Jan 21

A fost o vreme când între social-democratul Marcu şi liberalul Ţurcanu curgea un râu de lapte şi miere iar prin Consiliul Judeţean Botoşani cei doi făceau şi desfăceau jocuri politice după cum le era vrerea..
Acum cel care regretă acele vremuri este Gheorghe Marcu, el tânjind după prietenia cu Ţurcanu, de care ar avea mare nevoie în momentul de faţă.
Numai că Ţurcanu nu mai zburdă politic cum zburda acum un an sau chiar câteva luni. Nu că n-ar avea energie. Energie are, că dacă n-ar avea l-ar lăsa amanta Roxana şi şi-ar găsi altul mai viguros, mai ciobănesc la pat. O piedică a apărut în calea iubirii celor doi lideri politici, o piedică greu de înlăturat.
Ţurcanu s-a pricopsit cu un dodsar penasl pentru mai multe infracţiuni pe care procurorii le-au adunat cu migală vreme de aproape doi ani. Crezând că partidul este un fel de stână a familiei sale iar membrii oiţele bune de muls, ciobănaşul şef al liberalilor s-a apucat de substituit oile în turmă, fără a mai ţine cont de rangul lor dat de lumea oilor. Nemulţumite, babanele l-au reclamat pe baciul şef la protectorii lor. Aşa se face că în prezent Ţurcanu strigă prezent din boxa acuzaţilor în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dar nu numai acest proces este singura piedică care-i stă stavilă în calea dragostei cu social-democraţii. Datoriile adunate în urma campaniei alegerilor parlamentare din toamna anului 2008 n-au fost achitate, iar unii creditori, cum este Cooperativa de credit Suliţa îi face zile negre presându-i familia să dea banii înapoi.
Pe la brutăria sa cu pâine „Poieniţa” au apărut nişte cecuri neonorate la plată iar cei fraieriţi s-au plâns celor care încă mai împart o brumă de dreptate în România, deşi o fac cu ochii legaţi şi o balanţă strâmbă.
Colac peste pupăză, nici viaţa cu amanta nu mai este aşa dulce ca la început. Pretenţiile Roxanei cresc de la o zi la alta iar punga baciului deputat este tot mai pustie. Aşa că, la ceas de noapte, în loc de fructul râvnit Roxana îl serveşte cu reproşuri.
Strâns ca într-o menghină de toate aceste mici neplăceri ale vieţii şi carierei sale politice, neplăceri ce pot deveni peste noapte majore, Florin Ţurcanu s-a refugiat în tabăra portocaliilor, de unde behăiede zor că „Am încredere în justiţie!”. Toţi care ajung în situaţia sa declară sus şi tare că au încredere în justiţie, numai că încrederea lor trece prin tabăra puterii.
Câtă vreme Ţurcanu va purta aceste dosare în cârcă şi câtă vreme PDL-ul va fi la putere, Marcu nu va mai putea repeta idila cu Ţurcanu. Să-i intre bine în cerebel acest fapt. Dacă Ţurcanu iese din cuvântul PDL, cupola portocalie nu-i va mai fi bun avocat în faţa judecătorilor.
Pentru că lucrurile cam aşa stau, Marcuz să facă bine şi să-i ia gândul de a-l mai schimba pe vicele Achiţei cu un social-democrat al său aflat pe la coda listei cu consilierii njudeţeni.
Câteodată tot răul este spre bine. În cazul de faţă răul care a  dat peste Ţurcanu este spre binele nostru şi ca o adiere de vânt şi pentru PSD, ferindu-l de a mai păcătui ca şi în cazul cu Manolache, când e eliminat de pe listă cinci consilieri eligibili pentru a-io face loc acestuia.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia