Oct 27

În cei aproape douăzeci de ani de presă mi-a fost dat să mă întâlnesc cu multe situaţii hazlii. Nu de puţine ori mi-au venit la redacţie fel de fel de personaje, mai tinere sau mai învârstă, pentru a reclama fel de fel de situaţii. Numai ncă ei voiau ca reclamaţia să fie publicată sub orice alt nume numai al lor nu.
Şmecheri, voiau să împroaşte cu noroi pe unii şi alţii cu care se aflau în conflict, dar răspunderea să rămână pe umerii ziarului. I-am lecuit repede pe aceşti reclamagii de profesie. I-am înregistrat şi chiar fotografiat, după care am publicat textul cu numele lor în clar şi alături fotografia.
Unii au revenit la redacţie să mă convingă că au glumit, că au vrut să se convingă cât de serioşi suntem. Le-am demonstrat că nu aparţinem categoriei de fraieri care să înghită gogoşile lor, după care să rămână fără probe în faţa judecătorului Aşa că i-am lecuit de a mai „glumi” cu jurnaliştii..
A fost şi o categorie care s-a revoltat. Cum ne-am permis să publicăm numele lor şi fotografia, dacă ei nu ne-au dat acceptul. Le-am explicat că de vreme ce au venit din proprie iniţiativă la redacţie, adică în casa mea, eu decid ce trebuie să fac şi nu el. N-au venit la redacţie ca să stăm la bârfe pe seama duşmanilor săi. Au venit să reclame ceva, atunci să-şi asume şi responsabilitatea faptelor.
Ieri m-a sunat Ilie Ivanache, primarul din Ungureni. Omul a intrat într-o mare belea, dar şi-a făcut-o cu propria mână, adică guriţă.
Adrian Sorodoc, jurnalist la Adevărul de seară, l-a sunat să se informeze despre un anume accident petrecut pe raza comunei Ungureni. Informaţiile oferite de p0rimar nu l-a mulţumit pe reporter, aşa că i-a cerut primarului numărul de telefon al şefului de post. Iar primarul, dorind să fie glumeţ, i-a spus reporterului că şeful de post n-are telefon pentru că i-a fost furat.
O astfel de informaţie este pentru un reporter isteţ mană cerească. E de râsul curcilor ca tocmai unui şef de post să-i fie furat telefonul. Aşa că Adrian a preluat subiectul şi a început să-l aprofundeze. A sunat la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani ca să i se confirme furtul. Cum şefii nu ştiau nimic despre furt, l-au sunat pe şeful de post şi l-au luat la beştelit.
Şeful de post a rămas blocat să afle că i s-a furat telefonul, mai ales că vorbea la el. Când s-a dezlegat întreaga tărăşenie, şeful de post l-a sunat pe primar să-i ceară socoteală pentru declaraţia făcută presei. Iar primarul a început să dea din colţ în colţ,  neştiind pe unde să scoată cămaşa. M-a sunat să-mi povestească  păţania. Faptul fiind deja consumat, i-am recomandat ca pe viitor să nu mai glumească cu jurnaliştii. Că iată ce poate ieşi!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Nu glumiţi cu jurnaliştii că iată ce poate ieşi!”

 1. 1. ZZ Says:

  Au aflat şi prietenii buni ai jurnaliştilor (cel puţin aşa credeau ei) ce înseamnă să glumeşti cu jurnaliştii. Aşa că s-au hotărât să se abţină de la glume şi să vorbească numai serios. Foarte serios…

 2. 2. pt ZZ Says:

  Vorbeste cu toti dintii!!!

 3. 3. zazania Says:

  Om cu simtul umorului-primarul din Ungureni.
  Da’ cine sa priceapa gluma?!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia