Nov 02

Părintele Ioan Manoliu de la parohia Drăguşeni are probleme cu duhurile rele, care se ţin scai de el şi-i provoacă numai necazuri. Localnicii spun că părintele s-ţar afla sub blestemul soţilor Crâşmaru, acea familie de profesori care şi-au închinat viaţa studiilor arheologice din zonă şi care şi.-au lăsat averea părintelui cu dorinţa ca acesta s-o pună în valoare în favoarea comunităţii locale.
Astfel, soţii Crâşmanu i-au lăsat părintelui Manoliu casa şi o valoroasă colecţie arheologică formată din piese aparţinând culturii Cucuteni şi chiar mai vechi.
Numai că părintele n-a prea avut grijă nici de casă, nici de colecţie. Casa stă a se prăbuşi iar piese din colecţie au fost descoperite la vânzare pe piaţa de antichităţi din Italia. Cei de la Poliţia de Frontieră cred că piesele au ajuns în Italia prin fiul părintelui, tânărul Iustin, care a reuşit să-şi ia Bacul anul acesta, la frumoasa vârstă de 25 de ani.
De când părintele a intrat în posesia casei soţilor Crâşmaru, necazurile s-au ţinut lanţ. Mai întâi, hoţii au spart casa în căutarea unor obiecte de valoare. Ceva or fi ştiind ei, că n-au spart degeaba şi nici nu ar sparge cineva o casă goală.
Pentru că de pe urma casei părintele nu câştiga nimic, una din camere a închiriat-o Poştei Botoşani. Banii de pe chirie au intrat şi continuă să intre în buzunarul părintelui, timp în care pereţii abia se mai ţin în picioare.
Recent, alţi hoţi au furat contorul electric. Aflând ce-au mai furat hoţii, mulţi s-au minunat, ştiindu-se că un astfel de obiect devine inutil imediat ce a fost desprins de la locul lui.
Mai spun oamenii că de treci noaptea pe lângă această casă, se aud fel de fel de zgomote şi umbre ciudate se strecoară printre pomii din curte. Probabil că noaptea se adună duhurile rele, care joacă ţonţoroiul spre a-i face în ciudă părintelui Ioan Manoliu.
Mai susţin unii localnici că şi părintele ar fi stăpânit de duhurile rele. Când l-apucă, câteodată din senin, părintele îi blagosloveşte pe cei din jur cu vorbe pentru care şi dracii sunt invidioşi. Iar dacă cei din jur nu dispar, ca duhurile necurate la cântatul cocoşilor în zori de zi, părintele mai are obiceiul de-a da cu palma şi pumnul.
Cu duhurile rele nu-i de joacă! Recomand părintelui să stropească casa şi terenul din jur cu agheasmă de la Bobotează iar sfinţia sa să facă o baie cu apă sfinţită, în cadă urmând a pune şi 666 boabe de porumb, o legăturică de peliniţă culeasă la miezul nopţii  de-o babă cucernică îmbrăcată ca şi Eva înainte de-a gusta din fructul oprit.
Dacă acest tratament naturist nu va da rezultate, atunci să-l roage pe Ivan Turnincă să vină şi să doarmă o noapte în casa cu pricina. De nici aşa nu va scăpa de duhurile rele, atunci părintelui nu-i mai rămâne decât calea cea dreaptă. Iar calea cea dreaptă ar fi să repare casa soţilor Crâşmarui şi s-o transforme în muzeu, aşa cum şi-au dorit aceştia şi cum părintele le-a promis pe patul lor de moarte.
De va proceda aşa, nici un duh rău nu va mai da pe acolo, pentru că şi duhurile rele au legile lor. Amin!

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Părintele Manoliu are probleme cu…”

 1. 1. anonim Says:

  tanarul iustin nu a luat inca bacul si are 28 de ani.

 2. 2. guta Says:

  Parinntele a impus taxa tuturor oamenilor din sat si daca nu o platesti nu te primeste in biserica ,nu ofiCIAZA SLUJBA DE INMORMANTARE ,BOTEZ SAU CUNUNIE,NU VINE LA SARBATORILE DE CRACIUN SAU BOBOTEAZA-TE A PUS PE LISTA NEAGRA

 3. 3. Anonim Says:

  te rog mult sa ma contactezi pe adresa de mail care sper ca iti ramane in statistici

 4. 4. ady Says:

  Ce aveti cu preotu eu sunt vecin de casa crasmaru dar nu e adevarat .iar preotu este o persoana inteleapta din totate punctele de vedere cu o rabdare de invidiat va ofticati pe el

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia