Dec 15

Lumea elevilor de şcoală, începând cu cei de clasa I-a este plină de fel de fel de concursuri ce n-au nimic în comun cu educaţia şi formarea lor culturală. Astfel de concursuri, pline de kitsch-uri culturale, au menirea de a băga bani în buzunarele unor şmecheri, fie ei proveniţi din rândul cadrelor didactice, fie a unor golănaşi care ştiu să facă bani din orice.
Aşa se face că s-a dezvoltat moda miss-urilor de diferite vârste şcolare, prilej ca tinerele de gimnaziu sau de licei să-şi arate nurii pe scenă, să-şi plimbe fundul provocator şi să se scălâmbie în fel şi chip pe ritmuri de muzică ce-ţi asurzesc urechile.
În sală iau loc flăcăiaşii ce simt miros de fustă şi cărora le curg balele privind la nurii fetelor de pe scenă. Să mai adaug faptul că la astfel de evenimente, „spectatorii” din sală conversează într-un limbaj de care s-ar fi sfiit şi birjarii de pe vremurile fanariote.
Cum spuneam, pentru organizarea unor astfel de evenimente s-au găsit „întreprinzători” ce şi-au pus mască de persoane respectabile în societate, ba chiar au şi tupeul să afirme că reprezintă societatea civilă în drumulnei spre reforma culturală naţională.
Sub o astfel de emblemă s-au destrăbălat vineri seară, la discoteca din subsolul Casei de culturăa sindicatelor Botoşani, elevii unor licee. Organizatorul, numit pompos „Tu şi România” un fel de fundaţie care se ocupă de organizarea concursurilor de miss şi mister de liceu, a organizat vineri seară un astfel de concurs, unde elevele de liceu dar lşi „gagiii mişto” şi-au asrătat celor aflaţi în discotecă farmecele lor tinereşti. Totul filmat de profesionişti de la televiziu8nile loocale, ca să dea greutate evenimentului.
Cu siguranţă acele fete ce s-au fandosit ăn fundul gol pe scenă n-au habar să rezolve o ecuaţie de gradul II dar s-au priceput de minune să-şi fâţâie fundul în aplauzele asistenţei. Iar la un moment dat fetele concurente la miss au urcat pe scenă doar în chiloţi şi îmbrăcate cu o cămaşă de poliţist legată deasupra buricului. Iar cămaşa purta însemnele oficiale ale statului român.
Poate că în ideologia de kitsch cultural a Fundaţiei „Tu şi România” a aduce ofensă însemnelor naţionale nu înseamnă prea mult. Dar stau şi mă întreb ce minte luminată din Poliţia Botoşani le-a pus la dispoziţie acestor fete acele cămăşi de poliţist cu însemnele naţionale pe ele? Pentru că am informaţii că acele cămăşi au fost ridicate de la sediul Poliţiei din Botoşani cu titlu de împrumut. Eu îi înţeleg pe poliţişti că văd în logică şi raţiune cei mai mari duşmani ai lor, că poliţiştii concurează la greu cu blondele, prin bancuri, la locul întâi privind isteţimea, dar mi se pare prea de tot să comită astfel de gafe pe seama uniformei statului..
Poate că anumite structuri ale statului, ce ţin de Educaţie şi Cultură, ar trebui să ia aminte la acest fenomen de miss şi mister ce domină şcolile şi liceele din România şi să intervină prin a face ordine.
Trebuie să primeze învăţătura, după care şi distracţia. Din păcate, la noi prioritate are distracţia iar învăţătura aproape că nu mai i8nteresează pe tinerii noştri care pică pe capete la examenele de Bac
Iar comisarul şef Viorel Şerbănoiu ar trebui să iniţieze o anchetă în interiorul instituţiei şi să vadă cum au ajuns acele uniforme cu însemnele naţionale să acopere provocator ţâţele concurentelor. Cred că se merită acest efort care va avea drept scop apărarea însemnelor naţionale şi de alte ofense care pot fi aduse şi de alte concursuri similare.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Destrăbălare în haine de poliţist”

  1. 1. zazania Says:

    N-ai vazut ce pepiniera de coarde sunt aceste concursuri de miss?
    Pentru politicieni si bisnismeni trecuti de prima tinerete dar cu portofelele doldora?!

  2. 2. KINEZU Says:

    CONCURS MISS PSD NUMAI CU FETE CARE SA PLACA DEPUTATILOR PSD NICU BANICIOIU SI ROBERT NEGOITA,PROBA ORALA OBLIGATORIE PENTRU A ACCEDE PE PODIUM!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia