Apr 08

Cu cât ne apropiem de alegerile locale din 2012, cu atât unii politicieni locali, mărunţi în preferinţele electoratului dar şi în realizările personale, se cocoaşă prin conferinţele de presă ale partidului unde s-au înregimentat cum că ei vor fi viitorii aleşi ai botoşănenilor.
Printre aceşti cocoşei, claponi în potenţa faptelor, se află şi Gheorghe Sorescu. Omul, ajuns prefect de Botoşani printr-o conjunctură de cometă, adică repetabilă odată la suta de ani, se crede omul potrivit pentru a fi primarul Botoşanilor.
Prefect a ajuns pentru că a fost numit de către cei pe care i-a slujit cu credinţă, mai ales în faptele lor rele. Să ne amintim că Sorescu a fost mâna dreaptă a lui Ţâbuleac la societatea Vinalcool, societate fruntaşă în evaziunea fiscală şi cu alcool şi falimentată de cei doi cu un succes de invidiat.
Ca prefect,  am mai spus-o, Sorescu nu şi-a legat numele de nicio realizare semnificativă pentru judeţ, ca să-i poarte numele şi să-i confere un loc un istoria administraţiei publice locale.
Cu astfel „de realizări” Sorescu vrea să-i convingă cei peste şaptezeci de mii de alegători din Botoşani să-l voiteze primar. Prea repede a uitat Sorescu că a candidat la primărie şi în 2008, şi l-a bătut măr Macaleţi, care s-a situat pe locul II sdpă Flutur. Sorescu uită că Flutur a câştigat alegerile din 2008 din primul tur, fără a avea în palmares realizările obţinute de atunci încoace şi la care se vor adăuga altele vizibile de pe acum prin tot oraşul Botoşani.
Sorescu vrea să-l bată pe Flutur cu vorbe şi fapte irefutabil de repugnabile. Însă ar trebui să se întrebe dacă persoana sa are putere de influenţă asupra electoratului, este convingător şi credibil prin ce spune, în lipsa unor fapte care să-l recomande. Adică dacă are lipici la alegători. După cum îşi are discursul public, n-a impresionat nici în alegerile din 2008, nu va impresiona nici în cele din 2012, dacă va participa şi nici dacă va candida la alte funcţii.
Sorescu nu este construit pentru a ocupa funcţii prin candidaturi publice. El va putea ocupa funcţii prin numire, cum a mai ocupat.
Şi cum să fie credibil Sorescu când iese public cu acuzaţii de care se face şi el vinovat. A acuzat recent aleşii locali că se prăbuşesc schelele de la biserica Sf. Gheorghe. Numai că această clădire monument istoric nu se află în administrarea Primăriei Botoşani, ci a ministerului Culturii prin Direcţia Judeţeană de Cultură Botoşani.
Sorescu a fost prefect de Botoşani şi schelele erau tot acolo. Ca prefect putea cere ministerului Culturii, om din partidul său liberal, să dea banii necesari finalizării lucrărilor de consolidare. N-a făcut-o, dar a participat la numirea în funcţia de director al Direcţiei de Cultură Botoşani a prof. Dănuţ Huţu. Nici acest liberal n-a făcut nimic pentru biserică. Iar acum Sorescu critică pe alţii, deşi Huţu este şi acum directorul instituţiei.
Cum să crezi şi să votezi un astfel de om?! Scriu acest comentariu, nu cu răutate, ci cu dorinţa ca Sărescu să realizeze că în viaţă unele lucruri nu se obţin numai că vrei tu sau cei de lângă tine. Mai ales când la mijloc este vora de voinţa populară şi nu a unui grup terorizat de un şef p0olitic pe care l-ar invidia şi satrapii romani.
Scriu acest coimenbtariu pentru a-l trezi la realitate şi să nu mai trăiască într-un castel de fildeş al politicii construit de alţii şi nu de mintea şi inteligemţa sa.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Castelul de fildeş al lui Sorescu”

  1. 1. arhip Says:

    mare dreptate aveti,oameni de nimic ce poate ca nu-si vad lungul nasului,ori nu se vad in oglinda.au stricat tot pe unde au trecut si nu au pic de rusine,nu au bun simt si nu au facut nimic pentru cei care le-au dat votul.sa le fie rusine!

  2. 2. Marius Says:

    Daca criteriu de a fi ales primar este folosirea banului public atunci cel mai bun este COSEREANU ,ultima isprava a fost relatata in “Monitorul” de vineri.Sigur glumesc,realitatea este ca in momentul de fata domnul Flutur este foarte greu de invins ,se prezinta cu faptele si trebuie sa fii rau intentionat sa nu recunosti ca a adus multi bani din finantari nerambursabile iar alegatorii apreciaza asta.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia