Oct 28

Senatorul Liviu Câmpanu a fost exclus din UNPR. Excluderea era aşteptată de senator, conştient că votul său pentru moţiune nu putea fi unul de lăudat din partea formaţiunii care se află la guvernare. Sincer să fiu, n-am găsdit o raţiuune pentru care senatorul a votat în favoarea moţiunii, de vreme ce şi un amator în politică ar fi realizat că moţiunea nu are nici o şansă să treacă.
În decizia senatorului a intervenit ceva ăn noaptea de luni spre marţi.
Luni dimineaţă senatorul a plecat din Botoşani spre Bucureşti, fără a avea gânduri de a se răzvrăti împotriva propriului partid şi a Guvernului Boc. Mai ales că  Liviu Câmpanu a fost un personaj politic important în formarea UNPR, motiv pentru care a şi fost răsplătit cu funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional.
La Bucureşti a ajuns luni spre seară. Marţi pe la amiază, când am primit fluxul de ştiri al Agenţiei HotNews, am rămas surprins să citesc o ştire prin care se prezenta public declaraţia senatorului PUNR Liviu Câmpanu cum că va vota moţiunea..
Surprinderea mea era cu atât mai mare, cu cât duminică noapte i-am postat pe site-ul Jurnalului, în baza contractului publicitar încheiat, sigla UNPR şi fotografia sa cu menţiunea „senator UNPR dfe Botoşani”. Tot marţi, dar mai spre seară, senatorul ne-a cerut să înlocuim fotografia respectivă cu o alta, de pe care a dispărut menţiunea iniţială.
Am mai scris în aceste zile premergătoare dezbaterii şi votării moţiunii că doi parlamentari botoşăneni portocalii au fost cumpăraţi de PSD să voteze moţiunea. Numai că o minte luminată din PDL a venit cu ideea ca parlamentarii lor să nu voteze, ceea ce a blocat orice posibilitate de trădare. Iată că în altă parte avea să crape buba.
Desigur, o explicaţie pentru plecarea lui Câmpanu din arcul puterii ar exista. Şi încă una solidă. UNPR-ul este considerat partener de guvernare cu PDL. Dar la Botoşani, UNPR-ul n-a primit mare lucru din tortul puterii. Doar un post de subprefect pentru Daniel Moruzi şli cel de şef de vamă la Rădăuţi Prut. Ori, Câmpanu, a solicitat în mai multe rânduri că doreşte să i se dea Garda Financiară, Inspecţia Muncii, IŞJ şi altele mai mărunte. Numai că preşedintele PDL, Cătălin Flutur, nu l-a luat în serios şi n-a acceptat să poarte negocieri pe această temă.
Acum, că Liviu Câmpanu a iueşit din arcul guvernamental, subprefectul Daniel Moruzi şi şeful Vămii Rădăuţi Prut pot să-şi pregătească şi ei bagajele.  Nu mai au suport politic pentru funcţiile ocupate.
Interesant va fi şi pasul următor pe care-l va face senatorul Liviu Câmpanu, că independent nu va putea rămâne mult timp, statutul de independent nefiind compatibil cu caracterul său.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia