Dec 04

Aşa cum le este feleşagul, ţiganii s-au adunat ciurdă ca să protesteze împotriva intenţiei Guvernului României de a reveni asupra denumirii de „rom” cu cea istorică de ţigan. Iar protestul lor este unul în stil ţigănesc, cu certuri şi vociferări anapoda, cu limbaj colorat precum le este şi pielea şi în acelaşi timp plin de „agramatisme”şi pe fond de manele.
S-au răţoit ţiganii că ne reclamă la Barak Obama că vrem să-i facem „cioroi”, corespondentul cuvântului american de „nigger”.  Pretenţie şi moft de ţigan! Adică vor ei să inducă preşedintelui american că românii îl consideră „cioroi”, pentru că are pielea închisă la culoare. Aş! Obama este un mulatru frumos şi n-are fizionomia ţiganului european, emigrat cu secole în urmă din India. Ţiganilor noştri li se potriveşte porecla de „cioroi”, pentru că au toate ingredientele comportamentale aidoma ciorii.
Vor ţiganii ca un popor întreg să fie blamat de civilizaţiile lumii pentru simplul fapt că acest popor are în denumirea sa prefixul „rom”, care pentru străini înseamnă tot ţigan. Şi dacă în marile dicţionare ale lumii şi ale ţărilor europene figurează cuvântul „tzigan”, de ce să-i ducem în eroare pe străini cu cuvântul „rom” pe care ei îl asemuiesc cu comportamentul ţiganilor? Ţigan spunem, ţigan scriem şi cu asta basta.
M-am săturat ca ţara mea să fie considerată una de ţigani, ca toate popoarele civilizate ale Europei să ne privească chiorâş, să ne dispreţuiască, să ne considere rămaşi cu civilizaţia la nivel de ev mediu şi aceasta datorită ţiganilor care au invadat Europa cu modul lor de trai în cort.
Prejudiciul creat României de către ţiganii care au invadat Italia, Franţa, Spania etc. creând tabere insalubre,  dar şi prin comportamentul lor gălăgios şi predilect infracţional, este imens. Acest prejudiciu de imagine ne costă miliarde de euro şi nu va putea fi refăcut decât peste decenii.
De condamnat este gestul fostului premier Adrian Năstase care a acceptat cuvântul „rom” în locul celui de ţigan, creând o întreagă confuzie, nu numai în Europa dar şi pe celelalte continente.
Vrem acum ca popoarele Europei, care s-au pricopsit cu ţiganii noştri, să-i integreze social. N-avem dreptul de a le cere aşa ceva. Este obligaţia noastră să-i civilizăm, să-i forţăm să primească civilizaţia. Nu sunt civilizaţi, nu ies din ţară. În cazul ţiganilor n-avem a invoca democraţia şi drepturile omului pentru că ei n-au capacitatea intelectuală şi culturală de a respecta ca să fie respectaţi.
Frac gălăgie asociaţiile de ţigani că nu mai vor să fie „Ţigani”? Ei au fost tot timpul ţigani şi n-au făcut nimic pentru a-şi câştiga respectul social. Aceste asociaţii, un fel de şatre ţigăneşti care parodiază formele de organizare ale societăţii civile, au risipit sute de milioane de euro în numele integrării ţiganilor în societate. Banii i-au cheltuit iar ţiganii sunt tot mai destrăbălaţi, depravaţi şi mai dedaţi la comiterea de infracţiuni.
De ce să muncesc eu, român, băştinaş pe acest pământ, să plătesc impozite şi taxe pentru a finanţa programe sociale de integrate a ţiganilor în mediul civilizat când ei nu depun nici un efort în acest sens? Programele de integrare socială sunt bani aruncaţi pe fereastră. S-au convins şi forurile europene că ţiganii nu sunt integrabili social într-un an, doi sau un deceniu, aplicându-le regulile de convieţuire civilizată. Cu democraţia nu-i civilizăm pe ţigani. Trebuie un pachet de măsuri sociale coercitive şi trebuie să-i determinăm să muncească.
Să care pietre cu coşul, ca şi chinezii, şi să pietruim şosele, după care să le plătim munca. Numai aşa vor descoperi valoarea banului muncit şi nu cerşit sau furat.
Mai trebuie, dacă va fi nevoie, o lege prin care asociaţiile ţiganilor să aibă şi răspundere materială, şi penală pentru faptele etniei lor, atunci când au cheltuit fondurile alocate pentru programe de integrare socială iar rezultatele sunt nule.
În momentul de faţă, cu pielea sa cenuşie şi cu mirosul de nespălat ţiganul tot ţigan rămâne, indiferent cum l-am numi noi sau alţii.
Dacă istoria l-a consemnat sub numele de ţigan, aşa să-i rămână numele! N-o săpun eu, a spus-o tare şi răspicat în faţa naţiunii române ţiganul deputat Mădălin Voicu. Aşa că, ţigan spunem, ţigan scriem şi cu asta basta!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Culoarea pielii şi mirosul de ţigan rămân”

  1. 1. zazania Says:

    Haoleu.manca-ti-as, don’ Rotundu, da’ ce ti-a casunat asa pe noi?

  2. 2. românul Says:

    Oamenii ăştia sunt doar comici, au furat de când se ştiu, nu toți, 99%, au dus un trai de lipitori iar acum şi-au luat denumirea de romi şi gata s-au albit sunt imaculați, şmecheraşilor ia numiţi-vă voi țigani în continuare ca moșii şi strămoșii voștri puneți-vă cu burta pe carte, fiți oameni cinstiți şi muncitori şi faceți ca numele de țigan să fie rostit cu respect, în rest e țigănie.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia