Nov 18

Nova Apaserv este noua societate ce-a luat locul vechii Apa Grup SA. Societatea veche a rămas cu datoriile iar cea nou înfiinţată are unde verde la creat noi datorii. Până când datoriile vor pune pe chituci şi noua societate, directorul general, Florin Georgescu, acelaşi care a falimentat vechea societate, îşi face de cap  după cum îi este vrerea şi ordinul de la şef.
Şeful său nu este altul decât Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani care l-a pus în funcţie, măsluind concursul organizat în urmă cu vreo doi ani şi ceva, după cum susţin cunoscătorii.
Vrerea lui Georgescu îmbracă forme pline de curiozităţi, pentru cine nu-i familiarizat cu problemele de la fosta Apa Grup, transferate managerial şi asupra noii societăţi. Cel mai mult a orchestrat Georgescu la personal şi salarii.
În primul rând că a preluat la noua societate numai personalul ce formează găştile şi găşcuţile celor care au putere de a influenţa destinele  noi Nova Apaserv.
De exemplu, politica de cadre a fost dată pe mâna unei zburdalnice care a respectat întru totul indicaţiile lui Georgescu. Aşa să face că la semnul lui Georgescu, întreg clanul consilierului judeţean Mihai Jitaraşu, angajat la vechea societate, a fost transferat la noua societate. Mă refer la nepoţi, fiice, nurori şi gineri. Nu numai că toate neamurile lui Jitaraşu au fost preluate la noua societate, dar li s-a şi adăugat ceva la leafă.
De lefuri majorate au beneficiat şi alţi privilegiaţi ai lui Georgescu, cu binecuvântarea şefei de personal, care a avut şi ea un cuvânt de spus. Mai ales faţă de unii angajaţi mai vechi, cărora li s-a tăiat la leafă. Nu şi nevestei lui Georgescu, a cărei leafă a crescut ca din apă. Cu nevasta lui Georgescu există o întreagă poveste. Ea a lucrat mai întâi la fosta Melana, unde a furat fir la greu. A fost prinsă şi trimisă în judecată. După ce a fost condamnată pentru furt, i s-a desfăcut contractul de muncă conform vechiului Cod al muncii cu art. 130 lit. „i”.
Cu aşa o literă nimeni nu mai voia s-o angajeze.
Şi-a făcut milă de ea Constantin Iacob, când era director general la Apa Grup, angajând-o. Dar când îţi faci milă de dracul, el nu te mai lasă să trăieşti. Aşa se face că cel care l-a săpat pe Iacob de la conducerea Apei Grup a fost chiar soţul său, Florin Georgescu, acum mare manager.
Iar nevasta lui Georgescu, acum şefă peste laboratorul de la Staţia de epurare, are o leafă ce se numără în mii de lei. De muncit, muncesc subalternii că ea este nevasta „şefului cel mare”.
Dar pe la societatea Nova Apaserv sunt multe lucruri putrede şi care trebuie date afară, ca să nu putrezească şi cele bune. Motiv să mai aprofundez problema şi s-o descriu mai pe larg în paginile Jurnalului. Comentariul de faţă este doar un ciot.
Până atunci, îi recomand managerului Georgescu să nu fie mârlan cu o parte dintre angajaţi. Şi mârlănia se plăteşte, când ăi soseşte ceasul!

written by Ioan Rotundu


7 Responses to “Mârlănia lui Georgescu”

 1. 1. alex Says:

  La MODERN CALOR cum e ? Sau despre Diaconu nu ai dezlegare la scris ?

 2. 2. Nichita Says:

  Dar tu daca stii de ce nu scrii. Sau esti prea las pentru a spune adevarul si atuncu te ascunzi sub anonimat si critici pe altii.

 3. 3. zazania Says:

  Chiar ma gandeam mai daunazi, citind despre “presa locala din Neamt care a semnalat in mai multe randuri legaturile nefiresti dintre interlopi si oamenii legii”- cum de nu se gaseste prin presa botosaneana unul cu destul sange in instalatie care sa sparga buboiul si la noi. Ca doar si la noi oamenii legii joaca fotbal cu alcoolistii.

 4. 4. coco Says:

  Cozminca! Se apropie funia de par. Ai sa pleci in suturi de la Nova Apa Serv. Si nu numai, ca o javra ce esti vei fi alungata cu pietre. Apropo, nevasta lu’ Georgescu stie de voi, porumbeilor?

 5. 5. aoleu Says:

  Parca nu pot sa cred? Georgescu e om serios, ce sa se incurce cu Florentina Cozmanca? Nu e corect ce a spus coco. Nu are logica

 6. 6. Anonim Says:

  Felicitari pentru articol!

 7. 7. lili Says:

  Felicitari,dle.Rotundu.Asa trebuie de spus lucrurilor pe fata…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia