Dec 18

Familia Cireş din satrul Liveni, comuna Manoleasa trăieşte o mare dramă în acest Ajun de Crăciun. Durerea soţilor Cireş nu are margini şi nici nu poate fi alinată.
În urmă cu vreo trei ani, fiica lor Alis, în vârstă de 20 de ani, a plecat la muncă în Portugalia. De atunci a mei venit pe acasă, susţinând că este angajată la un bar din oraşul Porto. Numai că în cursul zilei de joi familia Cireş a primit trista veste că fiica lor a fost găsită ştrangulată. Într-o locuinţă din Porto.
Familia este una săracă, iar părinţii n-au nici o leţcaie să-şi aducă fiica în ţară. Sicriul, transportul şi formalităţile costă câteva mii de euro.
Ieri am avut o discuţie telefonică cu primarul Mircea Mihai. Omul are toată disponibilitatea de a ajuta familia dar nu prea are cum. Din buzunarul său a scos zece milioane de lei vechi, din cel al primăriei poate da cel mult alte zece, dar cu aceşti bani soţii Cireş dacă abia le ajung să se deplaseze până în Portugalia.
Din discuţia avută cu primarul I-am sugerat să ia legătura cu cei din Ministerul de Externe, care cunosc procedurile în astfel de cazuri şi poate că intervin şi financiar. Şi legătura cu Ambasada României din Lisabona nu-i de ignorat, probabil cei de la Ambasadă fiind deja informaţi de autorităţile portugheze despre acest omor.
Nu ştiu dacă primarul din Manoleasa va putea să ajute familia Cireş să-şi aducă fiica acasă, în sicriu, dar ştiu că nu poate fi durere mai mare decât aceea de a primi vestea că ţi-a fost omorât copilul în chiar Ajunul Crăciunului.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia