Nov 15

Nu-i eveniment religios închinat credinţei în Dumnezeu ca botoşănenii noştri, şi nu numai ei, să se înghesuie, să se calce pe picioare, să-şi dea ghionţi, să se jignească şi să-şi adreseze sudalme în casa Domnului.
Duminică a fost iar o zi închinată sfinţirii bisericii ridicată în curtea Spitalului de Pediatrie Botoşani. Ca şi la celelalte sfinţiri de biserică, botoşănenii s-au adunat grămadă şi s-au înghesuit, că jandarmii şi poliţiştii comunitari abia îi mai puteau stăpâni.
A fost nevoie de intervenţia trupelor de ordine pentru a izola intrarea în biserică de cei aflaţi afară, numai aşa putându-se controla mulţimea adunată şi opri busculada creată la intrarea în biserică. Nu-mi pot explica de ce mai vin aceşti oameni la biserică, dacă ei nu sunt în stare să-şi controleze comportamentul şi să-şi stăpânească izbucnirile violente.
Chipurile vin la biserică să-şi mai ispăşească din păcate, dar ei îşi sporesc această nefericită zestre care, potrivit credinţei, îi va conduce direct în Iad.
De partea cealaltă avem comportamentul oamenilor Bisericii. De mult aceştia nu mai sunt călăuziţi de credinţa sinceră şi pioasă în Dumnezeu, ci sunt robii unor apucători mercantile, menite să le sporească veniturile.
Aşa se face că fiecare eveniment religios mai de seamă este speculat financiar la maximum de către slujitorii Bisericii, care se adună ciopor pentru a impresiona. Numai că veşmintele lor strălucitoare nu emană chemare la credinţă ci la dezlegatul pungii pentru a lăsa cât mai mulţi bani Bisericii.
Pe de-o parte avem strălucirea veşmintelor preoţeşti, o falsă imagine a credinţei sincere, de partea cealaltă avem dezmăţul social al celor veniţi chipurile să-şi curăţi sufletul de păcate şi să-şi încarce organismul cu energii pozitive.
Ciudată simbioză de sentimente din care în câştig nu poate ieşi decât diavolul, căci numai el îi călăuzeşte pe un drum greşit pe preoţii fariseici în credinţă şi-i îndeamnă la păcate pe cei veniţi să se închine lui Dumnezeu.
Dacă aceasta este credinţa pe care ne-o oferă în momentul de faţă Biserica şi cei care-i calcă pragul, atunci avem şi explicaţia pentru care creştinii ortodocşi migrează masiv către celelalte culte. Măcar într-o casă der rugăciune penticostală, evanghelică sau adventistă participanţii se comportă civilizat şi extrem de politicoşi unii cu ceilalţi. Într-o astfel de casă îţi regăseşti liniştea sufletească şi nu nebunia omenească la care eşti, cu sau fără vrere, participant la evenimentele Bisericii Ortodoxe.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Dezmăţ credincios în numele lui Dumnezeu”

  1. 1. Maria Says:

    Buna ziua,nu am intervenit niciodata cu vreun comentariu dar acum nu ma rabda inima.In biserica ortodoxa eu imi gasesc linistea,alinul si ajutorul.
    Ortodoxia inseamna dreapta credinta.Nu aveti dreptul sa va exprimati dv.in privinta ortodoxiei,lasati-i pe cei in drept sa o faca.Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute!Va doresc sa aveti o zi linistita .
    O credincioasa ortodoxa,Maria.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia