Nov 10

Fără îndoială că PDL-ul are multe şi solide motive să rămână în istorie ca fiind partidul cu cele mai multe recorduri de activitate. Amintim doar câteva. Spre exemplu, PDL-ul este partidul care a dat ţării un premier specialist în drept constituţional, care specialist a semnat cele mai multe iniţiative legislative neconstituţionale. Sau partidul care a promis românilor un program de măsuri economice menit să învingă criza, care program a şubrezit până la prăbuşire activităţile economice private.
Dar cel mai puternic motiv de-a intra şi rămâne în istorie este recordul atins în privinţa schimbării bordurilor stradale. O astfel de iniţiativă, lansată la Bucureşti de portocaliul Videanu, s-a transformat repede într-o activitate de rang naţional.
Precum holera sau ciuma bubonică în vremurile Evului mediu, aşa s-a extins de molipsitor şi schimbarea bordurilor stradale, că n-a rămas localitate românească să nu fi fost atinsă de acest microb. Printre recentele victime ale molimei bordurilor se numără şi Ada Macovei inspectorul general al IŞJ Botoşani.
După ce, dirijată din umbră de sfetnicul şi mentorul ei politic Cătălin Buhăianu, a făcut fel de fel de reparaţii la sediul IŞJ, reparaţii de pe urma cărora, susţin invidioşii, a scos comisioane frumuşele, Ada şi mentorul său au ajuns la concluzia că bordurarea curţii instituţiei ar fi o nouă sursă de comisioane. Aşa că, în momentul de faţă curtea IŞJ s-a umplut de borduri iar buzunarul Adei de comisioane.
Tot pe surse am aflat că Adei nu-i plac suvenirurile şi alte cadouri cu care multe femei pot fi ademenite să facă sau să nu facă ceva unui bărbat. Ei îi sticlesc ochii la euroi sau frăncuşori a căror cifră de pe bancnotă este urmată măcar de două zerouri. Ada este o pragmatică, aşa cum stă bine unui dr. în chimie. Ea nu umblă după aur, ca alchimiştii medievali. Dacă are bani, poate avea şi aur oricând şi oricât va dori. Şi. Apoi, Ada are încredere în moneda europeană li leul românesc şi mai puţin în dolarul american.
A ajuns aşa de expertă, că simte foşnetul euroilor încă de cât cel aducător a trecut de poarta instituţiei.
La IŞJ şi arieratele au regula lor. De exemplu, sunt facturi neplătite din perioada Guvernului Tăriceanu, dar sun facturi achitate chiar anticipat din perioada de când a fost numită ea general cu grad de dr.
Totul se plăteşte după cum beneficiarul foşneşte plăcut la urechea Adei.
S-au găsit prin IŞJ pe invidioşi care s-o reclame presei pe Ada, cum ar fi monseniorul Carmocanu sau monsenioara Mihaela Huncă. Cum să nu devii invidios când vezi cum bogăţiile se adună în poşeta Adei şi nu a ta sau a colegului tău de partid?
Numai că Ada are propria sa politică. Huncă şi Carmocanu latră, ea îşi vede de poşeta ei. Sugerez Adei şi celor din PDL ca în locul răsuflatului slogan prezidenţia „Să trăiţi bine!” să promoveze sloganul
„Vreţi să trăiţi bine ca noi,
Puneţi multe borduri noi!”

sau

“Vreţi să trăiţi ca Videanu,
Schimbaţi bordurile şi la anu!”

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Slogane dedicate Adei Macovei”

  1. 1. valy Says:

    Ohoata.Asa facut si cu reparatiile de la etapa i de la isj ce trebuiau terminate jn 7 zile si au fost finalizate in 6 luni cu toate ca tridex a ctstigat cu pretul cel mai mare. Ce zice curtea de conturi

  2. 2. calambur Says:

    E un pic exagerat. Sistematizarea curtii aleia a ISJ era mai mult decat necesara.Ca e cu borduri si pavele si nu cu asfalt, nu-i nici o problema. LA moda sunt acum pavelele. Despre comisioane, vorbim la fiacare institutie actualmente. In rest, numai de bine.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia