Nov 30

Ieri, pentru că vicepreşedintele Constantin Manolache a fost schimbat din funcţie, consilierii PSD au părăsit sala în semn de protesc. Cu o zi înainte ei declarau că nu beste corect ca Manolache să fie schimbat din funcţie pentru că el reprezintă, alături de vicele liberal Cătălina Lupaţşcu, forţele opoziţiei în Consiliul Judeţean Botoşani, asigurând funcţionarea mecanismului democraţiei.
Târziu au realizat social-democraţii că atunci când l-au schimbat din funcţia de vicepreşedinte al CJ pe Constantin Conţac au deschis cutia Pandorei, dând cale liberă la schimbat vicepreşedinţii ori de câte ori va apărea un interes de partid sau de grupuri de influenţă.
Social-democraţii au uitat repede că în ianuarie 2009 şi-au unit voturile cu cele ale democrat-liberalilor şi au schimbat-o din funcţia de vicepreşedinte pe liberala Cristina Bahrin. Atunci totul li s-a părut moral, corect politic şi legal. Acum, când liberalii au votat alături de democrat liberali, gestul lor nu mai este moral, politic şi legal.
Când social-democraţii au votat schimbarea liberalei Cristina Bahrin, prof. Mircea Dănuţă a fost singurul consilier judeţean PSD care s-a opus acestei decizii. Declara atunci Dănuţă„Am votat cu puţin timp în urmă pentru ca Bahrin să fie vicepreşedinte. Nu pot acum să mă dezic de ce-am votat” .
A mai declarat Dănuţă, cu gura sa aurită: „Colegii liberali nu ar trebui să se supere. Suntem la început de mandat şi se pot constitui şi alte alianţe”, Şi iată că prezicerea profesorului s-a împlinit. De atu8nci social-democraţii au mai votat şi pentru schimbarea vicelui democrat-liberal Cristian Achiţei, cel care a luat locul lui Bahrin. Social-democraţii au votat alături de liberali, după ce au votat împotriva omului lor.
Acum, social-democraţii se plâng că au fost nedreptăţiţi. Nu, n-au fost. Au primit doar ce-au oferit la rândul lor.
Instabilitatea lor în decizia politică au plătit-o acum cu vârf şi îndesat. Şi încă ceva! N-au nici un motiv să-l plângă pe Constantin Manolache. Să facă bine social-democraţii şli să-şi amintească că pentru a ajunge consilieri judeţean şi apoi vicepreşedinte, au dat deoparte, din calea lui Manolache, alţi vreo cinci membri de partid care ar fi meritat să fie validaţi consilieri judeţeni.
Cei din PSD n-au jucat cinstit nici cu colegii lor de partid. Aşa că n-au dreptul de a emite pretenţia să fie respectaţi de către celelalte partide. N-aui dovedit decât că sunt nişte cozi de topor, spărgători de funcţii eligibile şi oportunişti. Iată că viaţa s-a răzbunat pe ei, împlinindu-se proorocirea profesorului Dănuţă, şi el o victimă a celor din PSD.

written by Ioan Rotundu


One Response to “S-a împlinit proorocirea prof. Dănuţă”

 1. 1. Gheorghe dela IPOTESTI Says:

  FELICITARI DOMNULE ROTUNDU !

  Ce a-ti spune la propunerea de desfiintare a Consiliilor judetene,care s-au
  dovedit ca sunt mari consumatoare de resurse umane si materiale,mai ales
  in conditiile crizei financiare,politice si morale actuale?
  La acest nivel,in multe judete,Botosaniul fiind unul dintre ele,s-au creeat
  confuzii politice ,care au dus la fetisizarea democratiei.

  Cu deosebit respect si stima,

  Gheorghe dela Ipotesti

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia