Dec 02

Hotărât lucru, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac ţine morţiş să rămână în istoria judeţului într-o formă tot atât de umilitoare ca şi şeful său politic, premierul Emil Boc. Dacă pr4emierul Boc a umilit până şi umilinţa, preşedintele Ţâbuleac ţine să sfideze până şi absurdul.
Ţâbuleac nu s-a mulţumit cu faptul că s-a aşezat deja în istoria judeţului ca demolator al culturii şi valorilor umane reprezentative judeţului, vrea acum să ne batjocorească pe toţi cei care mai averm curajul să respirăm şi să rezistăm dezastrului economic produs de Guvernul Boc sub directa păstorire a preşedintelui Băsescu.
Deşi pretindem că suntem în Europa şi avem peste douăzeci de ani de exerciţiu democratic, preşedintele Ţâbulkeac vrea să demonstreze contrariul şi să ne arunce înapoi în comunism. Căci ce vrea dumnealui prin  golăneala pusă la cale pe seama taxării consumului de apă este ceva tipic sistemului comunist. Ţâbuleac vrea ca iar să plătim consumul de apă la hurtă, adică fiecare va consuma cât crede de cuviinţă iar fraierii le vor plăti consumul.
După ce am fost obligaţi să ne montăm contoare individuale, după ce ne-am obişnuit să plătim cât consumăm, după ce ne-am reparat în apartamente toate instalaţiile pentru a elimina pierderile de apă, după ce am strâns din dinţi
 şi am plătit toate aceste operaţiuni de întreţinere a instalaţiei şi montare a aparatelor de măsurat, iată că din nou suntem obligaţi să plătim apa în colectiv. Cică furnizorul de apă are de suportat pierderi de la subsolurile de bloc, dar nu ne spune nimeni de la Consiliul ju8ideţean la cât se ridică aceste pierderi, cum au fost ele măsurate şi cine ne garantează că măsurătorile au fost corecte.
Introducerea plăţii după controlul de la subsol va duce din nou la indiferenţa proprietarilor de apartamente la scurgerile de apă din instalaţii, va duce din nou la consumuri risipitoare pe motiv că la plată participă toţi, se va crea din nou acea mentalitate de a consuma pe seama altuia.
În Europa civilizată nici prin cap nu le-ar trece furnizorilor de servicii să taxeze la hurtă, pentru că ei şltiu că plata se face după măsurătoarea individuală a consumului, indiferent că-i locatar la bloc sau casă pe pământ. La noi se vrea taxa la hurtă pentru a se putea acoperi măgăriile managerilor şi incompetenţa profesională a celor care furnizează serviciile.
Consumul de gaz este taxat individual, consumul de energie electrică la fel, numai consumul de apă nu se poate. Cică ţeava din bloc nu este proprietatea furnizorului, ci este proprietate de condominiu. Dar ţeava de gaz care intră în loc, până la bifurcaţia din apartament nu-i pe domeniul de condominiu? Dar reţeaua electrică de la nişă până la intrarea în apartament nu-i pe condominiu? Şi de la nişă până la contorul din apartament se pierde energie electrică pe reţea dar nu este taxată pentru că este treaba furnizorului să-mi asigure serviciile loco proprietate personală şi nu altfel, aşa cum este peste tot în Europa.
Plata consumului de apă la hurtă va permite multe abuzuri ale furnizorului pe seama buzunarului nostru. Se ştie că toate apometrele de subsol sunt necalibrate şi intenţionat reglate să înregistreze un consum mai mare. Asta o spun chiar specialiştii, cei care au lucrat la Apa Grup şi au fost daţi afară. Apoi, eu care voi plăti consumul iar vecinul nu, se va tăia alimentarea cu apă de la subsol de bloc, suferind şi eu pe lângă cel rău platnic. Se revine la pedeapsa colectivă, specifică regimului comunist „toţi pentru unul, unul pentru toţi”.
Nenorocirea este că demersul golănesc al preşedintelui Ţâbuleac se bucură de sprijinul consilierilor judeţeni, aceşti aleşi ai noştri. Iată pentru ce i-am ales!
Tupeul lui Ţâbuleac de a umili o întreagă comunitate vine de la indiferenţa noastră faţă de astfel de măsuri. Scriu de un an de zile despre această mârşăvie pusă la cale de Ţâbuleac dar nimeni n-a considerat să ia atitudine. Încă nu-i târziu să ne adunăm în faţa Consiliului Judeţean Botoşani să să ştergem pe kos cu Ţâbuleac şi consilierii judeţeni. Iar semnalul de mobilizare trebuie să vină de la preşedinţii de asociaţii de proprietari, plătiţi cu bani mulţi din munca noastră. 

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Golăneala preşedintelui Ţâbuleac”

 1. 1. emil Says:

  Ţâpuleac este o non-valoare şi aşa o să moară, aşa pricepe el să rezolve problemele unei societăți, prin hoție, omul atât pricepe şi chiar nu ai ce să-i ceri, pentru a fi şi el cineva face orice i se cere de cei ce manevrează banul. Dar mai mare păcatul este că instituțiile care ar trebui să apere cetățeanul de asemenea scursuri umane dorm în papucii statului şi fraternizează cu hoțul, se fac că plouă când afară ninge. Asta este societatea în care trăim una invadată de țărănoi inculți şi parveniți, de jigodii pentru care doar interesul lor primează.

 2. 2. severin Says:

  Aceasta conducere a judetului a demonstrat o crasa incompetenta si rea vointa in tratarea botosanenilor, va dati seama ca acest om este prea putin interesat de oamenii de aici, stie sa se alieze cu alti hoti, pentru a se capatui. A demonstrat prin toate actiunile de pana in prezent ca legile nu exista ptr. el si clica lui.Culmea este ca multa lume habar nu are ce pune la cale hotul asta, sa recupereze banii din furturile de apa, pe seama clientilor marunti care isi rup de la gura ca sa plateasca, sa nu fie datori.
  Le doresc sa se trezeasca definitiv atunci cand le vor veni facturi de milioane de lei ptr. 1 m cub de apa.

 3. 3. pizza lake worth Says:

  I wanted to follow along and allow you to know how considerably I appreciated discovering your site today. I might consider it a great honor to do things at my business office and be able to utilize tips discussed on your website and also get involved in visitors’ responses like this. Should a position connected with guest author become available at your end, make sure you let me know. pizza boca raton

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia