Nov 22

  Vineri, săptămâna trecută, sub controlul şi îndrumarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani (?!) s-a ales conducerea Comitetului de părinţi la nivel de judeţ.
Printre cei care au candidat la funcţia de preşedinte al acestui Comitet s-a aflat şi Cătălin Rotundu, fiul meu, viceprimar PDL de Dângeni şi membru al Comitetului  de Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor la nivel de judeţ în PDL.
Nu-mi explic de ce  alegerea conducerii Comitetului de părinţi  se desfăşoară sub controlul IŞJ, al inspectorului general în spacial, de vreme ce acest organism nu este subordonat acestei instituţii, nu este unul politic, ci aparţine de societatea civilă. N-am găsit o explicaţie logică în acest sens, dar nu despre acest aspect mi-am propus să comentez.
Premergător acestor alegeri, Ada Macovei, inspectorul general al IŞJ, a dus o luptă pe viaţă şi pe moarte în rândul conducerilor de şcoli din judeţ ca să desemneze delegaţi din rândul părinţilor care să voteze candidatul susţinut de persoana sa. Referitor la băiatul meu, Macovei a încercat mai întâi să-l folosească ca mijloc de a mă convinge că nu mai scriu critic la adresa sa.
Pentru că n-a putut obţine de la mine o astfel de promisiune, a încercat prin orice mijloace de a bloca alegerea lui Cătălin.
Strategia sa de a-mi închide gura n-a reuşit dar i-a reuşit parţial boicotul în alegerea băiatului în funcţia de preşedinte. Însă, cu toată cerbicia sa de a se opune, cei prezenţi în sală l-au ales pe Cătălin vicepreşedinte. Iar cei care l-au votat în această funcţie au fost părinţii delegaţi din partea şcolilor din Botoşani.
Preşedintele Comitetului de părinţi a fost ales un preot fdin Flămânzi, susţinut de Ada Macovei prin prof. Negrii, directoarea Grupuzlui Şcolar Flămânzi.
Ca mulţumită că a fost ales, părintele a ţinut o predică religioasă şi n-a pomenit nimic despre ce va face el, ca reprezentant al părinţilor, în susţinerea educaţiei elevilor şi care îi este poziţia faţă de mult controversata Legea a educaţiei. Părintele n-a dorit să-şi supere şefa, criticându-i legea promovată de partidul pe care-l reprezintă, adică PDL.
În urma alegerilor de vineri de la sediul IŞJ, se desprinde clar concluzia că aceste Comitete de părinţi sunt un apendice politic al partidului aflat la putere, de unde şi bătălia partidelor politice de a nu fi depolitizată conducerea şcolilor.
În ce mă priveşte, chiar dacă băiatul a fost ales vicepreşedinte al acestui Comitet la nivel de judeţ, nimic nu mă va opri să scriu în continuare despre activitatea infracţională a Adei Macovei.
Căci Ada Macovei este o infractoare în libertate, de vreme ce numirea sa în funcţia de inspector general al IŞJ Botoşani s-a făcut cu încălcarea legii. De la numirea în funcţie şi până în prezent, în mapa sa profesională s-au arhivat şi alte ilegalităîţi. Ada Macovei este şi o infractoare de ordin moral, de vreme ce statutul său de educator şef al judeţului este compromis prin comportamentul său social şi profesional. Dar despre toate aceste aspecte voi scrie la timpul cuvenit.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Strategia Adei a dat greş”

  1. 1. valy Says:

    A trebuit sa o pateasca si fiul tau care este un baiat deosebit ca sa iti dai seama ca ada e o jigodie o rusine pt invatamintul botosenean.Aceasta individa hoata va duce la pierzanie pdl la botosani

  2. 2. Nichita Says:

    Pagubă-n ciuperci. S-au bătut pedeliştii între ei.

  3. 3. mona Says:

    Comitetul de părinţi în şcoală e doar pe hărtie, sunt profesor şi părinte a doi copii,.Nu s-a ales în patru ani nici măcar preşedintele pe clasă, iar reprezentantul părinţilor în CA al şcolii este numit de director şi moştenit de la un director la altul.De ce nu zic nimic? de frica represaliilor. Cât timp Evaluarea Naţională se va da în şcoală mie frica pentru copiii mei.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia