Oct 25

Vineri seară  am luat parte la o întâlnire de vârf a elitei botoşănene, loc pe unde personaje precum Mihai Ţâbuleac, Florin Ţurcanu sau Cătălina Lupaşcu nu calcă şi nu vor călca vreodată. Am profitat de prezenta unor medici care sunt branduri botoşănene în specialitatea lor şi le-am cerut părerea despre intenţia lui Ţâbuleac de a-l schimba din funcţie pe directorul Spitalului de Psihiatrie Botoşani, medicul dr. Nicolae Vlad. Deşi între medici, ca şi între preoţi, există duşmănie şi invidie profesională, toţi cei cu care am discutat au fost de acord că de se va întâmpla aşa, Ţăbuleac, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, va comite o mare nedreptate şi se va umple de ruşinea cu care istoria ăl va pedepsi.
Nu cred că preşedintele Ţâbuleac ştie ce consecinţe poate avea asupra unei persoane publice pedeapsa istoriei, pentru că dacă ar conştientiza această aspră şi neiertătoare pedeapsă n-ar fi comis alte sacrilegii asupra valorilor umane şi culturale botoşănene.
Amintesc că sub bagheta sa de preşedinte a fost pus în fruntea Memorialului Ipoteşti, în locul; unui cunoscut eminescolog în plan naţional, posesor al titlului ştiinţific de dr. cercetător, un economist în industria tractoarelor. Tot sub bagheta sa, din motive absolut nejustificabile public, dar justificate prin prisma intereselor personale ale sale, s-a desfiinţat Secţia de artă a Muzeului Judeţean Botoşani, deşi Botoşaniul a dat ţării cei mai mari pictori din istoria artei româneşti. Aşa se face că lucrările acestor pictori mucegăiesc acum prin diferite subsoluri de clădire.
La toate aceste impietăţi asupra valorilor umane şi culturale dacă Ţâbuleac ar mai adăuga una, cea cu schimbarea din funcţie a directorului Nicolae Vlad s-ar înscrie în agenda sa de lucru ca ceva firesc, normal.
Nicolae Vlad este o figură proeminentă a ştiinţelor psihiatrice din România, lucrările sale ştiinţifice fiind apreciate şi peste hotare. Vechi director în fruntea Spitalului de Psihiatrie Botoşani, nu se poate spune că n-are şi experienţă managerială. Schimbarea sa din funcţie, indiferent cu cine, umileşte cercetarea ştiinţifică românească în ansamblul ei. O jignire peste care istoria nu poate trece şi-l va pedepsi pe vinovat.
Căci vinovatul nu numai că n-are nici un respect pentru valorile umane şi culturale autohtone, dar când are prilejul de a-şi împlini poftele sale de putere, îşi umileşte propria persoană şi a familiei sale. Eu aşa văd lucrurile şi nu altfel.
Sper ca măcar în al 12.-lea ceas să se găsească cineva prin preajmă şi să-l oprească de la comiterea şi a altor sacrilegii asupra valorilor care fac cinste comunităţii botoşănene.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Demolatorul de valori”

  1. 1. zazania Says:

    …”o figură proeminentă a ştiinţelor psihiatrice din România, lucrările sale ştiinţifice fiind apreciate şi peste hotare”?!
    Las-o jos ca macane, bre nea Ioane!
    O fi dr Vlad un bun gospodar dar de aci pana acolo e lunga calea!

  2. 2. Fane Says:

    Domnule ,daca este bun domnul dr Vlad sa fie sanatos ,nu cred ca activitatea stiintifica are legatura cu cea manageriala,aici este greseala dvs.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia