Nov 09

Trebuie să recunosc că m-am înşelat în privinţa liberalului Florin Ţurcanu şi democrat-liberalului Mihai Ţâbuleac. Faptul că Ţurcanu, în mai multe rânduri, l-a atacat public pe Ţâbuleac mi-a dat impresia că între cei doi s-a produs o ruptură şi că războiul dintre ei va duce la dezvăluiri publice despre afacerile oneroase care se consumă în Consiliul Judeţean Botoşani din vara lui 2008 încoace.
Ceva îmi spunea că tot acest scandal dintre cei doi este doar de faţadă, că în realitate altfel stau lucrurile. Nu am dat crezare simţului de conservare şi rău am făcut.
Pe surse, am primit informaţia cum că duminică după amiază pe strada Puşkin din Botoşani, unde-şi are vila Mihai Ţâbuleac, şi-a făcut prezenţa un oaspete de seamă. Iar oaspetele era chiar pe fruntaşul liberal Florin Ţurcanu în persoană. Fiind cam ora 18.00, post meridian, adică ora cinei, se pare că s-a consumat o cină de taină la care s-au pus la cale viitoare mişcări politice şi financiare la nivel de PDL şi CJ.
Dacă loucrurile s-au petrecut cum mi le-a relatat sursa, am acum explicaţia de ce Ţurcanu se certa la cuţite cu Ţâbuleac, dar când venea vorba de vot, consilierii liberali votau alături de cei social-democraţi şi în susţinerea dorinţei preşedintelui Ţâbuleac şi totdeauna împotriva intereselor PDL.
Aşadar, toate declaraţiile făcute presei de liberala Cătălina Lupaşcu cum că vrea să verifice activitatea preşedintelui Ţâbuleac şi mai ales modul de organizare a licitaţiilor n-a fost decât un teatru ieftin, potrivit cu statutul de „Gogoşică parfumată” al acesteia.
Şi este posibilă colaborarea celor doi. În PDL urmează a fi alegeri iar Ţâbuleac nu şi-a anunţat vreo intenţie de a candida, ceea ce mi se pare total nefiresc pentru ambiţiile sale. Apoi, Ţurcanu şi-a anunţat candidatura pentru 2012 la preşedinţia CJ, adică va fi un concurent al lui Ţâbuleac. Cu toate acerstea Ţâbuleac îi deschide uşa, în primeşte în vilă, îl aşază la masă. Altceva coc cei doi, iar Cătălin Fluture ar trebui să fie interesat de jocurile acestora. Nu de alta, dar traversăm o perioadă când laşitatea politică şi trădarea face multe victime.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Cină de taină la vila Ţâbuleac”

  1. 1. Solon Says:

    Simplu… Ţâbu are nevoie de uşa din dos a PNL-ului, iar ciobanul şiret de informaţii din sânul PDL-ului… poate chiar nişte dosare compromiţătoare. Că deja vreo câteva i le-a dat. Plus că ,,votul de blană” este pe chituci, financiar vorbind, şi prin anumite intermedieri cu Ţâbuleac mai pune mâna pe vreo doi trei bănuţi. Iar pentru uşa din dos a PNL-ului Ţâbu mai are susţinerea unui PNL-ist de vază. Te las coane Ionică să ghiceşti cine ce şi cum şi mai ales… de ce.
    Dacă Fluturel ar avea curaj, ar provoca alegeri anticipate pt CJ şi ar câştiga suficient capital electoral. Şi mai ales că are şi cum şi cu ce.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia