Mar 23

Când lucrurile se mai potoliseră că românii sunt şpăgari iar dacă vrei să faci afaceri în România trebuie să dai şpagă la greu, iată că a apărut cazul lui Adrian Severin, care toarnă iarăşi gaz pe foc. Iar ca ţara să fie făcută de râs in extremis, prins cu şpaga luată, Severin n-a considerat să demisioneze, aşa cum au făcut-io ceilalţi doi colegi de şpagă ai săi.
Adrian Severin a demonstrat Europei şi lumii că n-are pic de onoare, iar comportamentul său stigmatizează întreg poporul.
Discutam ieri cu cineva despre situaţia creată de Severin. Cel în cauză căuta să mă convingă că gestul lui Severin nu trebuie să surprindă pe nimeni pentru că acesta-i comportamentul social-democraţilor, comportament imprimat de Năstase şi cei din jurul său.
Este nedrept să ostracizezi un partid întreg pentru comportamentul nedemn al unui membru al său. Ce-i drept, Severin nu-i un membru de partid oarecare. El a fost în două rânduri ministru al României, este un politician de rang internaţional, a primit funcţii de înaltă responsabilitate în cadrul Parlamentului European. Aprecierile acordate au încununat munca sa în politica internă a României şi în organismele internaţionale în care a activat. A fost suficient însă să audă foşnetul euroilor ca toată cariera sa politică să fie spulberată. N-a rezistat tentaţiei de a se chivernisi pe seama celor care i.-au acordat încredere.
Adrian Severin n-a făcut decât să confirme eticheta de clasă politică ticăloşită, aşa cum a definit-o preşedintele Băsescu. Severin şi-a arătat adevărata faţă, una ticăloasă, ascunsă cu grijă aproape o viaţă întreagă. În trupul lui au sălăşuit două personalităţi. Una a disimulării faţă de cei din preajmă prin a poza într-un politician serios, conştiincios, responsabil. Celaltă, ascunsă cu grijă, o persoană imorală şi lipsigtă de scrupule, dominată de dorinjţa de căppătuire prin orice mnijloace, oricât de josnice ar fi devenit ele.
Nu PSD-ul trebuie crucificat aici. Responsabilă este întreaga clasă poilitică. Să ne amintim de acea situaţie jenantă, consumată prin 1996, când întrebat ce părere are că apa din Bucureşţti este contaminată 66% cu hidrogen, Severtin perora că va lua măsuri ferme cu vinovaţii. Numai că el n-avea nici o putere la acea vreme, dar dominat de spiritul demagogic s-a lansat într-o întreagă tiradă asupra administraţiei Capitalei. Opinia publică, colegii de partid,  au râs atunci, în loc să-i ceară să părăsească viaţa publică. Iată unde s-a ajuns! Severin, lipsit de morală, de etică, reefuză să demisioneze deşi i-au cerut-o cei din conducerea Parlamentului European, cei din conducerea PSD iar cei din Alianţa Socialistă l-au exclus din rândurile lor într-un  mod indezirabil, pentru că a refuzat să demisioneze din proprie iniţiativă.
Comportamentul ruşinos şi condamnabil al lui Severin este aidoma unei scârbe politice. El s-a făcut şi ne-a făcut de râs în faţa Europei şi a lumii şi merită scuipat în piaţa p0ubnlică a Bucureştilor. Sau poate că nici nu se merită să mai stricăm scuipatul pe o astfel de scârbă politică. Scârba dracului!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Scârba dracului!”

  1. 1. gelu Says:

    Asta e educația din românica, fără șpagă nu miști un pai, Severin a făcut ce face ori ce politician român sau ori ce funcționar de stat, mergi cu o problemă la orice instituție de stat și fără relații sau șpagă ești un om mort.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia