Nov 06

UNPR – Filiala Botoşani trăieşte o mare dramă politică. Plecarea senatorului Liviu Câmpanu din fruntea partidului a dus şi la demisia subprefectului Daniel Moruzi. Ajuns în funcţia de subprefect datorită lui Liviu Câmpanu, Moruzi a demisionat iumediat ce senatorul a părăsit UNPR-ul.
Demisia lui Moruzi trebuie privită ca un gest de onoare, el nemaiaşteptând să fie demis pentru a face loc unei alte persoane. Numai că demisia lui Moruzi a luat prin surprindere pe cei care au rămas la cârma UNPR Botoşani. Pe surse am aflat căî celor din UNPR li s-a cerut să desemneze o nouă persoană care să ocupe funcţia. Numai că prin partidul lor micuţ n-au o asemenea persoană.
Trebuie precizat că funcţia de subprefect este considerată de înalt funcţionar public în stat şi pentru ca cineva să poată ocupa această funcţie trebuie să aibă o pregătire specială.
Să ne amintim faptul că imediat după alegerile parlamentare din toamna anului 2008, când la guvernare s-a format alianţa PDL – PSD, Viorica Afrăsânei a fost desemnată subprefect din partea PSD. Deşi a fost parlamentară vreme de două mandate, ea a fost nevoită ca imediat după numire să urmeze un curs de specialitate.
Pentru că cei din UNPR n-au un înlocuitor al lui Moruzi, ei au venit cu varianta ca să aducă o persoană din afara judeţului, adică de la o altă filială din ţară. Numai că propunerea lor nu este agreată nici de PDL Botoşani, nici de Guvernul Boc.
Cei din PDL Botoşani n-au cum să accepte un subprefect din import pentru că ei au socotelile lor. Vor ca postul de subprefect să le revină lor, iar UNPR-ului să i se dea post la un alt judeţ. În acest sens se trag sforile politice.
Dar nici cei UNPR Botoşani nu vor să piardă postul, aşa că sunt în căutarea unei persoane potrivite, care să accepte să se înscrie în partidul lor. Lupta este deschisă, putâînd ieşi învingătoare oricare dintre tabere.
6.11.2010

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Au postul de subprefect, n-au om”

  1. 1. unpr Says:

    Din pacate as vrea sa va informez ca toata conducerea interimara a biroului politic Botosani si-a dat demisia !!! in semn de solidaritate cu Liviu Campanu.

  2. 2. filme noi Says:

    Femeia e ca inghetata: daca nu o mananci repede, se topeste. – Bisanne de Soleil

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia