Jan 12

În cursul zilei de ieri, după ce şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani şi-a epuizat lucrările, am primit mai multe telefoane. Unii m-au ridicat în slăvi, alţii mi-au reproşat că am făcut o manipulare grosolană cu privire la modul de împărţire a bugetului.
Sincer să fiu, la ora când am primit telefoanele habar nu aveam ce s-a întâmplat în şedinţa CJ. L-am sunat pe reporterul delegat la şedinţă şi m-am informat.
Aşadar, consilierii judeţeni liberali şi democrat-liberali n-au votat împărţirea bugetului propusă de preşedintele Mnihai Ţâbuleac, ci au amendat proiectul de hotărâre cu o altă împărţire.
Reproşurile sau laudele aduse mie vizau materialul publicat ieri şi intitulat „Ţâbuleac şi cu Ţurcanu au pus botniţă financiară primarilor PDL”. Cică prin acest material am deturnat intenţiile consilierilor liberali de a vota alături de cei social-democraţi şi împotriva celor propuse de preşedintele Ţâbuleac.
Atunci, dacă am reuşit acest lucru prin cele scrise, mă simt mândru că am putut stopa comiterea unor grave inechităţi pe cale de a fi comise în împărţirea bugetului. Dar nu este aşa.
După cum am scris, luni seară la sediul PDL s-au adunat cei din conducere şi au analizat proiectul lui Ţâbuleac privind împărţirea bugetului. Aşa au constatat că Ţâbuleac a dirijat sume enorme către unii primari PSD, fără nici un fel de motivaţie economică sau administrativă. De exemplu, primarului PSD din Bucecea şi celui din Dângeni. Împărţirea bugetului Ţâbuleac l-a făcut cu sfatul de taină a senatorului PSD Gheorghe Marcu şi deputatului PNL Florin Ţurcanu.
Aflând cum s-au pus la cale treburile, cei din PDL n-au stat cu mâinile în sân. După şedinţa de luni seară, noaptea târziu, la sediul PDL s-a făcut o nouă împărţire a bugetului, de această dată în înţelegerea PDL – PNL. Iar amendamentul lor a fost votat în şedinţa de ieri, Ţâbuleac pierzând mălaiul cuvenit din cunoscutele comisioane.
De această dată s-au tăiat în principal sumele de la pietruiri de uliţe, fiind cunoscut faptul că aceste lucrări aduc în buzunarul primarilor grase comisioane, cotă parte având şi şefii de la judeţ.
Ieri, când a apărut materialul meu, deja lucrurile erau tranşate în sediul PDL, fiind stabilit cum va decurge votul. Aşa stând lucrurile, articolul meu n-a putut modifica în nici un fel votul de ieri din şedinţă. În schimb, prin cele scrise am arătat botoşănenilor cum se încaieră aleşii noştri pe banii publici, adică pe munca noastră.
Pentru că nu i-au ieşit pasienţele, senatorul PSD Gheorghe Marcu a declarat presei că va contesta hotărârea CJ. Mă întreb şi îl întreb pe domnul senator, dacă se vota varianta lui Ţâbuleac mai contesta? Sigur că nu! Poate că ar fi fost mult mai corect din partea senatorului să fi avut o întâlnire cu Flutur şi Ţurcanu pentru a discuta împărţirea bugetului într-un mod onorabil, decât să umble cu mişmaşuri împreună cu Ţâbuleac.
N-a procedat aşa, pentru că şi el face parte din clasa noastră politică ticăloşită.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia