May 06

Încă de acum doi ani am scris mai multe comentarii şi articole de investigaţie prin care arătam că este o necesitate ca Maternitatea şi Spitalul de Pediatrie din Botoşani să devină secţii ale Spitalului judeţean. Nu pentru că la acea vreme era manager general doctorul Cornel Enache, aşa că am fost acuzat de amiciţie cu acesta, iar când acesta a fost schimbat cu doctorul Florin Mimor, am fost acuzat că mă am bine şi cu acesta.
Am scris atunci despre această necesitate pentru că faţă de alţi colegi din presă nu m-am lăsat înduioşat de directorul Maternităţii sau a Pediatriei despre realizările lor nemaipomenite în activitatea managerială, ci pentru că am înţeles din capul locului mecanismul de finanţare care urma să se aplice.
Când la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani a venit Mihai Ţânuleac iar spitalele au trecut în subordinea acestei instituţii, Ţâbuleac a fost de asemenea un oponent al comasării, având o problemă de colaborare cu doctorul Enache.
Iată că a venit timpul ca realitatea spre care au evoluat lucrurile să mi se dea dreptate. Lipsa comasării a atras subfinanţarea Spitalului judeţean dar şi a celor două unităţi spitaliiceşti rămase cu statut juridic separat. Situaţia este extrem de gravă şi cei care au de suferit sunt bolnavii. Nu mai au medicamente, plătesc analizele medicale, n-au materiale sanitare iar cheltuielile au crescut alarmant.
Preşedintele Mihai Ţâbuleac a realizat, în sfârşit, necesitatea comasării. Dar s-a lovit de interesele consilierilor judeţeni ai PSD, care au votat împotrivă.
Cu doar două zile înainte de şedinţa de Consiliu, doctorul Tamara Ciofu, lider al PSD, era de acord cu comasarea, înţelegând situaţia. Numai că în sediul PSD s-a copt o altă decizie, aceea de a se respinge comasarea.
Aşa s-a ajuns ca votul potrivnic al consilierilor judeţeni ai PSD să blocheze activitatea Spitalului judeţean, care nu se mai poate încadra în nicio categorie medicală din cele cinci existente iar finanţarea de la CAS să se reducă dramatic.
Practic, prin votul lor negativ consilierii judeţeni ai PSD au adus grave prejudicii activităţii medicale la nivel de judeţ, aducând sistemul judeţean de sănătate în situaţia de a fi cel mai oropsit din România.
Ce interese au avut consilierii judeţeni ai PSD să voteze în dauna sistemului public de sănătate vom afla. S-a aflat el despre cel mai mare secreta al Armatei SUA, elicopterul invizibil şi silenţios, dar nu despre o nemernicie pusă la cale în sediul PSD.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “O nemernicie pusă la cale în sediul PSD”

 1. 1. Tuti Says:

  Uslasi prosti chiar daca revin si sant deacord cu comasarea si-au facut-o
  cu mana lor cetatenii Botosaniului vor tine minte si nu vor vota USL-ul la alegerile
  urmatoare

 2. 2. Un cetatean Says:

  Tuti Says,mai bine tacea-i decat sa fii de acord cu desfiintarea unor spitale,in conditiile in care nicaieri in UE,nu este desfiintata nici macar vre-o sectie de spital. Interesele cui le aperi tu,ale ungurului Czeke ? Aperi manageriatul prost al spitalelor din Romania?

 3. 3. salariat Says:

  De 21 de ani de cand sunt in spitalul Mavromati nu am vazut un nesimtit si un corupt mai mare ca dr.Enache..si nici cred ca mai exista….asta de cate ori a fost director a venit numai sa vand,sa faca fel si fel de combinatii in defavoarea unitatii.
  Ar trebui sa se autosesizeze curtea de conturi in cazul laboratorului si mai ales…si cand zic MAI ALES in cazul banilor incasati din parcarea spitalului si pe intrarea in spital…ani de zile un anume ingineras care face pe seful “strangea” banii si ii trecea in fondul propriu…aici gaura neagra

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia