMELIS ARGENTINA PUSA Says:

  ROMANIA nu are nevoie de MASONERIE romana sau mondiala. De ce ??? Pentru ca este un alt tip de DICTATURA politica si sociala , adica o DICTATURA moderna si INVIZIBILA , ce se foloseste de armele cu MICROUNDE si cele PSIHOTRONICE pentru a-si instaura noul regim pe teritoriile tarilor pe care le are sub ocupatie INVIZIBILA, nu-i asa MASONILOR romani si mondiali ???

 8. 8. SURMELIS ARGENTINA PUSA Says:

  Azi, 30 decembrie 2010, se cuvine sa cerem , in mod oficial si neoficial , ABOLIREA MASONERIEI din Romania , ce doreste legalizarea PROSTITUTIEI, constructia AUTOSTRAZILOR si marginalizarea , intentionata a AGRICULTURII si INDUSTRIEI…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia