Nov 04

Dacă s-ar face un top al pezevenghilor, conu’ Mişu Pârvu ar deţine primul loc fără drept de apel. De când mă ştiu, conu’ mMişu este şeful peste „sufletele moarte” care stau aşezate frumos rânduite în bibliorafturile din biroul său de cadre din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.
Nu există prin reţeaua de sănătate a judeţului Botoşani suflare omenească cu patalama de angajat care să nu fi trecut prin ciurul conului Mişu. Iar cine a ajuns în ciurul său, a fost bine cernut, că Mişu nu lucrează superficial. Şi, mă rog, de ce ar fi superficial, când de pe urma fiecărui dosar de angajare s-a ales cu câte ceva. De la cei mici, auxiliarii, mai puţin, de la funcţionarii mai maşcaţi ceva mai mult iar de pe urma unor medici, ehe!, trai nineacă!
Pe conu’ Mişu nu l-a doborât sistemul comunist, nu l-a doborât nici cel capitalist. El este un învingător din naştere şi a învins ambele sisteme, rămânând şef la personal cu continuitate, aşa cum îi stă bine unui funcţionar conştiincios.
Când vreunui şef i s-a părut că Mişu prea stă de mult timp pe scaunul de şef al cadrelor şi a încercat să aplice principiul rotirii cadrelor, acesta n-a pregetat să scoată din mapa sa secretă nişte informaţii compromiţătoare. Aşa că, cel plecat din instituţie era şeful, nicidecum conu’ Mişu.
Ultimii şefi pe care i-şa avut nici nu şi-au mai bătut capul cu el. Ştiau că pot face price prin instituţia DSP dar de Mişu n-au cum a se lega că-i bai mare şi se lasă cu desituire. Nu a lu’ Mişu, ci a şefului.
De curând, ceva s-a petrecut în sufleul lu’ Mişu. Ceva de ordin moral, sentimente pe care în mod curent le numim remuşcări. Poate că s-a plictisit omul să tot facă angajări pe mici atenţii, când vede în jurul său cum anumiţi şefi au venit la DSP sau prin spitale săraci lipiţi pământului  iar acum au câte o vilişoară de-i mai mare drafgul s-o priveşti.
E drept, soţia sa a cam tuns ceva bani de pe urma lucrărilor efectuate la anumite obiective din sănătate, dar obrazul subţire cu cheltuială se ţine, iar obrazul conului Mişu are pieliţa fină şi subţire, subţire de tot. Tenul său alb spre roz îţi sugerează că prin venele sale ar curge sânge albastru. Ioc, curge sânge roşu, de pezevenghi originar de prin Suliţa!
Dorind să scape de mărunţişul cu care s-a obişnuit la cadre, conu’ Mişu pofteşte la şefia Spitalului de Psihiatrie. Punct ochit, punct lovit! Spitalul are ceva secţii exterioare de pe urma cărora se poate mânca cozonac. Nu mai departe,  când a fost pe la Podriga, de-a organizat un concurs de angajare cu ocuparea posturilor în aceeaşi zi de anunţarea concursului, n-a ieşit în pagubă. Nici nevastă-sa n-a ieşit cu pagubă de pe urma unor lucrări executate tot la Podriga. Dar astea-s nişte mizilicuri despre care promit să scriu săptămâna viitoare în Jurnalul.
Făcând-o pe Moromete, l-aş întreba pe conu’ Mişu pe ce se bazează că va deveni manager la Psihiatrie. Iar el mi-ar răspunde timid şi cu voce dulceagă: Pe tizul meu Mişu Ţâbuleac!
Mai puneţi pofta-n cui coane Mişu, postul este juruit altcuiva iar matale ai să mori, dacă nu ieşi la pensie, pe scaunul de şef la cadre. Mulţumeşte-te cu puţin, c-ai adunat îndeajuns, iar lăcomia strică omenia. La Psihiatrie poţi ajunge dar pentru un control de specialitate ca să fii convins că remuşcările care te-au cuprins nu-ţi vor juca vreun renghi şi în loc de şef să ajungi la Psihiatrie în calitate de pacient. Nu-ţi forţa norocul, coane Mişu, c-ai să intri cu mâinile în rahat românesc!
4.11.2010

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Odă închinată conului Mişu Pârvu”

  1. 1. ZZ Says:

    Parţial adevărat ! Dar aşteptăm coane Ionică să zici ceva şi despre relaţia ,,productivă” dintre Victor Mihalachi şi Oprişanu (chiar dacă nu vei mai avea emisiune la Somax)… Că aici este vorba de fapt de banii lui Mihalachi nu de cunoştinţele de manager ale lui Oprişanu. Conu’ Mişu măcar are o eleganţă de modă veche faţă de nesimţirea lui Oprişanu…adică a mai ajutat pe câte cineva, absolut dezinteresat cu intenţia, poate, de a-şi mai spăla din păcate. Iar pe Oprişanu nu degeaba l-a luat la pumni chiar şi ,,votul de blană” penelist… Până şi ciobanul era indignat de nesimţirea ăstuia ! Iar cum mai nou, Mihalachi a uns şi uşile ruginite ale PD – L, normal că examenul va fi luat de infect. Mai ales că sunt vreo câţiva băieţi pe acolo care vor să-l ,,bifeze” pe Ţâbuleac la fiecare troc.

  2. 2. zazania Says:

    Pana saptamana viitoare scoate conu’ Misu ceva si despre matale, dom’ Rotundu , asa ca vei tace chitic…

  3. 3. ed Says:

    saru-mina boierule! uite ca se ia cineva si de canalia de Pirvu de la DSP Botosani, Mihalachi si Oprisanu sint inca invatacei, nu se compara cu dinozaurul asta. voi nu aveti procurtatura, acolo, la Botosani?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia