Feb 04

Cine a urmărit aseară pe Tv SOMAX la Lumea lu’ Rotundu reportajul intitulat „Lupta candidaţilor” a putut lua act că viceprimarul de Corni, social-democratul Ilie Oniciuc, s-a plâns că adversarii săi politici uzează de mita electorală.
Pe 13 februarie, la Corni, urmează a se alege un nou primar în locul celui decedat. În luptă s-au înscris patru candidaţi. Ilie Oniciuc, viceprimar PSD, Constantin Fandache, referent la primărie, din partea PRM, medicul veterinar Constantin Dumbravă din partea PNL şi fostul viceprimar şi actrual consilier local PDL Dorel Dorneanu.
Lupta se va da între social-democratul Ilie Oniciuc şi democrat-liberalul Dorel Dorneanu. Oniciuc s-a plâns că Dorneanu se foloseşte de mita electorală şi că el nu va recurge la aşa ceva. Numai că gura păcătosului adevăr vorbeşte.
Dacă la lansarea candidaturii Dorneanu a făcut cinste celor prezenţi cu o cinzeacă şi un mic, a făcut-o pe banii săi şi ai partidului.
În tot acest timp, din chioşcul vecin căminului cultural ieşeau persoane având în mână câte o po0ungă cu sigla PSD şi ceva în ea. Dar nu aceste atenţii electorale sunt şi cele mai grave.
Mita electorală dată din banii publici, aceasta trebuie înţărcată.
Ori, la Corni, se plătesc ajutoare social la peste 200 de familii.
Fostul primar Miţosu avea la un moent dat în plată la ajutorul social 400 de familii. Aşa a şi obţinut al doilea mandat în 2008, 400 de familii au însemnat 800 de voturi cel puţin. Pornind în cursa electorală cu un aşa avantaj era normal să câştige alegerile.
Am mai spus-o: toţi primarii PSD au în plată la ajutoare sociale sute de familii. Iar viceprimarul Ilie Oniciuc a menţinut moştenirea primită de la primar. El va intra în alegerile de duminică 13 febrruaie cu un avantaj de cel puţin 400 de voturi.
Aşa privite lucrurile, vicele Oniciuc declară că se teme de mita electorală, dar tocmai el este cel care o foloseşte şi âncă pe banii publici. Cine a urmărit reportajul de aseară a putut lesne constata că vicelecere adversarilor săi politici să nu facă ceea ce el face la greu. Asta da, făţărnicie politică!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Gura păcătosului şi…”

 1. 1. Tucu Says:

  Deci soferul vrea primar ca pe vremurile comunismului. Sa-si vada de vikan ca-i cam diliman saracul. Toate afacerile iau iesit pe dos.

 2. 2. sofeor Says:

  noroc,,,,,,,,,,,,,,,,,, de conducator auto

 3. 3. Relu Fistichiu Says:

  Băi Tucu, eşti mai rău decât şoferii!!!!
  Află şi tu că se scrie “i-au ieşit”, nu “iau ieşit”

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia