Mar 01

Rămaşi fără mase de manevră, liderii naţionali ai sindicatelor s-au grupat pe bugetari. I-au împărţit după cum a fost de colţos fiecare. Doar pe bugetari îi mai pot scoate în stradă şi nici aceştia pe toţi. Guvernul Boc ştie că sindicatele nu mai sunt periculoase şi că n-are a se teme de ameninţările lor.
Acum, pentru că altceva n-au puterea minţii să conceapă, liderii de sindicat se dau cocoşi pe seama modificărilor la Codul muncii. Vorba românului: câinii latră, caravana trece!
Problema stă cam aşa. Victor Ponta, căci el este artizanul, l-a convins per Crin Antonescu să se asocieze cu liderii de sindicat pentru a da jos Guvernul Boc.. Ştiu din surse sigure că Antonescu a avut probleme în PNL în a se asocia cu liderii de sindicat, pentru că acest partid a avut în liderii de sindicat cei mai aprii duşmani. A ieşi din istorie şi a te înfrăţi cu duşmanul nu prea este soluţia cea mai fericită, este una imorală, cum a şi definit-o preşedintele Băsescu, dar într-şţun alt context.
Ponta le-a promis liderilor de sindicat că dacă-l ajută să dea jos Guvernul Boc le satisface toate cerinţele. Iar liderii de sindicat au luat de bune promisiunile lui Ponta şi le-a transmis liderilor din teritoriu şi mai departe la salariaţii bugetari.
Iar ca totul să pară a fi un act de solidaritate socială la nivel naţional, în acest joc de imagine l-au inclus şi pe Dan Matei Agaton, chipurile reprezentantul Patronatului Român. Ştiu şi coipii că Agaton este omul PSD-ului, fost ministru în Guvernul Năstase. Iar Agaton nu reprezintă Patronatul Român. El a înfiinţat o asociaţie patronală, dar membrii săi sunt patroni obscuri, de care n-a auzit nimeni.
Mai vrea Ponta ca odată cu dărâmarea Guvernului Boc să-l suspende şi pe preşedintele Băsescu. Am discutat la Senat cu preşedintele Mircea Geoană. Omul a fost cinstit şi a declarat fără echivoc că suspendarea preşedintelui Băsescu şi dărâmarea Guvernului Boc nu sunt măsuri oportune. A şi motivat de ce. Opoziţia nu are un plan viabil, realist de preluare a guvernării. Dărâmă dar n-are ce pune în loc. Promite bani, dar nu indică şi sursa lor.
Cine va urmări sâmbătă reportajul meu realizat cu Mircea Geoană, intitulat „România, încotro?!” va putea înţelege că jocurile lui Ponta sunt de fapt ambiţiile sale personale, Iar Antonescu, care este omul vorbelor şi nu al faptelor, s-a lăsat atras în aceste jocuri, târând după el şi PNL-ul.
Spunea Geoană că o astfel de încercare va sfâşi lamentabil, ca şi cea din 20097, când s-a încercat suspendarea lui Băsescu.
Culmea, duminică ascultându-l la postul de radio Europa FM pe preşedintele Ion Iliescu, acesta a declarat aproape la detaliu acelaşi lucru ca şi Geoană. Nu este oportună dărâmarea Guvernului Boc şi suspendarea lui Băsescu. Ei trebuie să-şi ducă crucea până la capăt, adică să-şi termine mandatul.
Dureros este că după 20 nde ani de promisiuni ale liderilor politici, românii nu s-au lecuit şi cred în continuare în astfel de jocuri murdare, menite să aducă privilegii doar celkopr care pun mâna pe putere.
Modificările la Codul muncii vor fi aprobate, Guvernul Boc nu va cădea, preşedintele Băsescu nu va fi suspendat iar Ponta şi Antonescu îşi vor compromite partidele, mai exact proaspătul USL. De câştigat, va câştiga din nou Băsescu! N-o spun eu, o spun cele mai avizate voci ale social-democraţiei româneşti: Ion Iliescu şi Mircea Geoană.
 

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Câştigător prin KO, Traian Băsescu!”

 1. 1. Costic(l)ă Facaleţi Says:

  Credeţi că Băse mai poate da KO?

  N-o voi spune cu păcat:
  Băse nu are filing,
  Trebuie resuscitat
  Ş-apoi să-l urcaţi pe ring.

 2. 2. Costic(l)ă Facaleţi Says:

  Credeţi că Băse mai poate da KO?

  N-o voi spune cu păcat:
  Băse nu are filing,
  Trebuie resuscitat
  Ş-apoi să-l urcaţi pe ring.

 3. 3. Costic(l)ă Facaleţi Says:

  Credeţi că Băse mai poate da KO?

  N-o voi spune cu păcat:
  Băse nu are filing,
  Trebuie resuscitat
  Ş-apoi să-l urcaţi pe ring.

 4. 4. Costic(l)ă Facaleţi Says:

  Credeţi că Băse mai poate da KO?

  N-o voi spune cu păcat:
  Băse nu are filing,
  Trebuie resuscitat
  Ş-apoi să-l urcaţi pe ring.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia