Dec 07

Ieri, fostul ministru al Culturii Ioan Caramitru a fost la Botoşani, Vizita sa a avut drept scop pregătirea omagierii naşterii poetului Mihai Eminescu, sărbătoare care va avea loc la jumătatea lunii ianuarie anul viitor.
Caramitru pregăteşte, în colaborare cu Teatrul „Mihai Eminescu” şi Primăria Botoşani un spectacol grandios prin care vor fi elogiaţi şi poeţii laureaţi ai Premiului naţional de poezie „Mihai Eminescu” acordat în fiecare an de Primăria Botoşani, premiu iniţiat de către poetul botoşănean Gelu Dorian.
M-am întâlnit cu actorul şi în biroul directorului Teatrului, Traian Apetrei dar şi în biroul primarului Cătălin Flutur.
În vizita sa de ieri la Botoşani, Caramitru a aflat cu stupoare că Memorialul Ipoteşti este condus de un economist specializat în producţia de tractoare. Pentru cine nu cunoaşte sau poate că a uitat, Caramitru este cel care sub bagheta sa de ministru al Cu8ilturii a alocat fondurile necesare pentru ca la Ipoteşti să se înfiinţeze un memorial care să promoveze imaginea poetului Mihai Eminescu.
Luând act de tot dezastrul produs de către imixtiunea politicului asupra activităţii de la Memorial, fostul ministru a promis în faţa unui grup de susţinători ai culturii botoşănene că în scurt timp Memorialul Ipoteşti va trece din nou sub coordonarea Ministerului Culturii. Este şi normal să se întâmple aşa ceva, de vreme ce poetul Eminescu este un simbol naţional şi nu un fel de „tractoraş” uzinal făurit de societatea socialistă multilateral dez voltată, tractoraş la care „specialişti” ca Miluţă jijie să mai adauge sau să scoată de poiect câte un şurub.
Caramitru ar fi dorit să se fi întâlnit şi cu Valentin Coşereanu, cel care s-a ocupat de Memorial cât el a fost ministrul Culturii. Numai că Valentin Coşereanu nu s-a aflat ieri în Botoşani, fiind plecat într-o deplasare.
Şi pentru că veni vorba de Coşereanu, de remarcat faptul că noua conducere a Memorialului a refuzat să-i organizeze acestuia lansarea volumului de proză dedicat poetului Eminescu şi care a constituit şi teza sa de doctorat.
În schimb, Editura Litera Bucureşti a organizat lansarea volumului cu mult fast, la lansare participând şli Eugen Simion, academician şi critic literar, fost preşedinte al Academiei Române până în aprilie 2006. Eugen nSimion a luat cuvântul şi a accentuat asupra valorii lucrării, declarând că aceasta va fi inclusă în bibliografia academică eminesciană.
Revenind la Caramitru, acesta a plecat aseară spre Bucureşti hotărât ca Memorialul Ipoteşti să treacă câît mai repede sub egida Ministerului Culturii şi astfel aşezământul cultural să-şi recapete identitatea şi prestigiul de rang naţional şi totodată să fie curăţat de incompetenţii ajunşi aici prin decizia politicului.
Sper ca Dumnezeu să-i ajute lui Caramitru să-şi vadă îndeplinită dorinţa cât mai repede cu putinţă, poate chiar până în 15 ianuarie 2011, când va avea loc marea sărbătoare dedicată poetului naţional.

written by Ioan Rotundu


6 Responses to “Caramitru va salva Ipoteştii de Miluţă Tractoraş”

 1. 1. emil Says:

  Oau! acum m-am luminat, director la Memorialul Ipoteşti e Tractor de la grupul satiric Divertis, super tare.

 2. 2. Fane Says:

  Cind spui “Tractoras” te referi la faptul ca intrat cu brazdarul in cei care au devalizat institutia?

 3. 3. Sculer matriter Says:

  Da ce Caramitru mai e ministru al culturii sa mai poata imparti banii de la Ipotesti cu Cosereanu cel penal pe carel lauzi atita? ia intrebatil daca la Zilele Eminesu o sa recite gratis sau pe zeci de mii de euro de la un judet asa de sarac ca Botosaniul

 4. 4. cine stie.... Says:

  Pai,na… Cosereanu nu v-a placut l-ati dat jos ca sa vina cine a venit. ..Nu va era bine inainte,acum ,,va este foarte bine” precum sloganul bine stiut ,,sa traiti bine”. Acum la Ipotesti totul merge OK,ca pe ,,roate”De bine de rau inainte angajatii de la Ipotesti nu se urau atat ,nu se mergea la Cosereanu cu jalba-n bat ca sa dea bine… nu era atata neintelegere intre colegi ,totul era altfel…curtea arata impecabil,curatenia era la ea acasa,incalzit in limitele normalului, grupurile sanitare dotate cu de toate-sapun ,hartie igienica,servetele,odorizante si stiu ce spun ca am fost cazat la Ipotesti si am vazut .Angajatii ingheata si cad ca popicele ,dupa care se duc pe rand pe rand care mai de care ba in concediu medical care demisioneaza care isi ia concediu fara plata ca asa e moda la Ipotesti.TOTUL se face cu un scop bine stiut… economia neica ca-i criza…. Bafta celor care lucreaza acolo,rabdare si stati linistiti ca toate au o limita …va veni si ziua oamenilor care merita si ceva mai bun

 5. 5. Ionel Craciunel Says:

  ASA e iarna dragilor lumea trebuie sa se imbrace gros,pt ca dupa cum stiti iarna nu-i ca vara…Adevarul e ca oamenii stau in niste conditii de necrezut pentru secolul in care traim.Mizeria troneaza peste tot, cei care trebuie sa faca curatenie se trag de sireturi cu cei care ar trebui sa-i puna la treaba ,nu au frica ca li se poate intampla ceva ca toata ziua hihihi si hahaha,iar domnitele fara studii de specialitate ocupa birourile in loc sa faca ce au invatat.Daca vrei sa te angajezi vino repede la Ipotesti ca se gaseste cate un loc pt fiecare chiar daca habar nu aI cu ce se mananca e bine asa…. ai n-ai habar …poftim la birou nu care cumva sa te duci la munca de jos sau unde iti e locul.DE ACEEA MERGE TREABA ASA DE BINE …

 6. 6. VVV Says:

  asa-i pana la capat…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia