May 23

Senatorii PSD, în frunte cu un anume Adrian Ţuţuianu, au iniţiat un proiect de lege prin care vor să interzică distracţiile la domiciliu şi să ne interzică de a avea cuţitul de bucătărie în maşina proprietate personală.
Dacă un proprietar de locuinţă, nu ni se spune dacă şi cei de la curte, vrea să-şi serbeze ziua sau să-şi boteze copilul ori să-şi scoată fata mireasă din apartament în ritm de muzică, va trebui să aibă aprobarea scrisă a vecinilor. Altfel poate fi amendat cu nişte sume care depăşesc venitul său anual.
Şi până acum ne-am distrat la bloc, ne-am sărbătorit onomastica, ne-am măritat fata sau însurat băiatul dar n-a trebuit aprobarea scrisă a vecinului. Eu pot fi în conflict cu unul dintre vecini şi acesta nu-mi va semna. Ce fac? Nu mai primesc oaspeţi, nu mai deschid uşa rudelor, pentru că n-am semnătura cotoroanţei de la apartamentul vecin care mă pândeşte pe vizorul uşii şi abia aşteaptă să mă toarne la poliţie.
n momentul de faţă există legislaţie care reglementează ordinea şi liniştea publică şi nu sunt probleme în aplicarea ei. De ce vor cei din PSD să-i asmute pe români unii asupra altora? Pentru că asta ştiu ei să facă. Dictonul latin Divide et impera le este drag lor.
Cei din PSD vor să vină la putere, dar nu cu legi care să ne asigure redresarea economică şi dezvoltarea socială, ci cu legi coercitive, care să ne îngrădească libertăţile de mişcare şi să ne determine să renunţăm la tradiţii şi obiceiuri. În loc de o felicitare adresată tinerilor care sărbătoresc logodna, cei din PSD vor să le trimită la uşa apartamentului pe poliţistul Garcea să le aplice o amendă.
Trăsnită este şi interdicţia de a avea cuţitul de bucătărie în maşină. Mă duc la iarbă verde şi vreau să tai o felie de pâine, să tai o roşie, să curăţ un castravete sau să tai carnea pentru a o pune pe grătar. Nu am voie pentru că mi-au interzis cei din PSD, ca nu cumva să le iau gâtul pentru prostia de care dau dovadă.
Dacă este ca să devin violent cu alţii, nu-iu trebuie cuţitul de bucătărie. O şurubelniţă din cutia cu scule este mai practică şi mai eficientă. Să ne interzică cei din PSD  de a mai avea în maşină şi scule ascuţite, cum sunt şurubelniţele.
Ţara arde şi baba se piaptănă. Noi ne prăbuşim cu nivelul de trai de la o zi la alta iar cei din PSD ne oferă cale de salvare interdicţia de a ne mai distra sau gospodări alimentar dacă mergem într-o călătorie. Parafrazându-l pe Dinu Săracă cu romanul său „Nişte ţărani” nu pot spune despre cei din PSD că-s „Nişte dobitoci!” incapabili să priceapă mersul firesc al vieţii sociale, duşmani înrăiţi ai tradiţiilor şi obiceiurilor populare care ne dau identitate ca popor în faţa lumii.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Nişte dobitoci!”

  1. 1. alex69 Says:

    MAMA EI DE OPOZITIE !!! MAI BINE NU AR MAI FI !!!
    Stimata redactie, propunerea aceasta este o prostie. Sunt suficiente reglementari pe ordine publica, dar…nu se aplica ! Cine aplica (sau nu) reglementarile in vigoare ? PUTEREA cu institutiile din subordine (SIC!). Ei?
    Nici presa centrala nu ia bagat in seama. Dar, Dv. ati si tras o concluzie generala: “Cei din PSD vor să vină la putere, dar nu cu legi care să ne asigure redresarea economică şi dezvoltarea socială, ci cu legi coercitive, care să ne îngrădească libertăţile de mişcare şi să ne determine să renunţăm la tradiţii şi obiceiuri. “. Deci, MAMA EI DE OPOZITIE !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia