Jan 18

Dumitru Amişculesei şi cei doi fii ai săi împreună cu alţi patru arestaţi pentru evaziune fiscală cu alcool şi o altă suită de infracţiuni au fost eliberaţi, ieri, de către judecătorii Curţii de Apel Suceava. Firesc, ne întrebăm cine a greşit în toată această acţiune de combatere a crimei organizate: procuorii sau judecătorii?
Supravegherea clanului Amişculesei de către procurori se face de mai mult timp. În toată această perioadă s-au adunat probe care să demonstreze activitatea de evaziune fiscală. Iar pentru administrarea acestor probe s-au cheltuit uriaşe resurse umane şi financiare.
Când procurorii au trecut la percheziţia locuinţei familiei Amişculesei, a spaţiilor de producţie şi depozitare, a percheziţiilor la cei aflaţi pe filiera distribuţiei producţiei ilegale de alcool se presupune că prin această acţiune ei au trecut la faza finală. Adică aveau suficiente probe adunate ca cei ce urmau a fi arestaţi să stea mult şi bine după gratii.
Iată că n-a fost aşa.
Dacă la Botoşani judecătorii Tribunalului au validat reţinerea şi au emis mandat de arestare pentru 29 de zile, la Suceava judecătorii Curţii de Apel au invalidat mandatul arestării şi i-au eliberat pe toţi cei arestaţi.
Un comentator care a citit despre arestarea clanului scria că nu are convingerea ca aceştia o să stea după gratii. Iată că îndoiala sa s-a adeverit.
Care poate fi cauza eliberării? Exclud din capul locului că procurorii şi poliţiştii n-au lucrat cu profesionalism. În schimb corectitudinea judecătorilor, mai exact a unora, de la Suceava este îndoielnică.
Avocaţii botoşăneni aproape la unison susţin că un proces dificil se poate câştiga doar dacă ajungi la Curtea de Apel Suceava, care să fie instanţă finală, adică să dea soluţie definitivă şi irevocabilă. Se poate câştiga procesul numai dacă ai o cunoştinţă să intri pe filiera avocat – judecător, căci la Curtea de Apel Suceava există avocaţi care lucrează pe-o mână cu anumiţi judecători.
Plăteşti tariful şi ai câştigat procesul fără ca partea învinsă printr-un proces inechitabil şi măsluit să mai aibă vreo posibilitate de atac.
Iată că mecanismul sucevean a funcţionat şi în cazul clanului Amişculesei. Au pierdut ei la Botoşani dar au învins la Suceava!
Despre această filieră suceveană ştiu şi procurorii de la DNA. Inexplicabilă este lipsa lor de reacţie, că de probe nu duc lipsă. Se pare că mecanismul sucevean este ceva mai complex, mai solid şi mai sigur.
În ce priveşte clanul Amişculesei, o breşă s-a produs în activitatea lor infracţională. Soarta lor este cumva pecetluită ca şi a evazionistului bucecean Vişan. Voi reveni..

written by Ioan Rotundu


One Response to “Cine a eliberat clanul Amişculesei?”

  1. 1. zazania Says:

    Poate ca ai sa-ti iei si mata “dreptul” si n-ai sa mai revii…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia