Dec 22

Parlamentarii opoziţiei au depus 2400 de amendamente însumând peste 250 milioane euro pentru ca Guvernul Boc să aloce aceşti bani bisericilor din diferite Colegii parlamentare în scop de reparaţii, pictură sau finalizare de lucrări.
Când ţara suferă de foame, când românii sunt concediaţi pe capete, când zeci de mii de societăţi mici şi mijlocii continuă să-şi închidă porţile, când ne împrumutăm ca să plătim pensiile, când bătrânii mor cu zile pentru că nu-şi mai pot cumpăra medicamentele şi nu mai sunt primiţi în spitale a aloca o asemenea sumă pentru biserici nu mai este un gest creştinesc ci o crimă la adresa naţiunii române.
Dar parlamentarilor opoziţiei nu le pasă că cei care i-au ales crapă de foame, ei vor să pozeze în personaje pioase, adânc credincioase şi să-şi creeze condiţii pentru a mai obţine un mandat. Ei speră să-i convingă pe cei care acum mor de foame să-i voteze din nou numai pentru că au adus bani la biserică.
Avem şcoli care s-au închis din cauza frigului, avem elevi care au degerat mergând kilometri întregi pe ger şi viscol la şcoli aflate în alte localităţi, căci ale lor le-a desfiinţat politica lui Băsescu promovată prin ministrul  Daniel Funeriu. Faţă de aceşti copii condamnaţi la frig şi foame parlamentarii opoziţiei n-au vociferat, n-au ieşit din sală, pentru că ei nu le aduc voturi.
Când Băsescu a catalogat clasa politică ca fiind una ticăloşită, n-a greşit cu nimic. Doar că el s-a situat în afarea ei, deşi locul său este în fruntea acestor ticăloşi.
Tot în această perioadă grea pentru români, conducerea Bisericii Ortodoxe Române a solicitat suma de 200 milioane lei noi pentru construcţia Catedralei Neamului. Stau şi mă întreb ce-o fi fost în capul acestor nprelaţi care văd cum aproape zilnic Guvernul anunţă noi împrumuturi de la FMI sau din alte surse ca să poată plăti pensiile şi salariile bugetarilor? Ţara arde şi baba se piaptănă ar spune orice hâtru de la sate.
În loc de solidaritate cu poporul, conducerea BOR dă dovadă de un înalt egoism creştinesc, ştergându-se la fund cu învăţăturile biblice cu care ne împuie capul la fiecare slujbă. Părintele Arsenie a anticipat astfel de vremuri, când oamenii Bisericii se vor întoarce cu spatele către credincioşi atunci când aceştia vor avea nevoie de un sfat, o povaţă sau chiar de un gest de milostenie.
Iată că şi prezicerile părintelui Arseie, ca şi cele ale lui Nostradamus, se împlinesc.
Când mori de foame în casă, în ţară şi prinzi un ban, nu cumperi o icoană spoită cu aur şi argint. Te închini la cea veche, afumată de la flacăra candelei, iar cu banii cumperi mâncare sau îi investeşti pentru a-ţi asigura şi traiul tău de mâine şi al copiilor de poimâine.
Parlamentarii fac parte din clasa politică ticăloşită şi nu ne putem aştepta de la ei la nimic bun. Dar slujitorii Bisericii ar trebui să fie primii care să declare că se solidarizează cu credincioşii şi amână pentru vremuri mai prospere investiţii precum pictura, cumpărarea de odoare scumpe, ridicarea de noi lăcaşuri ş.a.
Dacă n-o fac, mă întreb cu ce se deosebesc ei de politicienii noştri?

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Ispăşirea ticăloşiei prin amendamente”

 1. 1. Tralala Says:

  Asta este! Trist, dar foarte vadevărat. Trebuie aprec iat curajul reporterului de a spune lucrurilor pe nume.

 2. 2. POSTASUL Says:

  DOMNULE STITI CA ABUZURILE CONTINUA IN POSTA ROMANA ( IN BOTOSANI ) CHIAR SI DUPA DEBARCAREA D-NEI MARIN DE CATRE UNII DIRIGINTI DE OFICII POSTALE AVAND CA OBIECT DE VANZARE PRODUSE:(FELICITARI, PLICURI SI ALTE PRODUSE) PT. >>? PRODUSE CARE DIN CAUZA PRETULUI NU LE CUMPARA NIMENI IAR FACTORII POSTALI SUNT (RUGATI INSISTENT) ADICA PT A-SI MENTINE LOCUL DE MUNCA SUNT OBLIGATI SA LE PLATEASCA DI SALARIUL LOR PT. PROSPERITATEA POSTE ROMANE? CU ASTFEL DE PRACTICI V-A DA POSTA ROMANA RANDAMENT? OARE CAND NE VOM DEBARASA DE ASTFEL DE LICHELE CARE DIN FERICIRE A INCEPUT CU NA MARIN?

 3. 3. POSTASUL Says:

  scuze pt. unele lipsuri din litere dar mie pe monitor mi-au aparut toate

 4. 4. POSTASUL Says:

  Din salariul unui postas cu clasa 1 de salarizare v-a da posta romana randament? Am semnale ca si in alte 6 oficii postale se procedeaza la fel. Noi agentii (chiar si factorii) postali am cam indurat prea multe pt a mai suporta si umilirea asta. Presa e ultima noastra speranta pt a alunga astfel de practici.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia