Nov 01

Reprezentantul Jandarmului Financiar al Lumii care este FMI-ul, îngâmfatul şi arogantul  Jeffrey Franks a venit în România să-şi bată joc de noi. În primul rând că a impus Guvernului Boc o serie de măsuri care n-au nimic în comun cu relansarea economică a ţării ci mai mult cu instigarea poporului la revolte sociale.
Pentru că Franks n-a fost de acord cu reducerea cotei unice de impozitare, măsură menită să dea avânt dezvoltării economice prin înfiinţarea de noi societăţi, dezvoltarea producţiei celor existente şi, astfel, crearea de locuri de muncă. El a impus Guvernului Boc menţinerea salariilor reduse la bugetari, plata arieratelor guvernamentale în defavoarea investiţiilor, reducerea numărului de personal bugetar etc.
Toate aceste măsuri au menirea de a diminua consumul, ceea ce înseamnă lipsa cererii pentru sfera producţiei şi în final lipsa creşterii economice. Nu trebuie să fii economist de marcă pentru a-ţi da seama că toate aceste măsuri impuse de Franks au menirea de a ţine în loc dezvoltarea economică. Este politica FMI faţă de ţările europene, faţă de politica monetară a UE prin euro.
Este ştiut faptul că acest Franks, prin modul său dur de negociere în acordarea de împrumuturi a falimentat mai multe ţări din lume. Şi Ungaria a negociat cu el. Dar când a constatat că cerinţele sale sunt împotriva intereselor economice ale ţării, i-au dat un şut în cur şi l-au expediat acasă.
Cred că ar trebui să ne inspirăm şi noi din modul de a proceda al Ungariei şi să-i dăm un şut în cur, trimiţându-l la FMI-ul său. Avem economişti cu prestigiu internaţional care susţin că România are potenţialul economic şi financiar de a-şi reveni din criză dacă se aplică un pachet de măsuri corespunzător. Să facă bine Guvernul Boc şi să folosească priceperea acestor economişti şi să-l ţină departe de ţară pe acest Franks care are cu totul alte ordine de la şefii săi decât cele pe care lasă să se înţeleagă.
Să  nu uităm că FMI-ul este un organism financiar care are în spatele său forţe oculte ce susţin teoria unui Guvern Mondial. Un astfel de Guvern se clădeşte pe cadavrele ţărilor falimentate economic. FMI-uil este cel care a falimentat Grecia. Am putea spune că proverbiabilul dar otrăvit al grecilor este un mic puişor de şarpe veninos faţă de darul otrăvit al FMI.
Aşa că un şut în cur dat lui Franks ne va feri de darul otrăvit al FMI!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Cine-i dă un şut în cur?”

 1. 1. zazania Says:

  Cine sa-i dea un sut in cur?
  Esti naiv, dom’ Rotundu!
  Suntem la cheremul lor. O guvernare ahtiata dupa putere, o opozitie talamba si isterica, niste sindicate anemice cu sefi aserviti politic, o societate civila care lipseste cu desavarsire si- cu voia dumneavoastra, ultima pe lista, o presa care joaca dupa cum i se canta.
  Nu mai departe decat Jurnalul: cine ranjeste pe prima pagina de cum il deschizi?
  Cea mai infecta creatura care a manjit parlamentul Romaniei cu balele lui- securistul Campeanu. Ai facut si mata un ban din publicitate, ce mai contaza ca individul e o jigodie si face de ras judetul?

 2. 2. zazania Says:

  Nu te supara, frate, se poate minti si prin omisiune. A bon entendeur, salut!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia