May 03

Cu multă discreţie, 30 de primari din judeţ au plecat spre Anglia, chipurile într-un schimb de experienţă. În fruntea lor s-a aşezat chiar prefectul Cristian Roman. Nu aveam habar de această deplasare dacă în cursul zilei de ieri nu m-ar fi sunat prefectul pentru a ne corela într-o acţiune programată pentru această săptămână.
Prefectul a ţinut să mă anunţe că lipseşte toată săptămâna, fiind plecat în Anglia cu nişte primari. Am încercat să aflşu mai multe, dar prefectul s-a dovedit extrem de scump la vorbă şi mult prea discret decât de obicei.
Pentru că discreţia sa mi-a trezit curiozitatea, l-am sunat pe reporterul meu de pe domeniul administraţiei publice şi l-am întrebat ce ştie despre această deplasare. Nu ştia nimic, cum nu ştiu nici ceilalţi reporteri de la celelalte publicaţii.
Nu m-am lăsat păgubaş şi l-am sunat pe Cătălin Flutur, în calitatea sa de primar vdar şi de preşedinte al PDL. Nici Flutur n-a dorit să-mi ofere prea multe informaţii. Fie că nu ştia, fie că nu voia să-mi dezvăluie din anumite motive personale sau politice.
În schimb, atunci când mi-a spus că nu se află în Botoşani şi nici nu va fi prezent în această săptămână, am tras concluzia că s-ar putea afla printre cei 30 de primari.
La aşa un mister am apelat la surse.. N-am aflat prea multe, dar nici prea puţine. Deplasarea celor 30 de primari în Anglia se face sub organizarea Asociaţiei primarilor comunelor, la Botoşani de organizare ocupându-se primarul Vasile Capotă de la Mitoc. Deplasarea se face pe banii publici şi costă peste o mie euro de fiecare persoană.
Unii primari, mai curajoşi în a cheltui banul public, şi-au luat şi nevasta. Printre ei şi primarul Stelică Trofin de la Dângeni, care şi-a luat nevasta proaspăt angajată casieră la primărie.
Nici prefectul n-a plecat singur. L-a luat cu el pe Radu Doruleţ, purtătorul său de cuvânt. Chipurile să-i imortalizeze deplasarea.
Habar n-am ce schimb de experienţă vor face primarii noştri prin ţinuturile engleze. Mai ales cei care şi-au luat şi soţia. Dar o concluzie se desprinde cu claritate.
Când vine vorba de plecat în străinătate pe banii publici, primarii nu mai ţin cont de culoarea lor politică. Se adună grămadă, se îmbarcă în mijlocul de transport şi paşi nineacă. Că doar prostul de contribuabil plăteşte, nu primarul şi nici prefectul.
Sper să pot afla numele la toţi primarii aflaţi acum pe tărâmurile engleze şi cer isprăvi au făcut ei pe acolo.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Unde au dispărut 30 de primari şi prefectul?”

 1. 1. observatorul Says:

  capota ,ca sa iasa basma curata cu subventiile de la imasuri si cu cele de la ferma agricola proprie le-a facut o invitatie oficialilor..
  vom vedea …

 2. 2. Un poliţist Says:

  Şi comisarul Cucoreanu a plecat cu ei. El nu este primar, dar este prieten cu prefectul. Verificaţi şi veţi constata că am dreptate.

 3. 3. Tralala Says:

  Rotundule ţi-ai tăiat craca de sub picioare. Te scoate prefectul din porţie.

 4. 4. Capota love story!!! Says:

  Vasile Capota , Trofin Stelica Marinica , Marcel Chelariu , Neculai Stratulat , Romica Magopet , Laurentiu Barbacariu , Dumitru Chelariu , Ioan Burciu , Marinel Stredie , Florin Olaru , Costinel Ciubotariu , Voicu Murariu , Marcel Marcu , Gianin Loredan Buraga , Ioan Toma pe astia sigur nu ii gasiti saptamana asta pe la primarii!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia