May 07

Ieri după amiază am primit un telefon de la Ovidiu Portariuc, vicepreşedinte al PSD Botoşani. Tânărul politician a ţinut să-mi mulţumească  pentru cuvintele scrise despre persoana sa în editorialul publicat ieri sub titlul „Dispute aprige în PSD Botoşani”.
Practic, eu n-am făcut decât să consemnez o stare de fapt ancorată în realitate zilei. Am explicat că în cursa pentru candidatura la Primăria Botoşani a alătura numele lui Ovidiu Portariuc de cel al fostului interlop, cum afirmă unii cititori, Răzvan Rotaru este in gest de ineleganţă politică din partea conducerii PSD.
Apoi, am mai precizat că Ovidiu Portariuc, deşi este un tânăr promiţător, cu studii universitare la zi şi bine educat, este prea tânăr şi lipsit de experienţă pentru a fi ales primarul Botoşanilor. În schimb, i-am sugerat să lupte pentru un loc eligibil pe lista de consilieri municipali pentru ca vreme de patru ani să se familiarizeze cu problemele complexe ale municipiului Botoşani.
I-am mai dat de înţeles că a-l concura în sondajul care se efectuează la cererea PSD pentru a se stabili cel mai bine plasat candidat la Primăria Botoşani este greu să-l învingă pe doctorul Gabriel Oprişanu, un nume mult mai cunoscut botoşănenilor.
Ovidiu Portariuc a înţeles toate aceste observaţii ale mele şi, şi le-a însuşit mulţumindu-mi telefonic. Un gest demn de o persoană educată şi care-şi cunoaşte bine dimensiunea personalităţii.
Am mai comentat pe seama lui Ovidiu Portariuc şi am afirmat că este un tânăr politician cu mari perspective. Mai sunt prin PSD câţiva tineri demni de băgat în seamă, dar împiedicaţi să se afirme public de şeful tineretului PSD, controversatul personaj Răzvan Rotaru.
Am mai observat vreo doi tineri şi pe la PNL. Încet, încet se ridică şi la Botoşani o nouă clasă politică, formată din persoane educate şi fără tendinţe evidente de parvenire pe orice cale.
Cred că este de datoria noastră, a presei şi a cititorilor, să-i încurajăm pentru a avea puterea să lupte în partid cu actualii baroni locali, nişte personaje tributare vechiului regim ca mentalitate şi dornici de îmbogăţire peste noapte, imorali, şantajişti şi mincinoşi. Eu unul voi sprijini orice tânăr politician pe care-l voi simţi că luptă pentru adevăr şi dreptate şi se pune dezinteresat în slujba comunităţii noastre.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Un gest de politician educat”

 1. 1. Un cetatean Says:

  Aveti dreptate Dle Rotundu,D-l Ovidiu Portariuc este un tanar de mare valoare.

 2. 2. Tuti Says:

  Mai este un an pana la alegeri si domnul Portariuc are timp sa se faca cunoscut
  si este si curat nu ca licheaua de Oprisanu care cetatenii Botosaniului stiu ce fel de om este…..(Oprisanu-Munteanu)

 3. 3. Victor Says:

  Care e numele celorlati tineri din PSD si PNL? De ce sa nu-i promovam???

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia