May 09

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac are tot mai multe probleme cu Spitalul judeţean Botoşani pe care ministrul Cseke i l-a „dăruit” fără prea multe mofturi şi fără a-l mitui cu fonduri suplimentare.
Dimpotrivă, ministrul a considerat că Ţâbuleac este cel care trebuie să aloce ceva fonduri spitalului şi nicidecum ministerul.
Dar nu aceasta-i problema arzătoare pentru Ţâîbuleac. De când l-a pus manager general pe vecinul său de vilă la Putna, doctorul Florin Mimor, la Spitalul judeţean au apărut fel de fel de probleme.
Să ne amintim cum Ţâbuleac s-a opus cu cerbicie, pe când manager de spital era doctorul Cornel Enache, ca laboratorul de analize să fie privatizat. Enache l-a privatizat şi chiar a reuşit să reducă substabţiual cheltuielile.
Venirea lui Mimor la cârma spiotalului a însemnat blocarea privatizării, SANOMED-iul, unitatea care a preluat laboratorul, s-a judecat cu Consiliul Judeţean Botoşani şi a câştigat. Adică privatizarea laboratorului făcută de Enache a fost legală.
Numai că cei de la SANOMEWD au realizat că nu pot conlucra cu Ţânileac şi Mimor, aşa că s-au dus în lumea lor, adică şi-au mutat afacerile în Polonia, unde prosperă excelent.
Readus la spital, laboratorul de analize a redevenit din nou sursă de câştig pentru cei care-l deservesc dar mai ales pentru laboratoarele private din Botoşani. Bolnavii internaţi se plâng căî sunt puşi să-şi p+lătească analizeze pe la laboratoare private. Un medic cu prestanţă mi-a şoptit că numai în luna martie a.c. la laborator s-au adus reactivi în valoare cât a cheltuit SANOMED-ul în tot anul 2010.
Managerul Mimor mi-a sărit în cap când i-am spus. Nu numai că nu recunoaşte că bolnavii sunt puişi să-şi plătească analizerze, dar nu recunoaşte nici că ar fi crescut cheltuielile la laborator în ritm alarmant.
Recent., o comisie de audit a descoperit că la Spitalul judeţean mâncarea este extrem de proastă şi lipsită de gust. Pui, pui şi iar pui este tot ce poate oferi managerul Mimor bolnavilo0r.
Numai cîă aceşti pui sunt toxici. O spun chiar medicii de specialitate, puii fiind crescuţi în sistem industrial şi furajaţi chimic. Carnea lor este plină de E-iuri. Medicii veterinari au interzis posesorilor de câini de casă să le dea carne sau oase de pui pentru că le provoacă scărpinături până la a-şi rupe pielea. Bolnavilor nu mai ajung să le provoace scărpinături că-i preiau preoţii şi acoperă cu pământ toate E-.urile din carnea de pui. Apoi, comisionul de aprovizionare nu conţine E-uri decât doar microbi penali când năvălesc cei de la DNA. Adă-i Doamne şi pe la Spitalul judeţean!
S-a mai constata că prin Spitalul judeţean şobolanii şi gândacii se simt în mediul lor ambiant, creându-se chiar şi un lan trofic demn de invidiat şi de mama natură.
Toate aceste complicaţii de activitate de la Spitalul judeţean Botoşani se vor întoarce asupra preşedintelui Mihai Ţâbuleac. Preşedintele a anunţat că mai vrea un mandat la conducerea CJ- Dacă vrea, să facă ordine la Spitalul judeţean că altfel va face ordine cu el electoratul, La anul, cînd va veni sorocul alegerilor locale.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia