Dec 03

Mihai „Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, s-a plâns unui coleg de breaslă că „Nu ;tiu ce are Rotundu cu mine de mă terorizează aşa?!”
Eu n-am nimic cu omul Mihai Ţâbuleac, pe care l-am respectat şi-l respect pentru inteligenţa sa, pentru cultura sa generală, pentru modul politicos în care se comportă.
Nu aceeaşi părere o am despre preşedintele Mihai Ţâbuleac, care de când a fost investit oficial în funcţie calcă strâmb şi împotriva interesului comunitar. Nu eu îl terorizez pe dumnealui, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, ci dumnealui mă terorizează pe mine, mă agresează spiritual şi financiar, mă umileşte ca cetăţean contribuabil, îmi calcă demnitatea în picioare, mă obligă să-i execut deciziile sale ilegale şi imorale etc.
Şi iată de ce mă simt eu terorizat şi n-ar trebui să se simtă dumnealui. În primul rând că mi-a luat dreptul de a putea vedea creaţiile celor mai renumiţi pictori români, botoşăneni la origine, desfiinţând Secţia de artă a Muzeului judeţean Botoşani şi aruncând tablourile acestora prin subsoluri de clădiri. Motiv să mă simt terorizat spiritual şi lovit în demnitatea mea de botoşănean care nu se poate bucura de valorile culturale autohtone.
Mă simt terorizat ori de câte ori mă gândesc la Memorialul Ipoteşti, instituţie de cultură în fruntea căruia preşedintele Ţâîbuleac a pus un economist tractorist, în locul unui reputat eminescolog şi om de cultură apreciat în mediul universitar şi academic românesc.
Mă simt terorizat de faptul că avem o zestre culturală cum n-au celelalte judeţe din România iar preşedintele Ţâbuleac, care are în coordonare destinele culturii botoşănene, n-a făcut nimic pentru punerea în valoare a acesteia. I-am arătat explicit acest fapt prin reportajele publicate în Jurnalul.
A pus în fruntea societăţii furnizoare de apă pe cel mai incompetent manager, Marcel Georgescu, susţinându-l făţiş şi menţinându-l în funcţie şi după ce a constatat direct şi nemijlocit incompetenţa acestuia. Iar eu scot bani din buzunar să plătesc incompetenţa lui Gergescu şi a clanului său mafiot.
Preşedintele Ţâîbuleac a decis să plătesc apa consumată la hurtă, ca în regimul comunist, încălcându-mi dreptul de proprietate şi individualizare în plata serviciilor consumate. Dumnealui mă fură şi tot dumnealui strigă că-s Hoţ. Cine-i teroristul?
Dumnealui a promis în campanie bani europeni şi n-a adus nimic. Se împopoţonează cu proiectele iniţiate de Conţac, el neavând măcar un singur proiect care să-i poarte semnătura de la naştere până la finanţare europeană. Cine-i mincinosul?
Dumnealui suceşte licitaţiile publice la drumuri până câştigă anumite societăţi, după care închide ochii la lucrările de proastă calitate a acestora. Când văd toate acestea circulând pe drumurile din judeţ, cine-i cel terorizat? Eu, domnule preşedinte, căci plătesc impozite şi taxe la greu!
Aşa stând lucrurile, nu vă mai plângeţi domnule preşedinte că vă terorizez. Eu sunt cel terorizat şi toţi cei ca mine care sunt supuşi autorităţii funcţiei dvs. Priviţi lucrurile prin realitatea lor şi veţi constata că Usama Bin Laden de Botoşani nu se numeşte Rotundu ci Mihai Ţâbuleac.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia