Nov 16

În ultima perioadă de timp în politica locală a Botoşanilor s-au consumat o serie de evenimente care vor avea implicaţii directe asupra deciziilor politice luate la vârful unor instituţii judeţene.
Cu vreo câteva săptămâni în urmă, liberalul Florin Ţurcanu a fost văzut în vizită la Mihai Ţâbuleac, la vila acestuia din Botoşani de pe str. Puşkin. Despre acest eveniment am mai scris şi am precizat că reluarea colaborării dintre cei doi va modifica raportul de forţe în CJ, dând noi puteri preşedintelui Ţâbuleac.
Nu m-am înşelat în comentariul meu anterior. De când cei doi au reluat relaţiile de prietenie, consilierii judeţeni liberali nu mai sunt interesaţi de modul în care preşedintele Ţâbuleac a cheltuit banii bugetului judeţean şi nici cum s-au desfăşurat anumite licitaţii publice. Vicepreşedintele VCJ, liberala Cătălina Lupaşcu, alias „Gogoşica parfumată”, îşi făcuse un obicei din a-l critica pe Ţâbuleac. Acum tace, ţinându-şi ghearele în ascunse în teacă.
Vineri, săptămâna trecută, a trecut prin Botoşani şi Crin Antonescu. Deşi scurtă, vizita sa a avut un mesaj clar. PNL nu mai colaborează cu PSD, chiar dacă ambele sunt partide în opoziţie. După ce Crin Antonescu l-a lăudat şi apreciat pentru activitatea sa, Florin Ţurcanu s-a lepădat şi el de colaborarea cu PSD Botoşani.
S.a lepădat de social-democraţii botoşăneni, deşi cu vreo lună de zile în urmă îşi înnoise faţă de ei jurământul de credinţă veşnică.
Ce consecinţe poate avea la Botoşani destrămarea coaliţiei PNL – PSD. În primul rând că prin CJ iar bate vântul schimbării. Iar cel vizat să fie schimbat din funcţie este vicepreşedintele PSD Constantin Manolache. Desigur, în aceste condiţii se va reface la Botoşani Alianţa DA, adică liberalii vor vota iar împreună cu democrat-liberalii.
Numai că să nu se aştepte nimeni că Ţurcanu se va aşeza cu Flutur la masă şi vor pune la cale treburile judeţului. Nu! Ţurcanu va colabora doar cu preşedintele Ţâbuleac, care la rându-i se află într-un conflict deschis cu preşedintele PDL Cătălin Flutur.
Dacă Manolache va fi schimbat, funcţia de vicepreşedinte va reveni celor din PDL. Dar nu pentru Cristian Achiţei, care a mai fost. Nu, pentru că preşedintele Ţâbuleac nu-l mai vrea. Achiţei este specialist în problema drumurilor şi podurilor, iar cât a fost vicepreşedinte, Ţâbuleac n-a putut face nimic în avantajul său. Acum se va feri ca dracul de tămâie ca nu cumva Achiţei să revină în funcţie.
Este interesant de aflat cine-l va înlocui pe Manolache în conducerea CJ, dacă Ţurcanu şi Ţânuleac vor hotărî schimbarea acestuia.
Însă, cum Manolache este mai mult bolnav, iar când este prezent la serviciu l-ascultă cu sfinţenie pe Ţâbuleac, s-ar putea ca cei doi, de frică să nu le fie băgat pe gât Achiţei, să-l menţină pe Manolache şi pe mai departe.
Oricum, din toată această bulversare politică de câştigat are preşedintele Ţâbuleac, care se vede pus la adăpost de atacurile liberalilor, atacuri care începuseră să-i cam dea de gândit şi să-i încurce anumite socoteli cu licitaţia la Casa Ventura şi DJ  – Cristineşti – Oroftiana.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Jocuri politice subtile prin CJ Botoşani”

  1. 1. parinti Says:

    si unde va pleca scoala la un spital??nici nu ne lasam copii sa studieze acolo,va fi o scoala fara nici un venit,ca pleaca toti.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia