Apr 29

Vineri, cel mai mare ţepar al României din toate timpurile a fost arestat. Mă refer la Sorin Ovidiu Vântu. N-a fost arestat pentru că a ţepuit zeci nde mii de români şi l-e a luat banii pe care i-a împărţit cu puternicii acelor vremuri, n-a fost arestat pentru spionaj economic în favoarea Rusiei, nici pentru speculaţii pe bursa de valori, nici pentru că a achiziţionat pe mai nimic importante societăţi de stat.
Vântu a fost arestat pentru că l-a ameninţat pe un alt escroc pe care tot el l-a pus şef peste postul său de televiziune Realitatea TV.
Cel ameninţat, numit Sebastian Ghiţă, la rândul său ţepuitor al statului român cu peste 20 miliarde lei vechi, cu proces pe rol de opt ani de zile fără ca judecătorii să se pronunţe, l-a reclamat la Parchetul Naţional pe Vântu că l-a ameninţat cu moartea. Turnătura s-a făcut sub atenta orchestraţie a procurorilor, care procurori primiseră ordin de la preşedintele Băsescu să-l aresteze pe Vântu.
Neavând alt motiv să-l aresteze, că cel cu FNI ar duce la dezvăluiri şocante şi periculoase chiar pentru Băsescu, procurorii s-au folosit de escrocul de casă al lui Vântu, ţepuitorul Ghiţă, şantajabil cu dosarul vechi de opt ani.
Arestarea lui Vântu a fost pusă la cale în prag de Paşti, aşa cum preşedintele Băsescu ne-a obişnuit. Iar arestarea avea menirea de-a abate atenţia românilor de la masa de Paşti, goală-goluţă. Motiv credibil, menit să ascundă un altul mult mai presant pentru Băsescu.
Ceva n-a funcţionat, iar Vântu a fost eliberat de judecători.
Vântu a făcut Paştele acasă, spre deosebire de Becali, care în urmă cu doi ani n-a avut acelaşi noroc. În timp ce Vântu primise bi8let de voie de la judecători să facă Paştele acasă, alţi judecători au dezalcoolizat public o colegă de-a lor. Mă refer la judecătoarea Elena Turcu, văzută beată de întreaga suflare românească, dar declarată de colegii săi treaz – trezuţă. Cică nu era beată, ci emoţionată de faptul că a fost săltată de doi poliţişti care o ţineau de braţe, nu să nu cadă, ci pentru a duce în eroare opinia publică. Iar probele alcoolmetrice n-au fost recoltate european, aşa că au fost anulate.
Cred că această spălare de imagine a unui judecător i-a căzut bine preşedintelui Băsescu care a acceptat situaţia de facto contra arestării lui Vântu. Băsescu n-a luat atitudine faţă de măgăria judecătorilor, deşi o aşa pleaşcă nu va mai avea prea curând.  Aşa se face că judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au declarat-o „emotivă” pe colega lor judecătoare l-au declarat un pericol public pe Vântu şi l-au arestat.
Numai că arestarea lui Vântu s-a consumat într-un anonimat total. Nuna regală britanică a avut întâietate pe toate televiziunile naţionale, Vântu fiind menţionat doar în trecere la subsol de ecran. Băsescu ar fi vrut o arestare cu tam-tam, dar nu i-a ieşit. L-a umilit o nu8ntă princiară!
Dus spre arest în cărucior, aşa cum cu zeci de ani în urmă soldatul Sjvek pleca la război pentru a-l apăra pe împăratul Frantz Josef al Austro-Ungariei, Vântu a declarat presei că i-a pregătit pe luni, preşedintelui Băsescu, o surpriză. Scriam acum vreo trei ani că moartea p0olitică a lui Băsescu va veni de la Vântu cel cu ochii de vasilisc.
Nu m-aş mira ca luni să luăm act de-o dezvăluire care să arunce România în aer cu tot cu Băsescu.
Am şi eu o curiozitate pe car4e mi-o exprim public. Nicolae Popa fiind adus în România, Băsescu îl avea oricum la mână pe Vântu şi nu exista nici un motiv să-i grăbească arestarea. Altul tr4ebuie să fie motivul. Tare mă duce gândul la alegerile din PDL, la lupta dintre Boic şi Blaga. Vântu trebuie să ştie ceva, ceva ce nu-i pe placul lui Băsescu şi este pe placul lui Blaga. Iar Băsescu a dorit ca Vântu să ajungă după gratii înainte de alegerile din PDL.
Să fie dezvăluirea de luni, anunţată de Vântu, pe această temă? Între escroci este posibil orice, căci şi preşedintele Băsescu face parte din categoria lor.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia