Oct 26

S-a scris prin presa locală că lucrările de reabilitare a Casei Ventura din Botoşani, locaţie în care funcţionează Şcoala Populară de Artă n-au fost încă încredinţate unui executant, motiv pentru care s-a şi întârziat în declanşarea începerii lor. Nu s-a scris însă şi din ce motive s-a ajuns la această situaţie. Nu s-a scris din motive de servilism faţă de persoana preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani care este Mihai Ţâbuleac sau din motive ce ţin de relaţia unor mijloace media cu patronii unor firme de construcţie.
Cum eu n-am a ţine cu nimeni şi n-am a mă umili pe la uşa niciunui demnitar local, nimic nu mă poate opri să scriu cele aflate. Cât sunt şi de adevărate, timpul va confirma sau infirma derularea lor.
Licitaţia cu privire la această lucrare s-a organizat de către Consiliul Judeţean Botoşani şi de ea a fost direct interesat preşedintele Ţîbuleac. Dorinţa preşedintelui era ca lucrarea să ajungă la o anumită firmă de construcţii. Numai că ceva n-a funcţionat în tot mecanismul licitaţiei şi a ieşit câştigător Tonino.  Aşa că s-au căutat fel de fel de motive ca Tonino să nu fie recunoscut câştigătorul oficial.
O sursă din CJ mi-a povestit cum Tonino a avut o discuţie cu preşedintele Ţâîbuleac şi sfătuit să se retragă din cursă. Este posibil ca Tonino să se retragă, dacă nu cumva a şi făcut-o. Miza este una mare. Preţul lucrării se va umfla de la vreo câteva zeci de miliarde cât s-a anunţat la 90 miliarde lei vechi. Cu aceşti bani se ridică o construcţie nouă, modernă şi mult mai spaţioasă.
O să-mi spună cineva că este o clădire istorică şi monument totodată. Da, dar şi Primăria Botoşani este o clădire monument istoric şi mult mai mare ca şi Casa Ventura. Ori reabilitarea clădirii primăriei, de la subsol la acoperiş, a costat vreo 30 miliarde lei vechi. Cum se poate ca la Casa Ventura să fie necesară suma de 90 miliarde lei?
Se poate şi lucrurile sunt aranjate. Iată de ce Cătălina Lupaşcu, liberala vicepreşedinte a CJ Botoşani şi şeful său deputatul Florin Ţurcanu vor să înfiinţeze o comisie specială care să verifice toate licitaţiile publice organizate sub egida preşedintelui Ţâbuleac. A mirosit „Gogoşica parfumată” dincotro se poate obţine ceva „mălai” şi la partidul său.
Se mai învârte prin jurul preşedintelui Ţâîbuleac un personaj pe nume Ionescu. Tpul se ocupă cu înregistrarea convorbirilor de care Ţâbuleac este interesat. Sursa mea din CJ crede că acest Ionescu mai „scapă” înregistrări şi pe la alţii, cum ar fiu procurorii DNA. Altfel spus, moartea politică a lui Ţâbuleac poate veni pe banda de magnetofon  a lui Ionescu.
Sunt curios cum va interpreta aceste informaţii preşedintele Ţâbuleac, pentru că numai el este în măsură să descifreze şi ce-am scris printre rânduri. Sfatul meu, sincer şi fără să-l coste ceva, este să-l cheme înapoi pe Tonino şi să-i dea liber să înceapă lucrările la suma licitată şi să n-o mai umfle cu vreo 30 miliarde de lei că s-ar putea ca vila de la Putna să-i rămână pustie de Revelion. Mai ales că ieri preşedintele Băsescu a promulgat o lege prin care Codul de procedură penală suferă anumite modificări nu tocmai de neglijat.
Grijă mare, nea Mihăiţă!

written by Ioan Rotundu


One Response to “rijă mare, ’nea Mihăiţă!”

  1. 1. lumea lui rotundu Says:

    Lichele ordinare!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia