May
20
|
Cu certitudine nu pot fi acuzat că sunt un susţinător al preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac, având în vedere cele scrise până acum. Mă refer la faptul că am scris numai despre aspectele negative din activitatea sa, treburile bine făcute lăsându-le în seama alegătorilor, dacă Ţâbuleac va mai candida pentru un mandat. Însă de această dată, problema aflată în disputa politică a consilierilor judeţeni, fiind una de interes pentru întreg judeţul, mă situez pe aceeaşi baricadă cu preşedintele Ţâbuleac.
De peste un an de zile bat la hadarag că pentru a avea în judeţ un spital de grad înalt este necesară comasarea cu Spitalul judeţean cu a celui de Pediatrie şi Maternitate. Am fost acuzat că susţin acest demers pentru că sunt amic cu medicul Cornel Enache, fost manager al Spitalului judeţean.
De când manager este Mimor, am fost acuzat că sunt amic şi cu Mimor. Aşa de amic, că Mimor m-a sunat şi m-a înjurat de mamă pentru că am scris despre faptul că prin spital şobolanii şi gândacii circulă într-o libertate pe care n-o au nici americanii.
Nu sunt nici susţinătorul lui Enache şi nici al lui Mimor, pur şi simplu susţin un interes pentru toţi locuitorii Judeţului Botoşani ca să avem un spital de o categorie cât mai înaltă. Numai că interesele consilierilor PSD şi PNL, împărţite pe Pediatrie o parte şi pe Maternitate alta, au făcut ca în şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani hotărârea de comasare să fie respinsă.
Consilierii judeţeni au votat din spirit de gaşcă politică şi împotriva sistemului de sănătate publică botoşănean. N-a durat mult şi dezastrul produs prin votul lor a ieşit la iveală. Spitalele au pierdut 18% din venituri, pentru că au fost sancţionate la finanţare de către Casa de Asigurări din Sănătate.
Şi ca o culme a prostiei, consilierii liberali au venit cu năstruşnica idee de a modifica printr-o hotărâre a CJ un ordin asl ministrului Sănătăţii. Dovadă că preşedintele PNL, deputatul Ţurcanu, licenţiat în drept, n-a trecut nici măcar pe la poarta facultăţii. Dacă trecea, afla că un ordin ministerial nu poate fi modificat decât numai printr-un alt ordin, o HG sau o lege şi nicidecum printr-o hotărâre a CJ.
Acum preşedintele Mihai Ţâbuleac vrea să reia votul. Poate măcar în ceasul al 12-lea consilierii judeţeni vor realiza că a se opune comasării ar însemna un dezastru pentru sistemul de sănătate al judeţului. Iar la anul ne vor cere votul din nou, că au descoperit în CJ un ştiubei cu miere din care mai curge încă.
Din această cauză, a interesului poublic, susţin demersul preşedintelui Ţâbuleac, care de această dată este unul corect.
May 20th, 2011 at 09:22
IN MANDATUL 2000-2004, CONSILIERUL DRAGUS A AVUT 99% VOTURI IMPOTRIVA, IAR GELU CIUBOTARU VOTA IMPOTRIVA CAN ERA LUMEA MAI DRAGA. ERAU IN OPOZITIE, PRESA I-A LAUDAT CA LIDERI MARCANTI AI OPOZITIEI !!! ACUM, VOTEAZA MAI MULTI IMPOTRIVA, MAMA EI DE OPOZITIE !!! AR TREBUI DESFIINTATA, NU-I ASA ?
May 21st, 2011 at 07:52
D-le Rotundu,de ce te aliezi matale cu ungurul Czeke,de ce doriti desfiintarea de spitale din Roamania ?
May 21st, 2011 at 23:07
“Noi nu vindem sanatatea botosenenilor-spune Oprisanu”.Trebuia sa se gandeasca la asta cand a furat sanatatea botoseneana impreuna cu Munteanu cand a incheiat contracte paguboase pentru spitalul judetean-jigodii perverse