May 10

Ieri, în jurul prânzului, în timp ce mă aflat la sediul televiziunii SOMAX pentru a coordona montajul următoarei emisiuni la Lumea lu’ Rotundu am fost sunat de către managerul Spitalului judeţean Botoşani, medicul Ovidiu Florin Mimor.
Nu pentru a promite că deficienţele constatate în activitatea sa şi devenite tot mai alarmante vor fi remediate, ci pentru a mă înjura de mamă pentru că mi-am permis şi am scris pe blog comentariul intitulat „Preşedintele Ţâbuleac are probleme cu Mimor”.
Am fost atenţionat în mai multe rânduri de către unii colegi de profesie ai lui Mimor că acesta este violent şi suburban în limbaj şi că la nevoie violenţa verbală alunecă spre cea fizică, dar n-am prea luat seama la aceste avertismente.
Iată că ieri am avut prilejul să simt pe propria-mi piele bădărănia comportamentală a medicului Mimor.
Nu m-a deranjat bădărănia sa cât lipsa de respect pentru botoşănenii care îi sunt şi pacienţi în unitatea pe care o conduce. Căci cele consemnate de mine în comentariul postat pe blog sunt grave carenţe manageriale care diminuează calitatea actului medical ce ne costă o groazăp de bani pe toţi cei care mai avem curajul să muncim în România.
Eu n-am făcut decât să sintetizez principalele probleme care i s-au reproşat lui Mimor în managementul prestat la Spitalul judeţean. Nu eu, Rotundu, am stabilit că la bucătăria spitalului se prepară numai carne de pui ci o comisie de audit.
Nu eu am spus că la Spitalul judeţean analizele medicale se suportă de către pacienţi ci zecile de bolnavi care au fost internaţi aici.
Nu eu i-am numărat şobolanii şiu gândacii care şi-au făcut culcuş prin saloanele spitalului ci chiar colegii săi de profesie de la celelalte unităţi spitaliceşti.
Nu eu am stabilit proasta gândire a lui Mimor în a organiza anumite lucrări la clădirile spitalului ci vicepreşedintele CJ Aroşoaie, care a declarat public că a fost necesar să intervină cu corecţii manageriale importante.
Nu eu l-am pus manager la spital ci preşedintele Consiliului Judeţean Mihai Ţânuleac şi nu cu mine este vecin de vilă la Putna ci cu Ţâbuleac, vecin înţelegându-se ca aparţinând aceiaşi localităţi.
Nu eu am mai fost manager al spitalului şi l-am înglodat în datorii, ci medicul Mimor. Iar acum pare să se repede situaţia anterioară, semn că managementul său este şubred şi defectuos.
Dacă am susţinut şi susţin comasarea spitalelor Maternitate şi Pediatrie cu Spitalul judeţean n-am făcut-o pentru a-i mări potenţa managerială lui Mimor ci pentru că o astfel de comasare este necesară pentru a se obţine o finanţare superioară celei actuale iar spitalul să primească o categorie cât mai mare.
Avem tristul exemplu de la Maternitatea Iaşi, care a fost descalificată în categorie iar acum nu mai are dreptul de a primi cazurile grave de pe întreg teritoriul Moldovei, decizie care ne afectează pe toţi.
De aceea am susţinut şi susţin comasarea ca să nu păţim ca Maternitatea Iaşi. Dar începând de ieri mai susţin o măsură. Aceea a comasării acestor spitale dar sub alt manager decât Mimor. Pe el să-l lăsăm în bădărănia sa comportamentală generată de o cultură precară. Eu nu cer de unde nu mi se poate da şi nici nu mă simt înjosit că Mimor m-a înjurat de mamă: Astfel de specimene umane nu mă pot jigni.

written by Ioan Rotundu


9 Responses to “Bădărănia lui Mimor”

 1. 1. Cine esti tu,sa ma critici ? Says:

  Pana cand nu vom avea manageri profesionisti,nimic nu se va schimba-in bine !Lupta pentru sefie si mentinerea in functie,este doar pentru a se capatui -nu pentru a crea conditii mai bune-pentru sanatatea noastra !Banii sunt putini,nevoile sunt multe……..!

 2. 2. Tralala Says:

  Mimor este bădăran din naştere. Aşa sunt unii bucovineni.

 3. 3. omul Says:

  Cred ca vicele Arosoaie este injurat la fiexare colt de strada, dar nu pe fata, ca e gata pe faras daca Mimor face asta. Cat de idiot poti sa fii, cum am citit aici la dumneavoastra, sa trebuiasca sa vina cineva de la Consiliul Judetean sa iti spuna sa muti bolnavii ca folosesti picamerele alea care te scot din minti. Nu-si mai incape in burta , idiotul asta. Pleaca domle si ia si sobolanii si gandacii…Si am o intrebare domnul Mimor….De ce dai numai aripi de pui la bolnavi> Ce carne are aripa de pui de Avicola, heriturile astea. Bataie de joc…

 4. 4. madic Says:

  spitalele nu se vor comasa pina cind dl.Tibuleac nu va schimba menegerul…cum sa intre atitea spitale in administrarea unui adormit?sa le duca de ripa pe toate?E o decizie periculoasa.

 5. 5. pacient Says:

  Pia mai maestre: spui tu ca, citez “Avem tristul exemplu de la Maternitatea Iaşi, care a fost descalificată în categorie iar acum nu mai are dreptul de a primi cazurile grave de pe întreg teritoriul Moldovei, decizie care ne afectează pe toţi”. Foarte tare, ma bucur ca o spui tu. Dar daca avem o maternitate asa de tare, asa cum sustinea doamna manager de la Maternitatea Botosani si care critica Judeteanul (aici nu ma bag, ca cine stie, poate are dreptate), doamna manager sa vada barna din ochiul ei. De ce pleaca oamenii la maternitatea din Iasi? Ca au conditii mai bune acolo? Dar ce o impiedica pe doamna manager sa faca acelasi lucru si la Botosani?
  Ideea este in felul urmator, ca nu tiu nici cu unul nici cu altul: peste tot in Botosani esti tratat cu curul in spitale. Asa ca sa nu isi dea unul altuia peste bot, ca is toti in aceeasi oala. Mai bine sa puna mana si sa faca treaba.
  Dar nici matale, ca formator de opinie, nu te chinui sa il critici numai pe Mimor, uita-te si la Maternitate, uita-te si la Pediatrie.
  O zi buna!

  PS. M-am operat la iasi si nu regret acest lucru.

 6. 6. salariat Says:

  De 21 de ani de cand sunt in spitalul Mavromati nu am vazut un nesimtit si un corupt mai mare ca dr.Enache..si nici cred ca mai exista….asta de cate ori a fost director a venit numai sa vand,sa faca fel si fel de combinatii in defavoarea unitatii.
  Ar trebui sa se autosesizeze curtea de conturi in cazul laboratorului si mai ales…si cand zic MAI ALES in cazul banilor incasati din parcarea spitalului si pe intrarea in spital…ani de zile un anume ingineras care face pe seful “strangea” banii si ii trecea in fondul propriu…aici gaura neagra

 7. 7. Guta Says:

  Cel mai mare nenorocit care a distrus spitalul judetean este jigodia de Munteanu-demonstrat si in emisiunea de pe PRO-TV in cardasie cu directorul DSP de atunci
  Oprisanu

 8. 8. oprisan Says:

  rotundule ai sa o iei pe cocoasa CURAND

 9. 9. oprisan Says:

  ai grija cand traversezi strada …..

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia