Oct 19

Prin culisele politicii botoşănene se discută tot mai des de intrarea în PDL a două mari personalităţi ale vieţii noastre politice locale. Primul şi despre care se vorbeşte insistent că deja ar fiu membru PDL este Constantin Conţac. Nu m-aş mira să fie aşa, pentru că pe Conţac lo-am mai întâlnit dând târcoale PDL şi la alegerile prezidenţiale din toamna anului 2009. Să ne amintim că fostul preşedinte al PSD Botoşani a avut chiar şi o întrevedere cu preşedintele Băsescu, după care a declarat public că susţine candidatura acestuia.
În acea campanie prezidenţială cei din PSD Botoşani au minimalizat aportul lui Conţac la susţinerea lui Băsescu, invocând faptul că la Botoşani alegerile au fost câştigate de Mircea Geoană. Da, aşa este, numai că voturile în favoarea lui Geoană au fost mult diminuate prin desprinderea lui Conţac de PSD, ceea ce pe total l-a avantajat pe Băsescu şi a dus la pierderea alegerilor de către Geoană.
Ce anume l-ar atrage pe Conţac la PDL? În primul rând că fiind om de afaceri, este normal să susţină un partid de dreapta. La PSD Conţac a ajuns datorită unei conjuncturi politice, respectiv unificarea cu Partidul Moldovenilor, şi nu prin dependenţa sa de doctrina social-democrată, pe care Conţac, cât a fost preşedinte PSD, n-a prea promovat-o la Botoşani.
Apoi, Conţac nu consideră că şi-a închis cariera politică. Numai că el nu mai vizează preşedinţia CJ, spre bucuria multora, ci şi-ar dori un mandat de parlamentar. Cum la PSD nu mai are nici o uşă deschisă, iar la PNL nu s-ar regăsit într-o colaborare cu actuala conducere, se pare că a ales varianta PDL. Dacă a ales bine sau nu este greu de spus. Avantajul său este că va putea candida la parlamentare în numele unui partid, ceea ce este mult mai avantajos decât independent în condiţiile votului uninominal. Dezavantajul poate fi că PDL riscă să nu mai intre în Parlament, dacă nu va reuşi să scoată România din criza economică şi să- i se ierte păcatele actuale.
O altă personalitate despre care se spune că ar da târcoale PDL, partid cu care poartă în prezent anumite negocieri, este Mihai Baltă. Deşi nimeni din PDL şi nici Mihai Baltă nu confirmă că se duc astfel de negocieri, deţin anumite informaţii căp ele au loc. Iar Baltă ar viza un post de senator, urmând a face echipă cu viitorul candidat la un post de deputat Constantin Conţac.
Informaţiile pe care le deţin ar indica faptul că cei doi ar putea face echipă pe Colegiul Dorohoi la Camera Deputaţilor şi Dorohoi – Botoşani la Senat, pentru a-i bate pe social-democraţii Gheorghe Marcu şi Andrei Dolineaschi. Dacă aşa va fi, iar Conţac cu Baltă  vor face echipă la PDL., atunci se anunţă o vie dispută politică pentru alegerile parlamentare din toamna anului 2012. Iar dacă actualul independent Conţac renunţă cu adevărat la a mai candida pentru preşedinţia CJ, atunci şi la această funcţie, în alegerile din vara anului 2012 va fi o bătălie aprigă.
Eu nu pot decât să adresez tuturor politicienilor botoşăneni urarea: Încaieră-i, Doamne!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Doi mari politicieni botoşăneni bat la uşa PDL”

  1. 1. zazania Says:

    Se zice “Incurca-i, drace”.
    Ca Dumnezeu n-are nici o treaba cu politica…

  2. 2. ciolanosu Says:

    Ma iertati, dar deja au devenit niste ciolanari sau fripturisti, adica oameni fara caracter. La care usa bat la cea sparta, sau la cea la care trebie sa bata cu coorool ca sa ia o soola groasa in spete? De jigodoo politice s-a cam saturat lumea. Contac vrea sicriu aurit cu marca pdl? Ii vine acush comanda. Dar sa nu se mai dea mare democrat social, ca-i scade burta!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia